شهربانو بختیاری اظهار کرد: سنجش نوآموزان پیش دبستانی سالجاری از نیمه دوم سال گذشته آغاز و مقررشد تا پایان اسفند پایان یابد که مهلتی دو ماهه تا پایان اردیبهشت سالجاری برای نوآموزان جامانده در نظر گرفته شد.
بختیاری هشدار داد: پس از پایان مهلت سنجش نوآموزان، اولیای دانش آموزان با چالشهایی مواجه میشوند، چراکه در سال گذشته دانش آموزانی که در مهلت مقرر مراجعه نکردند با مشکلاتی مواجه شدند.
تعطیلی مراکز سنجش نوآموزان در تابستان
وی ادامه: دانش آموزانی که سال گذشته در موعد مقرر سنجش انجام ندادند تا دو ماه پس از آغاز سال تحصیلی از داشتن کتاب محروم بودند و ثبت نام آنها با تاخیری انجام شد که هم استرسی برای والدین و خاطره ناخوشایندی برای سال اول دانش آموزان بدنبال خواهد داشت.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان با اشاره به تعطیلی فعالیت و خدمات این مراکز در فصل تابستان گفت: در تابستان این مراکز خدماتی ارایه نمیکنند و دانش آموزانی که در زمان اعلامی مراجعه نکنند باید منتظر بمانند که در مهرماه آیا ثبت نام و خدماتی ارایه میشود یا خیر
بختیاری یادآور شد: دانش آموزانی که سال گذشته به موقع مراجعه نکردند در ابتدای سال تحصیلی بدلیل انجام ندادن سنجش، نه تنها به موقع ثبت نام نشدند بلکه تا دو ماه کتابی هم نداشتند چرا که ارایه کتاب منوط به انجام سنجش و طی کردن این مراحل است.
وی تصریح کرد: اولا کتاب به اسم فردی که ثبت نام کرده باشد تعلق میگیرد و از طرفی لازمه ثبت نام و سپس درخواست کتاب، انجام سنجش است و با این وجود ضروری است در زمان اعلام شده سنجش انجام شود.
ثبت درخواست سنجش نوآموزان در سامانه سیرت ۲
با فراهم شدن مهلت دو ماهه، وی از اولیایی که تاکنون اقدامی برای سنجش فرزندان خود انجام ندادند درخواست کرد: والدین برای سنجش سلامت فرزندان خود ابتدا باید در سامانه "سیرت ۲" (https://sirat ۲.csdeo.ir/signup) ثبت نام و مرکز سنجش را انتخاب کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان با اشاره به آغاز و پایان مهلت سنجش نوآموزان گفت: برخلاف سنوات گذشته که "سنجش و برنامه" در تابستان انجام شده بود، اما از سال ۱۴۰۱ زمان سنجش در طول سال تحصیل انجام میشود.
بختیاری گفت: تاکنون تعداد ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر، سنجش آنها انجام شد و ۳ هزار نوآموز تاکنون در سامانه ثبت نام نکردند که تعداد ۲ هزار نفر از این نوآموزان جامانده متعلق به شهرستان بویراحمد است و مابقی بیشتر در شهرستانهای کهگیلویه، گچساران و دنا هستند.
کاهش جمعیت استان و تعداد نوآموزان استان نسبت به سالهای گذشته
پیرو خبرهای سال ۱۴۰۱ تعداد نوآموزان این استان حدود ۱۶ هزار نفر بود این در حالی است تعداد نوآموزان سالجاری حدود سه هزار نفر کمتر شده است که نشان از کاهش جمعیتی استان دارد.
وی تعداد نوآموزان پیش دبستانی در استان برای سنجش بر اساس آمار اعلامی ثبت احوال را ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر برشمرد که شامل متولدین نیمه دوم سال ۱۳۹۷ و نیمه اول سال ۱۳۹۸ است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان، تعداد نوآموزان پیش دبستانی گفت: برای سنجش نوآموزان،۱۳ مرکز جامع ثابت در سرتا سر استان خدمات دهی میکنند که چهار تا از آنها در مرکز استان یا شهرستان بویراحمد فعالیت دارند.
بختیاری گفت: گرچه هم اکنون در شهرستان دنا بدلیل فراهم نشدن فضای مناسب، مرکز جامعی برای سنجش نوآموزان نیست و نوآموزان این منطقه در شهرستان بویراحمد سنجش میشوند، اما کد برای مرکز جامع مورد نظر صادر شد که در سالجاری با فراهم شدن فضای مناسب فعالیت آن آغاز میشود.
وی با بر شمردن اهمیت این مراکز جامع گفت: هدف از ایجاد این مراکز مداخله زودهنگام است به نحوی که بهنگام مشکل نوآموزان را شناسایی و مداخله فوری انجام شود.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان با اشاربه فعالیت این مراکز گفت: علاوه بر سنجش نوآموزان در صورتی که نوآموزانی مشکلاتی در گفتار، ضعف جسمانی، مشاوره و حتی اضطراب جدایی از پدر و مادر داشته باشند با ارائه خدمات رایگان توسط این مراکز، نوآموزان سال تحصیلی خود را با کمترین مشکل آغاز میکنند.
بختیاری یادآور شد: در سنجش سنوات گذشته خدماتی پس از سنجش ارایه نمیشد و صرفا پس از شناسایی مشکل نوآموزی، توصیهای به والدین انجام میشد این در حالی است که در مراکز جامع جدید با حضور گفتار درمان، مشاور و کار درمان خدمات ارایه میشود و اگرچه برای تامین نیازهای تخصصی مثل شنوایی و بینایی به مراکز تخصصی معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: خدمات مراکز جدید کیفیتر شده است چرا که اغلب مشکلات نوآموزان شناسایی میشود و تاحد ممکن خدماتی رایگان برای رفع اختلالهای یادگیری ارایه میشود.
سنجش بهنگام نوآموزان در کهگیلویه و بویراحمد نیازمند همیاری دهیاری و بهداشت
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان مهمترین چالش این مراکز را نبود همکاری بهنگام برخی از والدین دانست و گفت: اولا والدین به موقع مراجعه نمیکنند و انجام سنجش نوآموزان در مدت پیش بینی شده نیازمند همکاری همیاریها و مراکز بهداشتی است.
بختیاری با اشاره به دسترسی دهیاریها و مراکز خانه بهداشت به آمار نوآموزان در روستا و شهرها گفت: سنجش بهنگام نوآموزان استان نیازمند همیاری و اطلاع رسانی به خانواده توسط دهیاریها و مراکز خانه بهداشت است.
وی در پاسخ به سوالی که شاید والدین دانش آموزان که مشکلی در یادگیری دارند با هدف اینکه در مدارس عادی ثبت نام شوند نه مدارس استثنایی، به موقع برای سنجش مراجعه نکنند، گفت: یکی از هدفهای مهم اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود و پیش دبستانیها، تشخیص به موقع و مداخلهی بهنگام وجایدهی مناسب نوآموزان است و علاوه بر این تا زمانی که دانش آموزی سنجش خود را انجام ندهند در هیچ مدرسهای ثبت نام نمیشود.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان گفت: اگر نوآموزی مسئله و مشکلی داشته باشد، متخصصان مراکز سنجش سلامت مداخله خواهند کرد تا مشکل مرتفع شود، ولی اگر کار تخصصی نیاز داشته باشد به مراکز تخصصی وزارت آموزش و پرورش ارجاع داده میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان