جام جم آنلاین؛ یزدان خسروی ، با بیان اینکه برای میزبانی و تردد بیش از دو میلیون زائر اربعین از مرز خسروی آماده میشویم، اظهار کرد: تلاش میکنیم بلحاظ سطح خدمات، امسال اربعین متفاوتی را برای زوار رقم بزنیم.
وی از آمادگی همه امکانات و زیرساختهای پایانه مرزی خسروی برای تردد ۲۴ ساعته زوار اربعین خبر داد و اظهار کرد: امکانات و زیرساختهایی که در مرز خسروی برای تردد زوار وجود دارد، با هیچ استان دیگری در کشور قابل مقایسه نیست.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه از امکانات بسیار خوبی که ظرف دو سال گذشته در این مرز فراهم شد یاد کرد و ادامه داد: تقریبا هر زائری که از مرز خسروی تردد میکند، مشوق تردد زوار دیگر نیز از این مرز میشود.
وی یکی از عواملی که در سنوات اخیر باعث شده آنظ طور که باید مردم از ظرفیت این مرز استفاده نکنند را جای خالی پارکسوار در کربلا برای مسیر بازگشت زوار اعلام کرد و یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلاتی که زوار برای بازگشت از مرز خسروی با آن مواجه هستند، کمبود وسایل نقلیه در سمت عراق به طرف مرزی خسروی است.
خسروی راهکار این امر را ایجاد یک پارک سوار یا پایانه مسافری در کربلا اعلام کرد که کمک بسزایی به بهبود تردد زوار اربعین از مرز خسروی خواهد کرد و افزود: موافقت اولیه طرف عراقی در این خصوص اخذ شده و امیدواریم امسال این مشکل مرتفع شود.
فعالیتهای عمرانی اربعین ۲ ماه زودتر آغاز شد
وی از آغاز زودهنگام فعالیتهای مرتبط با آماده کردن محورهای استان برای ایام اربعین امسال نیز یاد کرد و ادامه داد: سال گذشته کارها از ۳۱ خرداد آغاز شد، اما امسال پروژههای مرتبط با اربعین همچون روکش آسفالت محورها را از ۲۳ فروردین استارت زدیم. البته مقدمات و کارهای اولیه آن نظیر مطالعات، اخذ مجوزها و قراردادها را از زمستان سال گذشته آغاز کردیم، اما چون در فصل زمستان امکان فعالیتهای عمرانی چندان فراهم نبود، کارهای عمرانی را از فروردین امسال استارت زدیم.
خسروی از انجام حدود ۱۵۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای شریانی منتهی به مرز خسروی در استان در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: برنامه داریم این میزان را تا اربعین امسال به ۲۵۰ کیلومتر افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه اقدمات قابل توجهی نیز در زمینه ایمنسازی محورهای مواصلاتی و رفع نقاط حادثهخیز و مستعد حادثه انجام شده، خاطرنشان کرد: تا قبل از پایان سال گذشته تمامی ۱۹ نقطه پُرحادثه مصوب استان ایمنسازی شد.
خسروی از شناسایی ۱۵۸ نقطه مستعد حادثه در محورهای استان با همراهی پلیس راه نیز خبر داد و یادآور شد: این نقاط نیز ایمنسازی شده و با مجموع اقداماتی که برای رفع نقاط پرحادثه و مستعد حادثه در محورهای استان صورت گرفت، روند افزایشی تلفات جادهای در محورهای استان در خرداد امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی شد.
گیتهای پایانه خسروی به ۱۰۲ گیت افزایش مییابد
وی در ادامه از برنامهریزی برای افزایش گیتهای مرزی خسروی نیز خبر داد و گفت: تا قبل از اربعین امسال، تعداد گیتهای ما از ۵۸ گیت کنونی به ۱۰۲ مورد افزایش خواهد یافت و میتوانیم به صورت همزمان و در لحظه به ۱۰۲ نفر از زائرین خدمات ارائه دهیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه با بیان اینکه توافقات لازم با نیروی انتظامی نیز برای افزایش گیتها صورت گرفته و به زودی کارهای اجرایی آن آغاز خواهد شد، افزود: این گیتها تا قبل از اربعین تحویل و راهاندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سایر امکانات و زیرساختهای پایانه مرزی خسروی نیز از گذشته فراهم شده، گفت: امسال نیز اقدامات قابل توجهی در زمینه تامین برق پایدار، سرمایش مطلوب و... صورت گرفته است.
به گفته این مسئول، اکنون پوشش سایبان در مرز خسروی تا خروجی مرز تکمیل بوده و ضرورتی برای توسعه سایبان وجود ندارد.
در نظر گرفتن طرحهای ترافیکی برای کاهش ازدحام در پایانه خسروی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه از در نظر گرفتن طرحهایی برای کاهش ازدحام و روانسازی تردد در مرز خسروی نیز خبر داد و گفت: تردد خودروهای پلاک شخصی از دهیاری خسروی به بعد ممنوع خواهد بود که این امر کمک میکند آشفتگیهای سنوات گذشته را شاهد نباشیم.
خسروی همچنین از جدا شدن مسیر ورود و خروج زوار نیز خبر داد و اظهار کرد: طرحهایی نیز برای ایجاد پارک سوار و توسعه پارکینگها در دستور کار است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: