به گزارش خبرنگار ما، واگذاری سهام فولاد خوزستان ماجرایی پیچیده و پرفراز و نشیبی دارد، فراز و نشیبهایی که ظاهرا ختم به خیر شده است. در تیرماه 87 ، سهام این کارخانه به قیمت هر سهم 630 تومان برای فروش عرضه شد و در کمال تعجب یک خریدار حقیقی به نام محمد جابریان موفق شد در رقابت با غولهای بازار بورس شامل شستا (سازمان سرمایهگذاری تامین اجتماعی) و صندوق بازنشستگی کشوری، این سهام را از آن خود کند؛ رقابتی که منجر شد سهام 630 تومانی به هر سهم 2007 تومان برسد و کل معامله بالغ بر 1364 میلیارد تومان بشود و لقب بزرگترین واگذاری اصل 44 را از آن خود کند.
اما این ماه عسل دیری نپایید و رویاهای جابریان یکی پس از دیگری نقش بر آب شد. ابتدا در عضویت وی در هیات مدیره که حق مسلم و طبیعی اوست، اشکالتراشی کردند، سپس از پرداخت بخشی از مطالبات وی سر باز زده شد و سرانجام او را به کارخانه نیز راه ندادند.
این چنین شد که وی پس از مدتها کش و قوس از خرید این سهام صرفنظر کرد و با وجود این دادگاه به نفع جابریان رای داد و 172 میلیارد تومان پیشپرداخت را به وی مسترد کرد.
از آن تاریخ به بعد واگذاری سهام فولاد خوزستان به فراموشی سپرده شد.
با این حال دیروز و به طور غیرمنتظرهای یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بخت این سهام را باز کرد تا این خصوصیسازی 3.4 هزار میلیارد تومانی، پس از واگذاری سهام مخابرات، دومین خصوصیسازی بزرگ لقب بگیرد.
معامله بزرگ به سرانجام رسید
طلسم خصوصیسازی فولادخوزستان دیروز بعد از چهار سال شکسته شد و شرکتی وابسته به صندوق نفت به خرید 3.4 هزار میلیارد تومانی بلوک 50.5 درصدی این شرکت مشمول اصل 44 اقدام کرد.
به گزارش فارس، در جریان معاملات بازار سهام در شرایطی افزایش پنج برابری بهره مالکانه معادن در لایحه بودجه 92 موجب ریزش قیمت سهام شرکتهای سنگ آهنی و اکثر فولادیها شده بود که بعد از چهار سال طلسم خصوصیسازی و واگذاری بلوک مدیریتی این شرکت مشمول اصل 44 شکسته شد تا کارنامه موفقی برای سازمان خصوصیسازی و ایمیدرو و اصل 44 به دست آید.
براساس این گزارش، دیروز سازمان خصوصیسازی از طریق کارگزاری بانک ملی اقدام به عرضه یک میلیارد و 106 میلیون و 960 هزار سهم فولاد خوزستان کرد که این تعداد سهام به ارزش 3444 میلیارد تومان و به قیمت هر سهم 31 هزار و 117 ریال و به وسیله کارگزاری خبرگان سهام معامله شد.
خریدار این بلوک مدیریتی شرکتی به نام سرمایهگذاری پایندگان بوده که وابسته به صندوقهای بازنشستگی نفت است و به تنهایی حاضر به این معامله تاریخی شده است.
این در حالی است که برخی گمان میکردند به دلیل لزوم پرداخت 700 میلیارد تومان برای سپرده اولیه، کنسرسیومی با مشارکت شرکت فوق و برخی نهادهای دیگر به خرید 3.4هزار میلیارد تومانی بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان اقدام کرده است.
این تعداد سهام به قیمت تابلوی بورس به اضافه 25 درصد به شرط آن که از 3000 تومان کمتر نباشد و به صورت 20 درصد نقد و بقیه اقساط چهار ساله آماده عرضه و معامله شده و خریدار باید تا 20 روز کاری آینده به پرداخت وجه نقد و ارائه اسناد لازم به بورس اقدام کند تا قطعیت این معامله 3.4 هزار میلیارد تومانی احراز شود.
مدیرعامل شرکت بورس در این باره گفت: معامله 3.4 هزار میلیارد تومانی فولاد خوزستان بعد از فروش 7.8 هزار میلیارد تومانی بلوک مدیریتی مخابرات، دومین خصوصیسازی بزرگ در اصل 44 است.
حسن قالیبافاصل در رابطه با معامله 50.5 درصد سهام فولاد خوزستان بعد از چهار سال و چهار عرضه طی امسال اظهار کرد: انجام این معامله به ارزش 3.4 هزار میلیارد تومان، به عنوان دومین معامله بزرگ در اجرای اصل 44 و واگذاری شرکتهای دولتی به شمار میرود و حتما موجب تحولات مثبتی در خصوصیسازی بنگاهها خواهد شد.
وی ادامه داد: بزرگترین و تاریخیترین خصوصیسازی کشور پیش از این با فروش50 درصد بهعلاوه یک سهم مخابرات به ارزش 7.8 هزار میلیارد تومان (در مهر 88 ) ثبت شده و با توجه به ارزش بیش از 3.4 هزار میلیارد تومانی بلوک مدیریتی فولاد خوزستان، دومین واگذاری بزرگ کشور به این شرکت تعلق گرفت.
این مقام مسئول با بیان این که ارزش معامله بیش از یک میلیارد و 106 میلیون سهم فولادخوزستان در معاملات بورس ثبت نمیشود، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تعیین شده در این عرضه، خریدار باید طی 20 روز کاری و تا نیمه اول فروردین سال 92 اقدام به پرداخت 20 درصد وجه نقد و اسناد اتاق پایاپای به شرکت بورس کند تا این معامله قطعی شود. عضو هیات مدیره سرمایهگذاری پایندگان به عنوان خریدار این بلوک سهام بزرگ، دلایل خرید 3.4 هزار میلیارد تومانی و برنامههای مدنظر را اعلام کرد.
مصطفی امید قائمی اظهار کرد: سرمایهگذاری پایندگان یکی از زیرمجموعههای صندوق بازنشستگی نفت است که با توجه به اهداف بلندمدت و همگنسازی سبد سهام صندوقهای بازنشستگی نفت اقدام به خرید یک میلیارد و 106 میلیون و 960 هزار سهم فولادخوزستان کرد.
وی با بیان اینکه تصمیم این مجموعه به سرمایهگذاری در یکی از قطبهای فولاد خام کشور و مزیتهای مختلف این صنعت بود، ادامه داد: با توجه به اینکه در افق چشمانداز 1404 دستیابی به تولید 55 میلیون تن فولاد در کشور پیشبینی شده و همچنین با در نظر گرفتن میزان کنونی تولید، این مجموعه برنامههای مختلفی به منظور افزایش بهرهوری و ظرفیت فولاد خوزستان در نظر دارد.
امید قائمی درخصوص منابع تامین مالی خرید این بلوک گفت: منابع این خرید خارج از بازار سهام تامین شده و از وجوه نقد و شبهنقد موجود تامین شده است.
وی در رابطه با برنامههای این مجموعه برای آینده فولاد خوزستان توضیح داد: برنامههای صندوق بازنشستگی نفت در سه حوزه تکمیل زنجیره تولید، افزایش بهرهوری و کمک به پیشبرد طرحهای توسعه فولاد خوزستان قرار دارد.
این مقام مسئول افزود: در حالی چرخه تولید فولاد از سنگآهن آغاز و تا تولید محصولاتی مانند انواع ورق، تیرآهن و میلگرد ادامه دارد که فولاد خوزستان هماکنون تنها در بخشی از زنجیره تولید فولاد یعنی فولاد خام یا شمش فعال است، بنابراین یکی از برنامههای آینده این مجموعه برای فولاد خوزستان، ایجاد واحدهای تولیدی بالادستی یا پاییندستی صنعت فولاد است تا با تکمیل زنجیره تولید در بهای تمام شده محصولات صرفهجویی کامل صورت گیرد.
جابریان: خوشحال شدم
از سوی دیگر خریدار 1364 میلیارد تومانی بلوک 30.5 درصد سهام فولاد خوزستان در چهار سال پیش از انجام معامله 3.4 هزار میلیارد تومانی بلوک 50.5 درصدی این شرکت مشمول اصل 44 در روز جاری ابراز خوشحالی کرد.
محمد جابریان در گفتوگو با فارس اظهار کرد: از انجام این معامله بسیار خوشحالم و امیدوارم فروشنده (ایمیدرو) از پولش و خریدار (شرکتی به نام سرمایهگذاری پایندگان وابسته به صندوق نفت) از کارخانه فولاد خوزستان خیر ببینند.
جابریان خاطرنشان کرد: واگذاری فولاد خوزستان و خصوصیسازی شدن این شرکت بزرگ اتفاق جدیدی است. انشاءالله که باز هم از این اتفاقات رخ دهد.
وی در برابر این پرسش که با توجه به انجام این معامله و برنامه صندوق بازنشستگی نفت برای ورود به صنعت فولاد چه احساسی به حضور رقیبی تازه نفس در صنعت فلزی و فولادی دارد، توضیح داد: واقعیت این است که هرچه تعداد رقبا در هر صنعت و زمینهای بیشتر شود، به نفع آن حوزه و صنعت خواهد بود. از طرف دیگر حضور مجموعههای جدید هم منجر به افزایش رفاقت میشود و هم رقابت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد