دکتر «رافائل دلگادو» سرپرست گروه محققان بیمارستان «12 اکتبر» مادرید به خبرنگاران گفت: سلول های دنتریتیکی در غشاء مخاطی حضور داشته و در فعال کردن پاسخ سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارند.
سرپرست گروه محققان اسپانیایی افزود: برای انجام این پژوهش، محققان از فناوری نانو استفاده کردند تا ویروس ها با سلول های دنتریتیکی تعاملی نداشته باشند.
وی اضافه کرد: در این راستا، محققان در آزمایشگاه، از ساختمان پروتئینی یک سلول بی خطر که قادر به آلوده کردن باکتری ها بود، استفاده کرده و لایه خارجی آن را با همان قندی که در لایه خارجی ویروس ایدز و ابولا وجود دارد، تغییر دادند.
محقق اسپانیایی با بیان اینکه مرحله ورود ویروس به داخل سلول ها از طریق گیرنده های سلولی انجام می شود و در مورد دو ویروس ایدز و ابولا، تعامل ها از طریق قند صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: در نتیجه این آزمایش، محققان یکی از این گیرنده ها را که دو ویروس مذکور از آن برای ورود به سلول ها استفاده می کنند و یک نوع قند است، یافتند.
سرپرست گروه تحقیقاتی اظهارداشت: با این کار توانستیم ماده یا ذره ای داشته باشیم که لایه بیرونی آن از همان قندی که لایه بیرونی ویروس ایدز و ابولا را پوشش می دهد، باشد به طوری که پس از چسبیدن به گیرنده ، باعث می شود ویروس اصلی نتواند گیرنده مذکور را شناسایی کند و در نتیجه وارد سلول شود. ما با این شیوه، مانع از آلوده شدن سلول شدیم.
این پژوهشگر اسپانیایی خاطرنشان کرد: مطالعه یادشده می تواند راه خوبی برای تولید واکسن های ضد ویروس و یا میکروب کش، شیمی درمانی و واکسن های معمولی باشد و ماده را تا سلول های دنتریتیکی انتقال دهد.
به گفته دلگادو، چنین کاری موجب خواهد شد سلولها پاسخ و واکنش ایمنی موثرتر و سریعتری نسبت به ویروس ها ارائه دهند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم