این هشتمین تقابل انگلیسی - برزیلی تاریخ جام باشگاههای جهان در سه فرمت مختلف آن (جام بین قارهای، جام باشگاههای جهان و جام جهانی باشگاهها) خواهد بود و بد نیست بدانید که در ۷تقابل قبلی، ۴باربرزیلیها پیروزبودندو۳بار انگلیسیها. البته این آمار را ازمنظری دیگر هم میتوان دید؛ اینکه هر سه تقابل آخر به نفع انگلیسیها تمام شده و برزیلیها برنده ۴ تقابل نخست بودند.همین موضوع میگوید شانس برد چلسی دربازی امشب، بیشتر ازفلومیننزه است.فلومیننزه درتنها تقابلش با تیمهای انگلیسی، در دور قبلی جام باشگاههای جهان در فینال به منچسترسیتی خورد و با ۴ گل شکست را پذیرفت. درست برخلاف چلسی که در تنها تقابلش با تیمهای برزیلی، در فینال سال ۲۰۲۱ جام باشگاههای جهان، مقابل پالمیراس با نتیجه ۲ بر یک به پیروزی رسید. چلسی تنها قهرمانی خود در جام باشگاههای جهان را با توماس توخل جشن گرفت و حالا خیلی نزدیک است تا این بار با هدایت مربی ایتالیایی خود، انزو مارسکا، یک باردیگر خود را در فینال ببیند. با توجه به جوایز درنظر گرفته شده برای جام جهانی باشگاهها، برنده این بازی حداقل ۹ میلیون دلار بیشتر پاداش خواهد گرفت و این شانس را هم خواهد داشت که با قهرمانی، جایزه عجیب و غریب ۴۰ میلیون دلاری را از آن خود کند.
مسیر صعود
چلسی در مرحله گروهی برابر لسآنجلس افسی ۲ بر صفر پیروز شد، اسپرانس تونس را ۳ بر صفر برد، ولی مقابل فلامینگو ۳ بر یک شکست خورد. آبیها در مرحله یکهشتم نهایی، بنفیکا را ۴ بر یک حذف کردند و در یکچهارم نهایی نیز مقابل پالمیراس ۲ بر یک پیروز شدند. فلومیننزه در مرحله گروهی مقابل دورتموند به تساوی بدون گل رسید، اولسان کره جنوبی را ۴ بر ۲ شکست داد و با تساوی بدون گل مقابل ماملودی آفریقای جنوبی، پشت سر دورتموند، با ۵ امتیاز به عنوان تیم دوم صعود کرد. آنها در یکهشتم نهایی، اینتر میلان ر۱ با ۲ گل بردند و با پیروزی ۲ بر یک مقابل الهلال در یکچهارم نهایی به جمع چهار تیم برتر صعود کردند.
خطر رعد و برق!
اگرچه ورزشگاه متلایف استادیوم با گنجایش ۸۲ هزار نفر، رکورد ۹۳ هزار تماشاگر را هم به خود دیده است، اما گرما و رطوبت هوا در نیویورک قطعا اجازه نخواهد داد سکوهای این ورزشگاه برای بازی چلسی و فلومیننزه پر شود. این درحالی است که فیفا هم به دلیل استقبال کم از بازیهای تورنمنت، قیمت بلیت این بازی را حسابی پایین آورده تا تماشاگران بیشتری را به ورزشگاه بکشاند. البته پیشبینی هواشناسی هم از احتمال رعد و برق در ساعاتی از روز خبر داده و هیچ بعید نیست این بازی هم به دلیل هشدارهای هواشناسی در حین بازی، با وقفه مواجه شود.
خاطره بازی با اولین تقابل انگلیسی - برزیلی جام بین قارهای
تویوتا برای زیکو!
اولین تقابل رسمی دو تیم باشگاهی انگلیس و برزیل، ۲۵ سال بعد از اولین تقابل ملی دو تیم شکل گرفت. جالب اینکه تا روز قبل از تقابل لیورپول و فلامینگوی برزیل در جام بین قارهای سال ۱۹۸۱، تیمهای ملی انگلیس و برزیل، در سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۹۸۱ میلادی، ۱۲ بار از جمله ۳ بار در جام جهانی فوتبال به مصاف هم رفته بودند و فقط یک بار انگلیسیها برنده شده بودند! یک برد انگلیس در مقابل ۷ برد برزیل. زور فوتبال انگلیس در آن سالها اصلا به فوتبال برزیل نمیرسید. به همین خاطر کسی از نتیجه جام بین قارهای تعجب نکرد وقتی فلامینگوها با کاپیتانی زیکو، مقابل کنی دالگلیش و همتیمیهایش بر لیورپول ۳ بر صفر پیروز شدند.
در طرف برنده ۱۱ بازیکن برزیلی ایستاده بودند اما ترکیب تیم بازنده را نفراتی از انگلیس، اسکاتلند، ایرلند، استرالیا و زیمبابوه تشکیل میدادند. جالب آنکه فلامینگو آن سال حتی یک بازیکن غیر برزیلی نداشت. فینال در ورزشگاه توکیو و در حضور ۶۲ هزار تماشاگر عمدتا ژاپنی طرفدار فلامینگو برگزار شد. ستاره میدان هم کسی نبود جز زیکو. زیکو، ملقب به «پله سفید»، مغز متفکر فلامینگو بود. هرچند خودش گل نزد، ولی دو گل بازی با پاسهای او ساخته شد تا با همین عملکرد به عنوان بهترین بازیکن زمین در آن فینال جایزه یک دستگاه تویوتا را از آن خود کند. زیکو بعدها گفت: آن بازی یکی از بهترین بازیهای دوران حرفهایم بود.