سازههای آبی - تاریخی شوشتر باقیمانده از دوره ساسانیان سال 2009 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. محوطه تاریخی شوشتر با داشتن آثاری مانند «بند میزان»، «برج کلاهفرنگی»، «رودخانه دستکند گرگر»، «پلبند گرگر»، مجموعه آبشارها و آسیابهای آبی، «بند برج عیار»، «نیایشگاه صائبین»، «بند ماهی بازان شوشتر» (بند خداآفرین)، «قلعه سلاسل»، «کانال داریون»، «پلبند شادروان»، «بند خاک»، «پلبند لشکر» و «پل شاهعلی» و «بند شرابدار» پتانسیلهای زیادی برای حضور گردشگران دارد، ولی با تعطیل شدن تنها مجموعهی اقامتی در شهرستان شوشتر، اقامت گردشگران در این منطقه بسیار کاهش مییابد.
مدیر پایگاه میراث جهانی سازههای آبی - تاریخی شوشتر در اینباره اظهارداشت: هرچند این محوطه بهدلیل داشتن ظرفیتها و جاذبههای جهانی گردشگری باید اماکن اقامتی و پذیرایی فراوان و مطلوبی داشته باشد، اما متأسفانه تنها هتل فعال در این منطقه تعطیل شده است و گردشگران مکانی برای اقامت در شهرستان شوشتر و بهدنبال آن، بازدید از اماکن تاریخی این شهر ندارند.
وی افزود: سازههای جهانی شوشتر پتانسیلی فوقالعاده برای جذب گردشگرند، به همین دلیل وقتی یک گردشگر به این محوطه وارد میشود فکر میکند، سازمان میراث فرهنگی مالک این اثر جهانی است و باید همه اقدامات و کارها را در این زمینه بهتنهایی انجام دهد. این در حالی است که پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر فقط وظیفه حفاظت و مرمت این بناها را برعهده دارد و تأمین خدمات مورد نیاز گردشگران برعهدهی این نهاد نیست.
امین محمودزاده گفت: ما از سازمان میراث فرهنگی حمایت میکنیم تا هتلها و اماکن اقامتی را در این منطقه ایجاد کند تا مردم بتوانند در زمان بازدید از این سازههای جهانی، در آنها استقرار داشته باشند، ولی ما نمیتوانیم اصل خدمات را برعهده بگیریم. در وضعیت کنونی فقط میتوانیم تا حد امکان با چنگ و دندان از سازههای جهانی حفاظت کنیم. با این وجود تلاش داریم امسال با هماهنگیهای انجامشده، نظارت بر نحوهی خدماتدهی به گردشگران را نیز برعهده بگیریم.
مدیر پایگاه میراث جهانی سازههای آبی - تاریخی شوشتر با اشاره به در نظر گرفتن تعدادی خانه تاریخی در شهرستان شوشتر برای ایجاد اماکن اقامتی در این شهرستان، اظهارداشت: در این شرایط، قصد داریم چند خانه تاریخی را به واحد اقامتی تبدیل کنیم تا گردشگران نوروزی بتوانند در آنها استقرار داشته باشند. در واقع با سپردن این خانههای سنتی به بخش خصوصی، کار نظارت بر اماکن اقامتی را خودمان انجام میدهیم.
وی افزود: سازههای آبی شوشتر یک پتانسیل جهانیاند که مردم میتوانند از آن حمایت کنند. هرچند رویکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یک رویکرد حمایتی است و بیشتر مایل است بخش خصوصی وارد کار شود و ما فقط نسبت به تشویق، تبلیغ و نظارت تعهد داشته باشیم ولی تلاش میکنیم به این زمینه نیز توجه کنیم.
مدیر اتحادیه هتلداران خوزستان نیز با تایید تعطیل شدن تنها هتل شوشتر، اظهارداشت: متأسفانه شهرداری شوشتر بهدلیل برخی مطالباتش اقدام به تخلیه این هتل کرده است. اگر تا نوروز مشکلات این هتل برطرف نشود، مجبوریم از کمپینگ برای استقرار مسافران نوروزی استفاده کنیم.
وی استفاده از هتلهای اهواز را دومین راه حل برای استقرار گردشگران نوروزی که به دیدن سازههای شوشتر میآیند، دانست و گفت: فاصلهی بین شوشتر تا اهواز یک ساعت است بنابراین امکان انجام این کار وجود دارد.
عبدالحمید حرمتی عاقلانهترین و سریعترین راه ممکن برای برطرف شدن این مشکل را وساطت بزرگان شهر مانند فرمانداری در این قضیه دانست و افزود: این مشکل باید میان شهرداری و بخش خصوصی حل شود،. اگر شهرداری رضایت دهد پیمانکار دوباره میتواند هتل را راهاندازی کند. شهرداری بهعنوان متولی شهر باید فکری در اینباره کند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم