به گزارش جام جم آنلاین از استان مرکزی، حجتالاسلام جواد فراهانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری بزرگترین رویداد حل مسأله پیشگام در شهر اراک اظهار داشت: هفدهمین رویداد حل مسأله پیشگام در بازه زمانی 24 تا 26 بهمن ماه در محورهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، عمرانی و مدیریت شهری در شهر اراک برگزار خواهد شد.
وی افزود: هدف از برگزاری این رویداد شناسایی و حل مسائل شهری با استفاده از ظرفیتهای مردمی است به طوری که مردم برای معضلات شهری تصمیم بگیرند و طرح ارایه دهند و بتوانیم برای مسائل شهری راهکار داشته باشیم، در این رویداد حدود 200الی 300 نفر از افراد صاحب نظر و نخبه از بین مردم پذیرش میشوند و از طرحهای برگزیده در حل مسائل شهری پشتیبانی میشود.
مدیرکل تبلیغلات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: برخی از مشکلات شهری از طریق شهرداری و برخی دیگر از طریق راه و شهرسازی و دیگر دستگاهها احصا شده است و توسط تیمهایی که در استان حضور پیدا میکنند به ارائه راهکار برای حل این مسائل میپردازند. این در حالیست که قانون چک صیادی، درگاه صدور مجوزها و چندین اقداما دیگر خروجی رویداد حل مسئه پیشگام است.
فراهانی ادامه داد: این طرح در استان مرکزی برای نخستین بار اجرا میشود اما به طور کشوری شانزده بار اجرا شده و استان مرکزی هفدمین استان برگزاری این رویداد است، امیدواریم این رویداد شروعی برای دخیل کردن مردم در حل مسائل شهری باشد.
نوع نگاه شهرداری و شورای شهر اراک به حل مسائل است
علیرضا محمودی، شهردار اراک در این نشست اظهار داشت: در حوزه مسائل شهری نوع نگاه شهرداری و شورای شهر جدی و کمک به حل مسائل است، لزوم همکاری با نهادهای مردمی و دستگاهی اجرایی این کارایی را ایجاد میکند تا هر رویدادی کارایی و اثربخشی لازم را داشته باشد.
وی افزود: طرح پیشگام یک طرح بسیار خوب و قابل قبولی در حل مسائل شهری است به طوری که اگر این روش در شهر و به ویژه اراک به خوبی اجرا شود پاسخ خوبی دریافت خواهیم کرد، این رویکرد فرهنگی را ارج مینهیم و برداشت ما از این طرح این است که مسائل شهر اراک احصا شود.
شهردار اراک عنوان کرد: هدف از اجرای طرح پیشگام شناسایی نیروهای نخبه و پیشگام در حل مسائل یک ایجاد یک فضای تعاملی بین افراد است و در نهایت با هدایتی که صورت میگیرد منجر به حل مسائل شود، اگر با این راهبرد بتوانید به سمت حل مسائل شهری حرکت کنیم کمک بزرگی به شهرداری شدهاست.
محمودی ادامه داد: در شهر اراک به لحاظ کالبدی در حوزه پارکینگ، ترافیک، رفتار شهروندی و غیره مشکلاتی وجود دارد که نیاز به ورود جدی همه افراد است. در بحث ترافیک مرکز شهر و پیاده محوری نیازمند کمک هستیم که آیا ما درست فکر میکنیم و باید پیاده محور باشیم و آیا روش شهرداری در تبلیغات شهری درست است؟
وی خاطرنشان کرد: ما باید یاد بگیریم در شهر اراک هم افزایی بین دولت و مردم افرایش یابد و همه در یک راستا به حل مشکلات بپردازند، شهرداری اراک به طور حتم از رویداد پیشگام حمایت کرده و در این مسیر به حل مشکلات کمک خواهد داشت.
ریشه یابی عمیق مسائل در رویداد پیشگام
میرحسینی، دبیر رویداد در استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: حل مسائل اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه یک حرکت عمومی انجام شود و از جوانان نخبهای استفاده شود که برای منطقه و شهر خود حس دلسوزی و تغییر دارند.
وی افزود: این حرکت عمومی که جمع جوانان نخبه وارد یک مسیر شوند دو حسن دارد یکی اینکه مسائل و مشکلات شهر زودتر حل میشود و دیگر اینکه جوانان در مسیر حل مسائل و برخورد با مشکلات به پختگی میرسند و مدیرانی در طراز برای استان پدید میآید.
دبیر رویداد پیشگام در استان مرکزی ادامه داد: این رویداد به صورت تیمهای دو الی چهار نفره برگزار میشود وتیمها با اساتید استانی و کشوری هم فکر کرده و از تجارب یکدیگر بهره مند میشوند، مسأله یا نامسأله بودن موضوع اولین اقدام تیمهای پیشگام است، باید روی مسائل تمرکز و برای حل آن ریشه یابی عمیق شود.
در رویداد پیشگام میآموزیم چگونه مشکل را به مسئله تبدیل و آن را حل کنند
پیمان عین القضاتی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شوراى اسلامى کلانشهر اراک اراک اظهار داشت: شهر اراک شهر رویدادها و رخدادهاست و در سالهای جاری توانستهایم با برگزاری مسابقات ورخدادهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در اراک جایگاه واقعی خود را پیدا کنیم و این مهم در حال تکثیر شدن است.
وی افزود: سرمایه اجتماعی استان در میانگین مناسبی به سر نمیبرد و برگزاری رخدادها میتواند انگیزه جوانان را افزایش دهد، مردم بین مشکل و مسئله تفاوت قائل نمیشوند، گاهی این مشکلات به قدری بزرگ تلقی میشود که حل آن هم سخت میشود اما در این رویداد به افراد میآموزیم چگونه مشکل را به مسئله تبدیل و آن را حل کنند.
کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شوراى اسلامى کلانشهر اراک تصریح کرد: از ایدههای برتر که ظرفیت شکل گیری حل مسئله را در حوزههای مختلف هویت شهری، انسجام شهری، همدلی و وحدت درون شهری و حس امیدواری به مجموعه شهرداری داشته باشند حمایت میشود.
عین القضاتی خاطرنشان کرد: بحران آب و هوا از معضلات و مشکلات مردم در شهر اراک مردم است که میتوان این بحرانها را با شیوههای خلاق حل کرد، برای بحث مازوت سوزی هر راه حلی که به کار گرفته شد کمتر از یک هفته دوام نیاورد و نشان میدهد این راه حلها علمی نبوده است، این در حالی است که جوانان نخبه برای حل این مسائل راهکارهای علمی ارائه میدهد و این نشان میدهد مسئولان با حل مسائل به صورت علمی فاصله دارند و به جای آن میتوان از رخدادها و رویدادها برای حل مسائل بهره برد.
انتهای خبر/