به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، گفتوگوی ما با سید حامد اسلامی، مدیر رپرتاژ اداره کل تولید و فنی صدا، پرده از تلاشهایی برمیدارد که شاید کمتر دیده شده باشد، اما ستون فقرات ارتباطی رادیو در بسیاری از رویدادهاست.
برای شروع درباره مأموریتهای واحد رپرتاژ صدا برایمان بگویید؟
کار اصلی این واحد، اجرای ضبط و پخش تمام برنامههایی است که در بیرون از سازمان انجام می شود. به عبارتی، اگر بنا باشد گفتوگویی با چهرهای شاخص انجام شود که امکان حضورش در سازمان فراهم نباشد یا برنامهای در فضایی خاص مثل نماز جمعه، سخنرانیهای مقام معظم رهبری، ریاستجمهوری یا دیگر مسئولان لشگری و کشوری، همایش ها ، سمینارها، جشنواره ها ، راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن ، نمایشگاه ها ،گزارشات ورزشی، مراسم ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، لیالی قدر ، عید سعید فطر و دیگر مراسم های ملی و مذهبی کشور برگزار شود، این ما هستیم که وارد میدان میشویم.واحدهای سیار رادیویی و بسترهای نوین ارسال سیگنال در اختیار ماست تا صدا را از مبدأ به جامجم و در نهایت به آنتن شبکههای مختلف برسانیم. سالانه به طور میانگین حدود ۲۵۰۰ برنامه را برای ۱۵ شبکه رادیویی پوشش میدهیم که در مجموع چیزی نزدیک به ۴۰۰۰ ساعت پخش را شامل میشود. حتی فراتر از مرزها، در رویدادهایی مانند اربعین حسینی و حج تمتع هم حضور داریم و تلاش میکنیم تا صدای مخاطبان آن سوی مرز را هم به گوش ایران و جهان برسانیم.
در بحرانها، از جمله جنگ ۱۲ روزه اخیر، چه نقشی داشتید؟
پس از حمله شیطان صفتان رژیم صهیونیستی و پس از دستور رهبر عزیزمون و هدایتهای آقای بخشی زاده عزیز با تمام قوا وارد عمل شدیم
در آن هنگام که بخشهایی از سازمان تعطیل بود و شهر رنگ و بوی جنگ داشت همکاران غیور من وسط میدان بودند که من از این همه عشق به میهن بین همکارانم به وجد آمدم و خدارا سپاس گفتم. در شرایط خاص مانند بحرانها، کار ما اهمیت دوچندانی پیدا میکند. با وجود اینکه تنها ۱۷ تا ۱۸ نفر نیرو داریم، همیشه پای کار هستیم و هیچ برنامهای تا امروز زمین نمانده. در جریان جنگ ۱۲ روزه، گروهی از همکاران ما مسئول تجهیز و استقرار واحدهای سیار رادیویی شدند.چند نقطه مهم در خارج از سازمان را از پیش تعیین کرده بودیم تا بتوانیم در مواقع بحرانی از آنها بهرهبرداری کنیم. همچنین استودیوهای پرتابل رادیویی در سطح شهر تهران ایجاد کردیم تا شبکههای مختلف بتوانند بدون نیاز به حضور در سایت جامجم، برنامههایشان را ضبط یا پخش کنند.واحد رپرتاژ حلقه اتصال شبکهها به بیرون سازمان شد؛ آن هم در بحرانیترین لحظات. سالها تجربه در شرایط اضطراری باعث شد بتوانیم بدون اتلاف وقت، تجهیزات را مستقر کنیم.
شنیدهایم تجهیزات خاصی هم برای این موقعیتها در اختیار دارید. از جمله کولهپشتیهای ویژه؟
بله، برای شرایط خاص تجهیزاتی مانند کولهپشتیهای ویژه ارسال اینترنتی صدا در اختیار داریم. این کولهها مجهز به میکروفن، دستگاه ضبط صدا و سیستم ارسال سریع هستند. هدف این است که حتی با یک نفر نیرو و حداقل امکانات، بتوانیم از هر نقطهای در کشور گزارش تهیه کنیم. این سیستمها چابک، سبک و بسیار کاربردی هستند و در مواقع بحران کارایی بالایی دارند.
در این شرایط حساس، با مشکلات فنی هم مواجه شدید؟
جنگ ۱۲ روزه از قبل پیشبینی نشده بود، اما ما برای چنین شرایطی آمادگی داشتیم. طبیعی است که در ساعات ابتدایی بحران ممکن است با چالشهایی مواجه شده باشیم، اما خوشبختانه با تمهیداتی که در سالهای اخیر اندیشیده شده بود، توانستیم در کمترین زمان ممکن ارتباطات را برقرار کنیم.در کنار واحدهای سیار، سه استودیو رادیویی سیار را نیز آماده کردیم تا در بازه زمانی مشخص، مورد استفاده شبکهها قرار گیرد. مأموریت اصلی ما ارسال امن و باکیفیت سیگنال صوتی به جامجم بود که با موفقیت انجام شد.درست است که نیروهای ما محدودند و امکاناتمان هم مکفی نیست، اما همه با جان و دل کار میکردند و پای کار بودند. شاید به همین دلیل است که همیشه گفته میشود واحد رپرتاژ، ویترین بیرونی معاونت صداست.
اگر خاطرهای از واحد خودتان دارید برایمان بگویید؟
حضور و فعالیت در رپرتاژ صدا لحظه به لحظهاش خاطره است اما خاطرهای که هیچ وقت از ذهنم پاک نمیشود پوشش مراسم ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۲ برای ۱۲ شبکه رادیویی معاونت صدا بود.نیروی انسانی و تجهیزاتی که در اختیار داشتیم فقط این امکان را به ما میداد که فقط ۴ شبکه را روی آنتن ببریم اما با پای کار آمدن کلیه واحدهای اداره کل تولید و فنی و در راس آن مدیر کل محترم اداره کل فنی آقای مهندس امانی و با برنامهریزی دقیق دو هفتهای، برنامه کلیه شبکههای رادیویی با بهرهگیری از تجهیزات کامل فنی و نیروی انسانی روی آنتن پخش شد.بعد از پایان برنامه به واحد خودم افتخار کردم که تونستم پرچم معاونت و اداره کل را در چنین روزی بالا نگه داریم.
از همکاران پیشکسوت خود که امروز کنارتان نیستند، خاطرهای دارید بگویید؟
واقعا حضور در کنار تکتک عزیرانی که الان بازنشسته شدند، خاطرهساز بود، اما خاطرهای که همیشه به یاد من خواهد ماند پوشش زنده مراسم ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در مرقد مطهر امام(ره) _سال ۸۰ الی ۸۵ _ در کنار دوستان بازنشستهام آقایان محسنی، ترابی، مرادی و قاسمی بود که جهت استقرار واحد سیارهای رادیویی و ارتباط زنده با شبکههای رادیویی مجبور بودیم از ۱۳ الی ۱۶ خرداد به صورت شبانهروزی در محل حضور داشته باشیم و از تمامی دقایق و لحظات کنارهم بودن لذت ببریم و بر تمام سختیها و مشکلات پیش رو فائق شویم و خاطرات خوبی برای هم رقم بزنیم. در پایان از تک تک عوامل رپرتاژ صدا که در تمامی این سالها بدون کوچکترین چشمداشتی و با تمام توان و انرژی در خدمت این واحد و سازمان بودند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد