به گزارش واحد مرکزی خبر ، سعید جلیلی افزود: در این دور از گفتگوها جمهوری اسلامی ایران برنامه عملیاتی خود را در چارچوب طرح جامع مسکو ارائه کرد.
وی گفت: این برنامه پیشنهاد تجدید نظر شده 1+5 در آلماتی و ملاحظات نشست کارشناسی را که در بین دو دور مذاکرات آلماتی 1 و 2 برگزار شد در نظر گرفته است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان افزود: بخشی از ابتکارات ما به طور مشخص در پاسخ به نظرات 1+5 در آلماتی 1 ارائه شد که از ظرفیت تغییر برای حرکت به جلو برخوردار است.
وی افزود: در دو روز گذشته بحث های محتوایی و مشروح و تفصیلی درباره ابعاد برنامه پیشنهادی ایران صورت گرفت و به سؤالات و ابهامات متعددی که از طرف شش کشور مطرح شد به تفصیل پاسخ داده شد که البته بین نگاه های دو طرف فاصله هایی وجود دارد.
جلیلی در عین حال تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران چنانکه بارها اعلام کرده است با تأکید بر حقوق مردم ایران ازجمله حق غنی سازی از راهکار گفتگو برای همکاری استقبال می کند که بر این اساس دو محور گفتگوها عبارتند از شناسایی حق غنی سازی و نیز خاتمه دادن به رفتارهایی که نشانه دشمنی با ملت ایران است.
وی افزود: بر این اساس پیشنهادهایی در مسیر سازنده گفتگوها ارائه کرده ایم و نمایندگان 1+5 با طرح نظرات دولت های خود ،خواهان فرصت جدید شدند و خواستند نتایج گفتگوها را به پایتخت های خود منتقل کنند.
رئیس هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با 1+5 گفت: خانم اشتون پس از گفتگو با وزرای خارجه شش کشور برای فرایند گفتگوها تلفنی با من گفتگو خواهد کرد.
جلیلی افزود: ما فکر می کنیم مذاکرات خوبی در این دور انجام شد و اکنون 1+5 باید صداقت خود را برای پیشبرد گام های سازنده و اعتمادساز در آینده نشان دهد.
وی در نشست خبری پس از مذاکرات آلماتی 2 با بیان اینکه بارها تاکید کردیم که غنی سازی چه 5 درصد و چه 20 درصد، جزو حقوق مسلم ملت ایران است، افزود: در دوره های قبل و در طرح جامعی که در مسکو ارائه کردیم در این باره صحبت و این موضوع را بیان کردیم که چون غنی سازی را حق خود می دانیم، آن را بر اساس نیازهای ملت ایران اعمال می کنیم.
وی ادامه داد: بر این مبنا در برخی موضوعات، حتی موضوع غنی سازی که بتواند موضوع همکاری باشد می تواند موضوع گفتگو قرار گیرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران افزود: درباره ادامه گفتگوها نیز پیشنهادهای مشخصی را به آنها ارائه کردیم و آمادگی داشتیم و به آنها بیان کردیم آماده هستیم این گفتگوها را امروز هم ادامه دهیم تا این گفتگوها شروع یک حرکت جدید باشد.
وی اضافه کرد: آنها بیان کردند نیاز دارند پیشنهادهایی را که از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است در پایتخت های خود با مقامات سیاسی خود مطرح کنند و نظر آنها را بگیرند و سپس به ما بیان کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: امروز طرف مذاکره کننده با جمهوری اسلامی ایران پس از اقدامات اعتماد ساز کشورمان باید اعتماد ملت ایران را جلب کند.
سعید جلیلی در نشست خبری پس از پایان مذاکرات آلماتی2در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس که از وی پرسید آیا1+5 اقداماتی در راستای کنار گذاشتن خصومت و دشمنی با ایران داشته است؟، افزود: این که اعتمادسازی جاده ای دو طرفه است، جمهوری اسلامی ایران در گفتگوها مطرح کرده است.
وی افزود: یکی از مهمترین بحث هایی که در این زمینه مطرح و ارائه شد این بود که رفتارهای خصومت آمیز منافی با مسیر اعتمادسازی است.
رییس هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با1+5 گفت: به هر میزان که آنها مدعی حرکت در مسیر اعتماد سازی هستند باید از رفتارهای خصومت آمیز دست بردارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد