بدهی، کشتی فرنگی را خاک کرد

این روزها کشتی فرنگی در شرایطی در بلاتکلیفی به سر می‌برد که دوماه حقوق معوقه فرنگی‌کاران تنها بخشی از بدهی سه میلیاردی این فدراسیون را تشکیل می‌دهد، بدهی‌ که فدراسیون امیدوار است با کمک وزارت ورزش بخشی از آن مرتفع شود تا محمدبنا، همکاران و شاگردانش به اردو بازگردند.
کد خبر: ۵۳۵۰۰۱
بدهی، کشتی فرنگی را خاک کرد

کشتی ایران در حالی اسفندماه امسال رقابت‌های جام جهانی تهران را در پیش دارد که اردوی نصفه و نیمه فرنگی‌کاران به دلیل بلاتکلیفی کادرفنی این تیم در غیاب محمد بنا از اوایل آبان ماه آغاز شد، اردویی که هر روزش با این دغدغه ذهنی مواجه بود که اگر محمد بنا از مسافرت خارج از کشور برنگردد یا این‌که بازهم تمایلی به ادامه کار نداشته باشد، تکلیف چیست؟ با این همه محمد بنا که با برعهده گرفتن سمت مدیر تیم‌های ملی کشتی فرنگی، همه کاره این ورزش شده است در شرایطی روز چهارشنبه هفته گذشته به تهران بازگشت که قرار بود فردای آن روز دور جدید تمرینات فرنگی کاران را زیر نظر بگیرد.

اتفاقی که هرگز روی نداد و به دلیل حقوق معوقه مربیان و کشتی‌گیران، محمد بنا رای به تعطیلی آن داد تا نگرانی‌هایی که در رابطه با بلاتکلیفی این تیم وجود داشت، این بار به شکل دیگری نمایان شود؛ مرد همه کاره و البته موفق کشتی فرنگی حاضر نیست در چنین شرایطی کار خود را از سر بگیرد!

در این میان حجت‌الله خطیب سرپرست فدراسیون کشتی برای این‌که شرایط را به حالت عادی برگرداند پنجشنبه جلسه‌ای با رسول جزینی یکی از دستیاران بنا گذاشت و از تلاش فدراسیون برای برطرف کردن مشکل مالی خبر داد. تلاشی که قرار بود تا روز یکشنبه نتیجه بدهد و اردوی فرنگی‌کاران از دیروز(دوشنبه) آغاز شود؛ اتفاقی که نیفتاد.

48 ساعت دیگر صبر کنید

این شرایط در حالی بر کشتی فرنگی حکمفرماست که دیروز از فدراسیون کشتی خبر رسید سرپرست این فدراسیون در تلاش است برای برطرف کردن این مشکل مبلغی را از وزارت ورزش دریافت کرده و به کشتی فرنگی تزریق کند، ظاهرا خطیب امیدوار است ظرف 48 ساعت آینده به این مبلغ دست یابد تا بیش از این کشتی فرنگی زمان را از دست ندهد، اما رقم بدهی فدراسیون به فرنگی‌کاران چقدر است؟ برای گرفتن پاسخ این پرسش سراغ یک منبع آگاه در فدراسیون کشتی رفتیم.

این منبع آگاه به جام‌جم گفت: حقیقت ماجرا این است که مشکلات اقتصادی اخیر نه فقط خاص کشتی و ورزش نیست که بسیاری از وزارتخانه‌ها با آن دست به گریبان هستند، به عنوان مثال همین فدراسیون کشتی حدود سه میلیارد تومان به بخش‌های مختلف بدهکار است که به طور طبیعی بدهی فرنگی‌کاران تنها بخش کوچکی از آن را تشکیل می‌دهد؛ چرا که اردوی فرنگی‌کاران از دهم آبان ماه تشکیل شده و هنوز به دوماه هم نرسیده است، با وجود این امیدواریم طی دور روز آینده سرپرست فدراسیون بتواند مبلغی تهیه کرده و حداقل بدهی فرنگی‌کاران پرداخت شود. چنانچه خطیب نتواند مبلغ مورد نظر را تهیه کند هیچ بعید نیست که او با حمایت وزارت ورزش تصمیم دیگری بگیرد.

هیات رییسه ورود می‌کند

چنانچه این مشکل برطرف نشود تکلیف تیم ملی چه خواهد بود، عارف ربطی دبیر فدراسیون کشتی در گفت‌وگویی کوتاه با جام‌جم در این باره به ذکر یک جمله بسنده کرد: «به هر حال سرپرست فدراسیون سخت در تلاش است از طریق وزارت ورزش پولی به بدنه کشتی تزریق کند و قدری از فشار مالی کاسته شود، امیدواریم این اتفاق رخ دهد. با وجود این چنانچه این مشکل پابرجا باشد به نظر می‌رسد هیات رئیسه فدراسیون موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داده و تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد».

آزادکاران، طلبکاران بی سر و صدا

اما به گفته یک منبع آگاه در فدراسیون کشتی، این فدراسیون به بخش‌هایی چون هواپیمایی، فروشگاه‌های مواد غذایی و... هم بدهکار است.

او در این باره تصریح کرد: فدراسیون بابت اجاره خانه کشتی شماره2 آزادی مبلغ 700 میلیون تومان به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بدهکار است، همین طور بابت اجاره سالن توفیق جهانبخت و دفتر اداری فدراسیون در محل ورزشگاه شیرودی، ضمن این‌که مربیان و کشتی‌گیران آزادکارهم که اردوی آنها خیلی پیشتر از فرنگی‌کاران آغاز شد حقوقی دریافت نکرده‌اند، اما آنها اعتراض خود را علنی نکرده‌اند.

رقم نامشخص حقوق‌های معوقه

همه این مسائل در حالی پیرامون فدراسیون کشتی شکل گرفته است که با توجه به پایان بازی‌های المپیک لندن دیگر خبری از پرداخت‌های المپیکی به مربیان و ملی‌پوشان نخواهد بود.

پرداخت‌هایی که پیش از المپیک از سوی کمیته ملی المپیک برای سرمربی تیم پنج میلیون تومان و برای دستیارانش سه میلیون تومان تعریف شده بود. در این رابطه چون فدراسیون تعریف حقوقی مشخصی برای تیم ملی ندارد به طور مشخص نمی‌توان گفت میزان طلب مربیان و کشتی‌گیران چقدر است و آنها باید منتظر بمانند تا یک اشل حقوقی مشخص و با توجه به شرایط مشخص هر مربی (مربی دائمی، مقطعی) و کشتی‌گیر( مدال‌آور المپیک، جهانی و...) تعریف شود.

علی آبادی: کار کردن در شرایط سخت هنر می‌خواهد

اما در شرایطی که محمدبنا این روزها در سکوت خبری به سر می‌برد و نظرات او را عمدتا دستیارانش به اطلاع رسانه‌ها می‌رسانند، رسول جزینی دستیار اول بنا در روزهای گذشته تاکید کرده است که محمدبنا حتی با وجود مرتفع شدن برخی مشکلات، اردوهای تیم ملی را از سر خواهد گرفت؛ چرا که همیشه ثابت کرده چیزی را برای خودش نمی‌خواهد و همه دغدغه‌هایش کشتی‌گیران و مربیان است.

آیا این حرف می‌تواند توجیه قابل قبولی برای تعطیلی اردوی تیم ملی و ادامه روند بلاتکلیفی این تیم باشد؟ رحیم علی‌آبادی پیشکسوت کشتی فرنگی و دارنده چند مدال جهان و المپیک در این رابطه به جام‌جم گفت: هیچ‌کس منکر کارنامه محمد بنا نیست و می‌پذیریم کاری که او در تیم ملی انجام داد بی‌سابقه و شایسته تقدیر بود، اما به هر حال تعطیلی اردوی تیم ملی چندان جالب نیست و این مربی موفق باید بداند سریال قهر و آشتی‌هایش به هیچ عنوان در شان تیم ملی نیست. معتقدم در شرایطی که همه امکانات فراهم است کار کردن هنر نیست، محمد بنا امروز باید دوباره به گود برگردد و با درک شرایط اقتصادی کل کشور، کار در تیم ملی را از سر بگیرد.

وی در عین حال انتقادی را هم متوجه فدراسیون کرد و گفت: وقتی فدراسیون عنان و همه اختیارات کشتی فرنگی را به یک نفر واگذار می‌کند باید توقع چنین روزی را هم داشته باشد، فدراسیون باید امروز هنر خود را نشان دهد و با مدیریت منابع مالی خود بحث برپایی اردوهای تیم ملی را اولویت‌بندی کند و برپایی همزمان اردوی همه رده‌های سنی آن هم با تعداد نفرات بالا در این شرایط اقتصادی، منطقی نیست.

امید توفیقی - گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها