یکی از دغدغه‌های جدی بیماران و داروخانه‌ها در قم؛

کمبود دارو زیر ذره‌بین

کمبود دارو در قم به یکی از دغدغه‌های جدی بیماران و داروخانه‌ها تبدیل شده و در حالی نگرانی‌ها روبه‌افزایش است؛ باز هم چشم امید همه به بهبود روند تأمین دارو دوخته شده است.
کمبود دارو در قم به یکی از دغدغه‌های جدی بیماران و داروخانه‌ها تبدیل شده و در حالی نگرانی‌ها روبه‌افزایش است؛ باز هم چشم امید همه به بهبود روند تأمین دارو دوخته شده است.
کد خبر: ۱۵۰۰۷۴۰

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، درخیابان‌های قم این روز‌ها منظره‌ای مشترک به چشم می‌خورد؛ بیماران و خانواده‌هایشان نسخه به دست، از یک داروخانه به داروخانه دیگر سر گردانند، در جست‌وجوی دارو‌هایی که یا موجود نیستند یا به‌سختی پیدا می‌شوند.
 
کمبود دارو،معضلی که در ماه‌های اخیر در قم شدت گرفته و حالا به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مردم و حتی داروخانه‌ها مخصوصاً در منطقه پردیسان تبدیل شده است.

حسن کریمی، یکی از شهروندان قمی ساکن در پردیسان با نگرانی می‌گوید: فرزند مشکل تنفسی دارد اسپری تنفسی او در داروخانه پردیسان نیست و هر سری مجبورم چند ساعت در شهر بگردم و در نهایت با این جواب از سوی پزشکان داروخانه‌ها که این دارو موجود نیست مواجه شوم؛ لطفاً صدای ما باشید و دغدغه ما را به گوش مسئولین برسانید.

این موضوع تنها مختص بیماران تنفسی نیست. زهرا اکبری، مادر کودکی که دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده بود نیز از مشکلات مشابهی گلایه دارد و می‌گوید: هفته گذشته پسرم درگیر ویروس آنفلوآنزا  شد ساعت ۱۰ شب پسرم را به دکتر بردم، ولی تا ساعت ۳ دنبال یک شربت آنتی‌بیوتیک بودم که در داروخانه‌های پردیسان نبود و در آخر بعد از مراجعه به پنج داروخانه در سطح شهر دارو را ساعت ۳ شب در یک داروخانه در بلوار امین پیدا کردم؛ لطفاً پیگیری کنید.

جدایی ازاین‌قبیل گلایه‌ها داروخانه‌داران استان نیز با مشکلات متعددی در تأمین دارو مواجه هستند.

در همین راستا با ابوالفضل نیک آزما معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم ارتباط گرفته و در خصوص دغدغه امروز شهروندان گفتگو کردیم.

۱۹۱ داروخانه در استان قم مشغول به فعالیت هستند

نیک‌ازما گفت: از تعداد کل ۱۹۱ داروخانه واقع در استان قم ۳۵ داروخانه به‌صورت شبانه‌روزی ۱۴۰ داروخانه به‌صورت روزانه و ۱۰ داروخانه به‌صورت پاره‌وقت و ۸ داروخانه واقع در بیمارستان‌های استان فعالیت دارند.
 
وی افزود: در پردیسان در مجموع ۱۰ داروخانه به نسبت جمعیت موجود است؛ دو داروخانه شبانه‌روزی براتی و کبیری و ۸ داروخانه روزانه مقدم، قره‌باقری، موسوی، امامی‌فر، زاهدی، رعیت، موحد، مارونی فعالیت دارند که اگر این داروخانه‌های روزانه درخواست تبدیل‌شدن به شبانه‌روزی را داشته باشند با آن‌ها مخالفتی صورت نمی‌گیرد و مورد بررسی و طرح در کمیسیون دارویی استان قرار می‌گیرد.

نیک آزما ادامه داد: معاونت غذا و دارو هیچ مانعی برای تبدیل‌شدن داروخانه‌ها به داروخانه شبانه‌روزی در پردیسان ندارد و باید درخواست از سمت داروخانه‌ها اعلام شود.

کمبود دارو، دغدغه‌ای در تمام کشور

وی بیان کرد: برخی از دارو‌ها که کمبود داریم، کمبود دارویی به‌صورت کشوری است؛ البته استان قم در زمینه تأمین دارو نسبت به دیگر استان‌های کشور، وضعیت بهتری دارد و معمولاً کمتر با تأمین دارو مواجه هستیم، از سوی دیگر همشهریان می‌توانند در صورت کمبود دارو با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و سؤال بپرسند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: از طرفی دیگر، برخی به دنبال یک داروی با مدل شرکتی خاص هستند که معمولاً اگر در آن لحظه داروی با مدل آن شرکت موجود نباشد از یک شرکت دیگر موجود است.

وی گفت: باتوجه‌به پشتیبانی‌نکردن بیمه از بعضی از دارو‌ها برای زمانی که شخص مراجعه می‌کند به داروخانه برای دریافت داروی تجویز شده، امکان قبول‌نکردن تعدادی از اقلام دارو است (به‌عنوان نمونه برای شخص تعداد ۷ قلم دارو تجویز شده، ولی از این ۷ قلم فقط تعداد ۵ قلم دارو مورد تأیید بیمه است و پشتیبانی می‌شود و ۲ قلم از دارو‌ها شامل پشتیبانی بیمه نمی‌شود و شخص باید به‌صورت آزاد پرداخت نمایید (و پیامکی هم که از سمت بیمه برای شخص ارسال گردیده ذکر شده که از ۷ قلم داروی شما ۵ قلم آن شامل پشتیبانی بیمه شده است).

نیک آزما گفت: شهروندان گرامی می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه درمان و دارو مورد را به سامانه مذکور گزارش دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها