او درست در همان روزی درگذشت که همراه با رهبر انقلاب از پاریس به تهران بازگشت و دیروز نیز در جوار مقتدای خویش به خاک سپرده شد. آغازخدمات وی در نظام جمهوری اسلامی به زمان تدوین پیشنویس قانون اساسی بازمیگردد و با عهده گرفتن مسئولیتهای مهم دیگر ادامه یافت.
حبیبی مرد دولت بود و در شش دوره از دولتهای جمهوری اسلامی ایران بهعنوان وزیر و معاون اول رئیسجمهور فعال بود. از مهمترین سمتهای وی میتوان به معاون اولی رئیسجمهور دولت سازندگی از سال 1368 تا سال 1376 و پس از آن نیز سالهای 1376 تا سال 1380 به عنوان معاون اول دولت اصلاحات یاد کرد. حسن حبیبی رئیس و مؤسس بنیاد ایرانشناسی بود و به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز فعالیت داشت. وی در طول خدمت و تحصیل خود ترجمه و تألیف اثرهای مختلفی در زمینههای حقوق، جامعهشناسی، موضوع فلسطین، جنگ تحمیلی را انجام داد. عضویت و سخنگویی شورای انقلاب، وزیر فرهنگ و آموزش عالی، نماینده تهران در دوره اول مجلس ش ورای اسلامی، وزیر دادگستری، عضو شورای بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عضویت در هیات رئیسه و عضو حقوقدان شورای نگهبان سالهای 1360 تا 1380 از دیگر مسئولیتهای اجرایی حسن حبیبی بوده است. حسن حبیبی در دوران خدمات و مسئولیتهای خود نشانها و جوایزی چون دکترای افتخاری جامعهشناسی دانشگاه تهران، نشان عالی استقلال، استاد افتخاری دانشگاه دولتی ترکمن، مدال دانشگاه دولتی تفلیس (گرجستان)، دکترای افتخاری آکادمی علوم ارمنستان و دکترای فخری (افتخاری) دانشگاه دولتی تاجیکستان را دریافت کرد. اما شاید یکی از نکاتی که در خاطر و یاد بسیاری از کسانی که او را به یاد میآورند این باشد که او شخصیتی بود که از نقد کردن و نقد شدن هراسی نداشت و همواره همگان را به پذیرش نقد توصیه میکرد. این روحیه چندان در او زنده بود که بارها در نشریه گل آقا از نام و تصویر او استفاده شد، اما او هیچگاه نقد و شکایتی در این باره نکرد.
بیشک دهه فجر امسال پایانی بود بر 76 سال زندگی شخصیتی که «اعتدال» از ویژگیهای وی بود و چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب در مراسم ختم وی حاضر بودند و با مرد متین انقلاب خداحافظی کردند.
کتایون مافی / گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت