دکتر «رافائل دلگادو» سرپرست گروه محققان بیمارستان «12 اکتبر» مادرید به خبرنگاران گفت: سلول های دنتریتیکی در غشاء مخاطی حضور داشته و در فعال کردن پاسخ سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارند.
سرپرست گروه محققان اسپانیایی افزود: برای انجام این پژوهش، محققان از فناوری نانو استفاده کردند تا ویروس ها با سلول های دنتریتیکی تعاملی نداشته باشند.
وی اضافه کرد: در این راستا، محققان در آزمایشگاه، از ساختمان پروتئینی یک سلول بی خطر که قادر به آلوده کردن باکتری ها بود، استفاده کرده و لایه خارجی آن را با همان قندی که در لایه خارجی ویروس ایدز و ابولا وجود دارد، تغییر دادند.
محقق اسپانیایی با بیان اینکه مرحله ورود ویروس به داخل سلول ها از طریق گیرنده های سلولی انجام می شود و در مورد دو ویروس ایدز و ابولا، تعامل ها از طریق قند صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: در نتیجه این آزمایش، محققان یکی از این گیرنده ها را که دو ویروس مذکور از آن برای ورود به سلول ها استفاده می کنند و یک نوع قند است، یافتند.
سرپرست گروه تحقیقاتی اظهارداشت: با این کار توانستیم ماده یا ذره ای داشته باشیم که لایه بیرونی آن از همان قندی که لایه بیرونی ویروس ایدز و ابولا را پوشش می دهد، باشد به طوری که پس از چسبیدن به گیرنده ، باعث می شود ویروس اصلی نتواند گیرنده مذکور را شناسایی کند و در نتیجه وارد سلول شود. ما با این شیوه، مانع از آلوده شدن سلول شدیم.
این پژوهشگر اسپانیایی خاطرنشان کرد: مطالعه یادشده می تواند راه خوبی برای تولید واکسن های ضد ویروس و یا میکروب کش، شیمی درمانی و واکسن های معمولی باشد و ماده را تا سلول های دنتریتیکی انتقال دهد.
به گفته دلگادو، چنین کاری موجب خواهد شد سلولها پاسخ و واکنش ایمنی موثرتر و سریعتری نسبت به ویروس ها ارائه دهند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی «جامجم» با کارگردان، بازیگر و تهیهکننده فیلم پیشمرگ
حمید درخشان در تحریریه «جامجم»:
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید