"حشمت الله فلاحت پیشه" کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار جامجم آنلاین، در پاسخ به این سوال که آیا واکنشهای کره شمالی به تحریکات آمریکا موجب بروز جنگ خواهد شد یا این که ادعاهای کره شمالی صرفاً تهدیدات لفظی است؛یا نه گفت: موضوع کره شمالی در شرایط کنونی را باید در دو قالب بررسی کرد، یکی مسائل داخلی این کشور و دیگری مسائل بینالمللی و تغییراتی که در مرکز ثقل حضور قدرتهای خارجی شکل میگیرد؛ زیرا موضع امروز این کشور تابعی از مسائل درون مرزهای کره شمالی و شرایط اقتصادی جدید جهان است.
کره شمالی بهدنبال راهی برای کم کردن تحریمهاست
فلاحت پیشه با بیان این که کره شمالی بواسطه طولانی شدن تحریمها احساس ضعف میکند؛ افزود: نکته اول درباره بحث کره شمالی این است که تروئیکای کره شمالی احساس میکند به خاطر تحریمها ضعیف میشود و مسیری که غرب این کشور را در آن قرار داده است باعث عقب ماندگی روزبروز کره شمالی است؛ همین تحلیل، مقامات کره شمالی را وادار به تهدید استفاده از بمب هستهای یعنی تنها ابزاری که در دست دارد، کرده است.
وی با بیان این که کره شمالی از توان تأثیر گذاری نظامی در تحولات برخوردار نیست و موضوع جنگ اتمی را تنها از باب جنگ سرد مطرح میکند، تأکید کرد: کرهایها تهدید هستهای را در قالب تبلیغات جنگ سردی مطرح میکنند تا به روال گذشته امتیاز بگیرند و بخش هایی از تحریم ها را بشکنند.
تهدید راهبرد اقتصادی آمریکا در شرق آسیا
کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر این که دلایل بینالمللی رویارویی کره شمالی و آمریکا در شرایط کنونی مهمتر از دلایل داخلی مربوط به کره است؛ افزود: تیم جدید سیاست خارجی اوباما بر اساس آمار و ارقامی که دارد به این نتیجه رسیده است که مرکز ثقل سرمایه و ثروت به شرق آسیا منتقل شده است.
وی افزود:بعد از انقلاب صنعتی در قرن هجدهم آسیا که 50 درصد اقتصاد جهان را در اختیار داشت، سهم خود را از اقتصاد جهان از دست داد تا این که بار دیگر این منطقه از سال 2000 به عرصه اقتصاد بینالمللی بازگشت و در زمانی که آمریکا 3 تریلیون دلار هزینه نظامی کرد در همین مدت رقیب اصلی آنها در اقتصاد یعنی چین از آرامش آسیا استفاده و رشدی سریع را آغاز کرد؛ تا آنجا که چین که در سال 2000 پیشبینی میشد 45 سال تا رسیدن به آمریکا و رقابت با این کشور بر سر قدرتمندترین اقتصاد جهان شدن فاصله دارد، طوری رشد کرد که پیشبینی میشود تا سال 2016 به جایگزین آمریکا تبدیل شود.
فلاحت پیشه تأکید کرد:در سالهای اخیر آمریکا شرق آسیا را منطقهای امنتر از خاورمیانه برای سرمایهگذاری تلقی میکرد و از همین روست که کره شمالی سعی دارد با طرح ادعای جنگ سردی با چراغ سبز چین مانع تمرکز آمریکا در این منطقه شود.
آمریکا و سیاست آغاز دفاع از زمین حریف
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی، تلاش آمریکا برای سرمایهگذاری و بهرهبرداری اقتصادی از منطقه شرق آسیا را سیاست "آغاز دفاع از زمین حریف" ارزیابی کرد و گفت: این موضوعی است که در جنگ قدرت اقتصادی و هژمونیک آمریکا و چین در سطح کلان قابل تحلیل است، چون آمریکا به دنبال این است که مرکز ثقل خود را به شرق آسیا منتقل کند و از زمین چین دفاع را شروع کند، از همین رو ناآرامی این منطقه به ضرر آمریکایی ها و به ضرر راهبرد جدید آنها در این منطقه است.
وی تأکید کرد: کره شمالی برای راه انداختن یک جنگ هستهای بیش از حد ضعیف است؛ برای همین کشورهای دیگر سعی می کنند از این کشور به عنوان مهرهای برای پیشبرد بازی خود استفاده کنند.
بازی چین با برگ کره شمالی
فلاحت پیشه با اشاره به اینکه توان اقتصادی کره شمالی به خاطر تحریم دچار نقص جدی شده و همین باعث شده است که حرکت انتحاری در دستور کار رهبران کره شمالی قرار گیرد؛ تأکید کرد: با وجود همه این تحلیلها باز هم احتمال انتحار از سوی کره ضعیف به نظر می رسد.
وی با تأکید بر لزوم درس گرفتن دولت ایران از وضعیت کره شمالی، گفت: حتی اگر جنگ با کره شمالی شکل بگیرد جنگی است که تبعات آن در منطقه خاور دور کنترل خواهد شد؛ زیرا یک جنگ زمانی بینالمللی خواهد شد که قدرت بین المللی طرفی از آن باشد، چینی ها با برگ کره شمالی بازی میکنند و این یک بازی است تا اقدامی واقعی؛دولت ایران هم باید از موضوع کره شمالی بعنوان الگو استفاده کند و مانع شود تا کشورهایی مانند روسیه و چین نگاهی به عنوان برگ بازی به ایران داشته باشند.
مهدی جلیلی-خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد