آمریکا به نتانیاهو هشدار داد

بازنگری مواضع آمریکا نسبت به اسرائیل

رئیس‌جمهور آمریکا در حمایت از جنایات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد

تیر خلاص ترامپ به حقوق بین‌الملل

کاخ سفید شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: «من، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام می‌کنم که دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) که براساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بی‌اساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل انجام داده است.»
کاخ سفید شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: «من، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام می‌کنم که دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) که براساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بی‌اساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل انجام داده است.»
کد خبر: ۱۴۹۲۹۲۲
 
دیوان کیفری بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای اعلام کردکه این دیوان اقدام آمریکا در صدور فرمانی با هدف اعمال تحریم علیه کارکنان خود و آسیب‌رساندن به عملکرد قضایی مستقل و بی‌طرفانه‌اش را محکوم می‌کند. دیوان کیفری بین‌المللی همچنین متعهد شد که به «اجرای عدالت» در جهان ادامه می‌دهد. در ادامه این بیانیه آمده است: این فرمان می‌تواند فعالیت قضایی دیوان کیفری بین‌المللی را تضعیف کند و از ۱۲۵ کشور عضو می‌خواهیم تا برای حمایت از عدالت و حقوق بشر متحد شوند. دیوان کیفری بین‌المللی همچنین تأکید کرد که قاطعانه در کنار کارکنان خود می‌ایستد و متعهد به ادامه اجرای عدالت و ایجاد امید برای میلیون‌ها قربانی بی‌گناه فجایعی است که در سراسر جهان رخ می‌دهند.  دونالد ترامپ همچنین روز سه شنبه به وقت محلی، علاوه بر امضای خروج دوباره کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، همچنین فرمان اجرایی ممنوعیت تامین مالی آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را امضا کرد.رئیس‌جمهور آمریکا با انتقاد از عملکرد سازمان ملل متحد گفت: سازمان ملل فوق‌العاده‌ای دارد و در حال حاضر از آن پتانسیل استفاده نمی‌کند. آنها باید دست به کار شوند. ترامپ ادعا کرد،جهان در حال انفجار است و دلیل آن عمل نکردن سازمان ملل متحد به وظایف خود است. سازمان ملل متحد، کشورهای عضو زیادی را از دست خواهد داد زیرا به درستی مدیریت نمی‌شود.
 
شکاف فکری آمریکا و اتحادیه اروپا
در ادامه بیانیه دولت دوم ترامپ آمده است: «دیوان کیفری بین‌المللی بدون مبنای قانونی و صلاحیت قضایی مشخص در مورد کارمندان ایالات متحده وبرخی از متحدان واشنگتن به‌ویژه اسرائیل،تحقیقات مقدماتی راآغازکرده وباصدور احکام بازداشت بی‌اساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق از قدرت خود بیشترین سوء‌استفاده را کرده است.»
اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز جمعه با انتشار پیامی در فضای مجازی خطاب به اقدامات ترامپ علیه دیوان نوشت: «دیوان کیفری بین‌المللی، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی در قبال جنایات بین‌المللی را تضمین کرده و به قربانیان در سراسر جهان صدا می‌بخشد.»
وی با بیان این‌که دیوان باید بتواند بدون مداخله خارجی به مبارزه با بی‌کیفرمانی جهانی ادامه دهد، تصریح کرد: اروپا همواره از عدالت و احترام به قوانین بین‌المللی دفاع خواهد کرد. هرچند که پرونده حقوق‌بشری کشورهای اروپا به‌ویژه در دوره استعمار، سیاه‌تر از آن است که خود را حامی بشریت و عدالت معرفی کنند اما در تصویر بزرگ‌تر چنین درگیری‌های لفظی نشانه‌ای از ایجاد گسل در روابط آتلانتیکی‌ها محسوب می‌شود.در ماه نوامبر ۲۰۲۴، ایتالیا و کانادا در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کردند به‌حکم دیوان بین‌المللی کیفری برای بازداشت نتانیاهو وگالانت پایبند هستند. جوزف بورل، مسئول ارشد سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا در واکنش به ‌قرار دستگیری سران رژیم صهیونیستی گفت که این احکام دادگاه کیفری بین‌المللی سیاسی نبوده و بایستی محترم شمرده‌ و همچنین توسط کشورهای اروپا پیاده‌سازی شود.دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در ۲۰ مه ۲۰۲۴ دعاوی براساس ارتکاب جنایت جنگی به‌وسیله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق تل‌آویو را به قضات دیوان تقدیم کرد و بعد از هفت ماه فراز و نشیب‌ فراوان، درنهایت دیوان به دلیل ارتکاب جنایت جنگی علیه مردم نوار غزه رای به محکومیت سران رژیم‌صهیونیستی داد. محکومیت نتانیاهو و گالانت، نخستین موارد از سردمداران جنایتکار متحد کشورهای غربی است که به تشخیص حقوق بین‌الملل، گناهکار شناخته شدند.
 
راهبرد «اول آمریکا» در خدمت تل‌آویو
رویکرد سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبتنی بر امپریالیسم کلاسیک وجنگ اقتصادی بوده،کاخ سفید با خروج از پیمان‌های چندجانبه جهانی، بی‌توجهی به حقوق بین‌الملل و نُرم‌های تجارت جهانی، خواهان مقابله با کاهش قدرت نسبی واشنگتن مقابل رقبای نوظهور، نظیر چین و روسیه در سه دهه گذشته است.
 
حمایت همه‌جانبه از صهیونیست‌ها
آمریکای ترامپ با حمایت همه‌جانبه از رفتارهای ددمنشانه تل‌آویو و مبارزه با احکام دیوان بین‌المللی دادگستری، نوید عصر جدیدی را در نظام بین‌الملل می‌دهد که رجعتی به عصر رقابت قدرت‌های بزرگ قرن نوزدهم محسوب می‌شود. نکته حائز اهمیت آن است که بازدارندگی هسته‌ای، اختلافات میان واشنگتن و رقبای جهانی را به سطح جنگ‌های دیپلماتیک، اقتصادی و فرهنگی منتقل کرده است.سفر احتمالی مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و پیشتر استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور در امور خاورمیانه نشان می‌دهد که کاخ سفید ابایی از حمایت حداکثری از تل‌آویو در منطقه ندارد. در سطح فردی نیز لابی صهیونیست‌ها در ساختار سیاسی آمریکا و پشتیبانی اطرافیان ترامپ از رژیم صهیونیستی نیز بر ادامه رابطه ویژه آمریکا و تل‌آویو موثر تلقی می‌شود. فشار ترامپ بر محور مقاومت بدون نیاز به پاسخگویی مبتنی بر قوانین بین‌المللی به پیمانکاری رژیم صهیونیستی طی ماه‌های آینده در دستورکار محور سازش قرارخواهد داشت،جنگ درمنطقه خاکستری که دارای ابهام ارزیابی می‌شود،جای خود را به رویارویی‌های مستقیم در غرب آسیا، بدون نگرانی ازعواقب خاصی خواهد داد.به عبارت دیگر، واشنگتن به سمت تبدیل به قدرتی بدخیم حتی علیه متحدان قدیمی اروپایی بدل می‌شود.روزنامه الاتحاد چاپ سرزمین‌های اشغالی فلسطین به نقل از گدعون سائر، وزیر امور خارجه رژیم‌صهیونیستی که درحساب کاربری خود درشبکه اجتماعی ایکس منتشرکرد‌،مدعی شد شورای حقوق بشرسازمان ملل از ناقضان حقوق بشر حمایت می‌کند. وی حکومت تل‌آویو را تنها حکومت دموکراتیک درخاورمیانه توصیف کردو با چشم‌پوشی از جنایات رژیم‌صهیونیستی در نوار غزه و نسبت به فلسطینی‌ها مدعی شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل بر حمله به اسرائیل و گسترش یهودستیزی تمرکز دارد. سائر ادعا کرد، رژیم‌صهیونیستی دیگر آنچه را که او به‌عنوان «تبعیض» توصیف کرد، نخواهد پذیرفت و با چنین تصمیمی رژیم‌صهیونیستی به واشنگتن می‌پیوندد که با تصمیم دونالد ترامپ چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل را اعلام کرد.

خواب آشفته کوشنر برای پاکسازی غزه
رسانه نیوعرب در گزارشی درباره شیفتگی داماد ترامپ به پاکسازی قومی غزه اشاره کرده است که رژیم صهیونیستی از دهه ۱۹۵۰ به دنبال کاهش جمعیت غزه بوده و پیشنهادهای مختلفی برای انتقال فلسطینیان به کشورهایی مانند لیبی، عراق، مصر و حتی پاراگوئه در آمریکای لاتین مطرح کرده اما این سیاست‌ها به‌واسطه مقاومت مردم، راه به جایی نبرده و اکنون غزه به یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق جهان تبدیل شده است.جرد کوشنر، داماد جنجالی ترامپ در سخنرانی‌اش در دانشگاه هاروارد، نوار غزه را ملک باارزش کرانه شرقی مدیترانه معرفی کرد و افزود که تل‌آویو ابتدا باید فلسطینیان را از آنجا بیرون کند و پس از پاکسازی  منطقه، آن را برای سرمایه‌گذاری خارجی آماده کند. پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، گمانه‌زنی درباره کوچ اجباری فلسطینیان از غزه دوباره در سیاست‌های رژیم صهیونیستی و آمریکایی مطرح شد و این بار دونالد ترامپ نیز از آن حمایت کرده است. برخلاف طرح اولیه آمریکا که فلسطینیان را به صحرای سینا منتقل می‌کرد، کوشنر پیشنهاد داده که مردم نوار غزه را در صحرای نقب، بیابانی در جنوب فلسطین اشغالی جای دهند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها