گمانه ‌زنی ‌های انتخاباتی 5

اصلاح‌طلبان با ژنرال می‌آیند یا سرباز؟

گمانه‌زنی‌های انتخاباتی 1

ائتلاف دیپلمات و فیلسوف و مدیر

«ائتلاف سه گانه را برای اولین بار علی اکبر ولایتی مطرح کرد، ما از ابتدا سه نفر بودیم؛ اما رسانه‌ها به اشتباه مباحثی مانند 1+2 را مطرح کردند.» اینها جملات غلامعلی حداد عادل در باب ائتلافی است که تشکیل آن به نظر بسیاری از کارشناسان معادلات انتخاباتی را دستخوش تغییر کرد.
کد خبر: ۵۵۴۴۸۹
ائتلاف دیپلمات و فیلسوف و مدیر

ائتلاف سه گانه دیپلمات و فیلسوف و مدیر با حضور ولایتی، حداد و قالیباف که در سال‌های اخیر پای ثابت رسانه‌های مختلف بودند، شکل گرفت تا برای اولین بار علی‌اکبر ولایتی چهره آشنای سیاست خارجی، غلامعلی حداد عادل استاد فلسفه غرب و محمد باقر قالیباف شهردار تهران که روی هم حدود 100 سال سابقه مدیریتی و اجرایی دارند؛ رسما زیر چتر یک ائتلاف بروند.

شاید اگر کسی یک سال پیش از این خبر از جمع شدن ولایتی، حداد عادل و قالیباف در یک ائتلاف سیاسی می‌داد، کمتر کسی باور می‌کرد؛ زیرا به زعم بسیاری از تحلیلگران سیاسی هر کدام از این چهره‌ها که از قضا نام‌ آنها با تبلیغات فراوانی به عنوان نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری مطرح بود؛ آنقدر شناخته شده و معروف بودند که نیازی به گردهم آمدن در یک ائتلاف و در نهایت معرفی یک نفر به نمایندگی از خود را نداشته باشند.

دیپلماتِ پزشکِ مفسر تاریخ پیشنهاد ائتلاف را مطرح کرد

پیشنهاد تشکیل ائتلاف سه گانه اولین بار از سوی «علی اکبر ولایتی» مطرح شده است؛ سیاستمداری همه فن حریف که هرچند در سال‌های اخیر پای ثابت برنامه‌های مختلف رسانه ملی بوده است اما هنوز هم مردم او را به‌عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی می‌شناسند و با دیدن چهره او به یاد سیاستمداری میانه‌رو می‌افتند که همیشه لبخند به لب داشت و آنقدر به هاشمی اردات داشت که در انتخابات سال 84 بخاطر حضور او در انتخابات از نامزدی پست ریاست جمهوری کناره گرفت.

دکتر علی اکبر ولایتی 4 تیر ماه 1324، در شمیران متولد شد؛ در سال 1342 دیپلم طبیعی گرفت و در سال 1343 در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. او تخصص اطفال را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیماری‌های عفونی را در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا گذراند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی معاون وزارت بهداری بود، در دوره اول مجلس به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد و سپس به مدت شانزده سال، در دوره های ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای و  آقای هاشمی رفسنجانی ، به عنوان وزیر خارجه مشغول همکاری بود؛ او از این حیث،پرسابقه ترین وزیر جمهوری اسلامی به شمار می آید. پس از دوم خرداد 1376، با آنکه سید محمد خاتمی، سلیقه و دیدگاه وی را برای عضویت در کابینه می پسندید، اما ولایتی راهی بیت مقام معظم رهبری و مشاور بین‌الملل ایشان شد.

ولایتی در میان سه چهره مطرح تشکیل دهنده ائتلاف سه‌گانه به میانه‌روی معروف است و بسیاری معتقدند انتخاب شدن وی می‌تواند تأثیری مثبت بر فضای دیپلماسی ایران بگذارد و برخی مشکلات ایران را در زمینه سیاست خارجی کاهش دهد.

ادیبِ فیلسوفِ سیاستمدار زیر چتر ائتلاف

«غلامعلی حداد عادل» عضو فراکسیون اقلیت اصولگرا در مجلس ششم؛ رئیس مجلس هفتم، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، استاد فلسفه غرب دانشگاه تهران که بسیاری عناوین دیگر نیز در کارنامه وی وجود دارد؛ دیگر سیاستمداری است که در لیست ائتلاف سه‌گانه جاگرفته است.

حداد عادل دو چهره دارد؛ عامه مردم او را بعنوان سیاستمداری اصولگرا می شناسند که حالا برای چهارمین دوره پیاپی نمایندگی مردم تهران را در مجلس بر عهده دارد؛ مردی که چند سال پیش از این یعنی در آغاز سال‌های دولت احمدی‌نژاد ریاست مجلس هفتم را بر عهده داشت و از حامیان جدی دولت احمدی‌نژاد به شمار می‌رفت. در سوی دیگر سیاستمداران و همکاران حداد عادل او را به‌عنوان چهره‌ای دانشگاهی می‌شناسند که عمری در دانشگاه گذرانده و از آمدن نام حداد یاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی، فلسفه کانت، بنیاد سعدی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌افتند.

حداد عادل که مخالفت‌های وی با جریان اصلاحات در سال‌های مجلس ششم و هفتم مطرح بود؛در سال‌های اخیر تمام تلاش خود را معطوف به وحدت در جریان اصولگرایی کرده است تا از تشتت بوجود آمده در این جبهه سیاسی کم کند؛ به گفته او جریان اصولگرایی در حال حاضر بیشتر از هر چیزی نیازمند وحدت است و شاید همین عقیده اوست که باعث شده طیف متنوعی از جریان‌های اصولگرا از او حمایت کنند.

سردار خلبان شهردار؛ ضلع سوم ائتلاف

«محمد باقر قالیباف» دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس، سومین ضلع ائتلاف سه‌گانه است؛ فرمانده سابق نیروی انتظامی ایران حالا سال‌هاست که در کسوت شهردار تهران فعالیت می‌کند و مردم کم کم خاطرات قپه‌های سردوشی او را فراموش کرده‌اند و حالا وقتی نام قالیباف به‌میان می‌آید مردم ناخودآگاه یاد اتوبان و تونل و پارک‌ می‌افتند؛ حالا دیگر نام قالیباف با موضوع مدیریت و توانمندی برای نهایی کردن پروژه‌های روی زمین مانده گره خورده است و دکتر قالیباف جایگزین سردار قالیباف شده است.

محمدباقر قالیباف، یکم شهریور ۱۳۴۰ در طرقبه مشهد به دنیا آمد؛ در سن ۲۲ سالگی فرمانده لشکر پنج نصر خراسان شد؛ در سال ۱۳۷۳ فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء شد و تنها سه سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد؛ قالیباف در سال ۱۳۷۹ فرمانده کل نیروی انتظامی کشور شد و تا سال 84 در این پست باقی‌ماند تا اینکه بعد از شکست در انتخابات سال 84 از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار انتخاب شد و با انتخاب مجدد در اردیبهشت ۱۳۸۶ در مقام خود ابقا شد و تا امروز اداره شهرداری تهران را بر عهده دارد.

قالیباف از چهره‌های اصلی منتقد دولت در سال‌های اخیر بوده که انتقادهای اقتصادی و سیاسی خود را از دولت در آشکار و نهان مطرح کرده است؛ از آنجا که بسیاری معتقد بودند قالیباف ستادهای تبلیغاتی خود را از مدت‌ها پیش فعال کرده است، عضویت وی در ائتلاف سه گانه آنان را شگفت زده کرد؛ زیرا تحلیل این افراد مبنی بر حضور قطعی وی در انتخابات بود و نه قرار گرفتن او زیر چتر یک ائتلاف سیاسی؛ البته نه تنها شخص قالیباف تا امروز درباره حضور قطعی خود به‌عنوان نامزد انتخابات سخنی نگفته است بلکه در پاسخ برخی خبرنگاران که خواستار اعلام موضع اوشده بودند؛ گفت: «اگر خواستید خیابان ها را آسفالت کنم، خبرم کنید.»


مهدی جلیلی – خبرنگار جام‌جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها