رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف یزد:

رشد نقدینگی افسارگسیخته در دولت سیزدهم مهار شد

مشکلات کشور باید با صداقت و شفاف با مردم در میان گذاشته شود

یزد- محمدرضا صادقی در خصوص دوران پساتحریم گفت: مشکلات کشور شناسایی شده و دولت باید با صداقت و برنامه‌ریزی، همراه با رسانه‌ها، این مسائل را شفاف با مردم در میان بگذارد چرا که با رویکردی شفاف و صادقانه در گفتگو با مردم، می‌توان اعتماد آن‌ها را جلب کرد و مشارکت فعالشان را در تقویت اقتصاد ملی ترغیب نمود.
کد خبر: ۱۵۰۱۳۵۵
نویسنده کاظم صادقپور

به گزارش خبرنگارجام جم آنلاین یزد، فعال اقتصادی در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: هیچ نظامی خواستار فقر شهروندانش نیست و رهبر انقلاب به‌عنوان پدر معنوی جامعه، مانند پدری دلسوز است که رنج حتی یکی از مردم، آرامش او را سلب می‌کند، با این حال، برخی سیاست‌های نادرست دولتی، اعتماد مردم به کلیت نظام را خدشه‌دار کرده و بدبینی ایجاد می‌کند.

محمدرضا صادقی گفت: بیش از دو دهه است که مقام معظم رهبری شعارهای اقتصادی در راستای تولید داخلی و خودکفایی داده‌اند، اما هنوز شاهد اجرای کامل این برنامه‌ها نیستیم البته تحریم‌ها تاثیرگذار هستند، اما مشکل اصلی این است که ما به‌طور عملی هیچ برنامه‌ای برای دوران پساتحریم نداریم.

وی در خصوص دوران پساتحریم افزود: مشکلات کشور شناسایی شده و دولت باید با صداقت و برنامه‌ریزی، همراه با رسانه‌ها، این مسائل را شفاف با مردم در میان بگذارد چرا که با رویکردی شفاف و صادقانه در گفتگو با مردم، می‌توان اعتماد آن‌ها را جلب کرد و مشارکت فعالشان را در تقویت اقتصاد ملی ترغیب نمود.

صادقی تاکید کرد: متاسفانه برخی از مسئولان و متولیان مدیریت اقتصاد کشور فاقد کارکردهای لازم هستند و انتخاب نشدن افرادی از جنس فعالان امر تولید و صادرات و اقتصاد این مملکت، باعث این مشکل شده است.

استاد دانشگاه افزود: هرچند بهره گرفتن از افراد دارای دانش علمی بالا در این حوزه لازم است ولی کافی نیست و باید متولیان امر آشنایی کاملی با دغدغه‌ها و مشکلات اقتصاد کشور در بخش‌های مختلف داشته باشند.

وی به موضوع مذاکرات نیز اشاره و با تاکید بر لزوم آمادگی و برنامه‌ریزی دقیق دولت برای دوران پساتحریم‌ها، گفت: قطعاً تنها برداشتن تحریم‌ها مشکل‌گشای اقتصاد کشور نیست و لازم است که برای پساتحریم برنامه داشته باشیم.

صادقی با اشاره به رابطه متقابل دولت و مردم اظهار داشت: ما با دو فرهنگ مواجهیم؛ فرهنگ دولتی و فرهنگ اجتماعی. دولت زمانی که می‌بیند مردم به خرید ارز با قیمت بالا روی می‌آورند، خود نیز ارز را گران‌تر عرضه می‌کند و این وابستگی و تبعیت متقابل، به نوسانات بیشتر دامن می‌زند؛ وضعیتی که در بازار طلا نیز تکرار می‌شود.

این استاد دانشگاه در ادامه به بازار طلا اشاره کرد و افزود: طلا یکی از کالاهای سرمایه‌ای است که متاسفانه به درستی در اقتصاد کشور مدیریت نمی‌شود و در حال حاضر مردم مقادیر زیادی طلا به ویژه طلاهای آب‌شده را خریداری و در خانه‌های خود نگهداری می‌کنند اما هیچ گونه برنامه‌ریزی مشخصی از سوی دولت برای این موضوع وجود ندارد. 

صادقی گفت: ارز از سه مبدأ صادرات تولیدکنندگان، تجارت تجار و فروش منابع نفتی و پتروشیمی توسط دولت وارد کشور می‌شود، بنابراین، ارز عملاً در دست دولت است و نوسانات آن نیز به سیاست‌های دولتی بازمی‌گردد.

استاد دانشگاه و فعال اقتصادی، خرید فیزیکی ارز توسط مردم را زیان‌بار خواند و افزود: ارزی که در گاوصندوق‌ها انباشت می‌شود، هیچ ارزش افزوده‌ای تولید نمی‌کند و تنها تورم را تشدید می‌کند.

این فعال اقتصادی گفت: در خصوص قیمت ارز باید به این نکته توجه داشت که تا این لحظه، ارزی بیش از ۶۸ هزار تومان توسط دولت به هیچ تولیدکننده یا تاجری اختصاص داده نشده است.

وی ادامه داد: هر تولیدکننده‌ای که نیاز به ارز داشته باشد، آن را از بانک مرکزی دریافت می‌کند که نرخ آن بین ۶۵ تا ۶۸ هزار تومان بوده است و اگر کسی ادعا کند که با ارز ۱۰۰ هزار تومانی کالا یا خدماتی را تهیه کرده، باید نسبت به صحت گفته‌های او شک کرد، چرا که چنین ارزی از مسیر رسمی وجود ندارد.

صادقی با اشاره به بازار مسکن، گفت: دولت سیزدهم اقداماتی را در حوزه ساختمان‌سازی آغاز کرد که ادامه این حرکت را در دولت چهاردهم شاهدیم و قطعاً بخش زیادی از مستاجرین از این طریق صاحب مسکن خواهند شد ولی موضوع حاد در این حوزه بحث اجاره‌بهاست.

 این فعال اقتصادی در ادامه به عملکرد بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم در مورد مسائل اقتصادی و به‌ویژه حوزه مسکن صحبت کنیم، باید از نقش بسیج سازندگی در این زمینه غافل نشویم. قرارگاه بسیج سازندگی در سال‌های اخیر، به ویژه در سال‌های ۱۴۰۱تا ۱۴۰۳، نقش بسیار مؤثری در حل مشکلات مسکن و انرژی ایفا کرده است.

وی افزود: بسیج سازندگی با احداث صدها واحد مسکونی در استان‌، کمک زیادی به تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد و مستأجرین کرده است.

صادقی تأکید کرد: وظیفه اصحاب رسانه است که این اقدامات را به مردم اطلاع‌رسانی کنند و قرارگاه بسیج سازندگی در این سال‌ها فعالیت‌های زیادی در زمینه‌های اقتصادی زیربنایی و رفاه قشر کم‌درآمد انجام داده و این تلاش‌ها باید دیده شود.

صادقی در ادامه با اشاره به مشکلات انرژی کشور گفت: یکی از مشکلات اصلی که از سال ۱۴۰۱ تاکنون در کشور وجود داشته، کمبود برق و ناترازی انرژی است و متاسفانه دولت برنامه روشنی برای استفاده بهینه از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر نداشته است.

وی افزود: اگر دولت از تولید انرژی‌های پاک حمایت‌های بیشتری می‌کرد، می‌توانست منابع جدیدی برای تأمین انرژی ایجاد کند و از سوی دیگر مردم تشویق به سرمایه‌گذاری در این حوزه می شدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
۲۵ سال با «جام‌جم»

گفت‌وگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جام‌جم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه

۲۵ سال با «جام‌جم»

صدای نخست ورزش بانوان

با دکتر علی‌اصغر احمدی، مدیر رادیو ورزش درباره ویژگی‌ها و افق‌های پیش روی این شبکه پرشنونده گفت‌وگو کردیم

صدای نخست ورزش بانوان

نیازمندی ها