آمیختگی تاریخ و طبیعت
روستای امام ضامن باشت؛

آمیختگی تاریخ و طبیعت

روستای امام ضامن باشت؛

آمیختگی تاریخ و طبیعت

روستای امام ضامن (ع) در شهرستان باشت و جنوب کهگیلویه و بویراحمد در این روز‌های زمستانی با طبیعتی بهاری و داشتن یادگار تاریخ کهن ایران زمین با نام پل بریم مکانی کم مانند برای علاقه‌مندان به گردشگری در این روز‌های زمستانی است.
روستای امام ضامن (ع) در شهرستان باشت و جنوب کهگیلویه و بویراحمد در این روز‌های زمستانی با طبیعتی بهاری و داشتن یادگار تاریخ کهن ایران زمین با نام پل بریم مکانی کم مانند برای علاقه‌مندان به گردشگری در این روز‌های زمستانی است.
کد خبر: ۱۴۹۰۶۸۷

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا،اینجا در روستای امام ضامن که در پنج کیلومتری پل تاریخی بریم یادگار دوره ساسانی قرار دارد افزون بر طبیعت سرسبز و هوای دلپذیر بهاری به علت وجود باغستان‌های دلگشا فضایی زیبا برای گردشگری فراهم شده است.

ایستادن  روی پل معلقی که در نزدیکی سازه تاریخی پل بریم ساخته شده و تماشای پرندگان آبزی و کنار آبزی ساکن در رودخانه زهره از تجربه‌های دلنشینی است که در کمتر روستایی در استان کهگیلویه وبویراحمد می‌توان گردشگران شاهد آن هستند.

نشستن در زیر آسمان که قرص ماه شب چهاردهم بر آن جلوه گری می‌کند و خوردن یک دمنوش محلی که  روی آتش درست شده برای بسیاری از گردشگران منحصربه فرد است.

امام ضامن نام روستایی ۲۵ خانواری در نزدیکی شهر باشت و ۱۱۵ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد است که به خاطر وجود یک زیارتگاه با نام سید سراج الدین امام ضامن (ع) از نوادگان امام رضا (ع) به این اسم نامگذاری شده است.

روستای امام ضامن در نزدیکی یکی از یادگاران شکوه و تمدن ایران زمین با وجود قرار داشتن در محل اتصال رودخانه‌های فهلیان و زهره جلوه‌ای از پیوند طبیعت و تاریخ را به یادگار گذاشته است.

اینجا افزون بر وجود جنگل‌های بلوط، تپه ماهور‌های سرسبز، رویش گل‌های رنگارنگ همنشینی با مردمانی لرتبار، خونگرم و مهمان نواز تجربه‌های منحصربه فردی برای گردشگران به ارمغان آورده است.

آنچه در نگاه نخست روستای امام ضامن را دلربایی‌تر می‌کند پوشش لباس محلی زنان و دختران این دیار است که افزون بر حجاب و زیبایی شکوه خاصی به آنان داده است.

اینجا گردشگران زیر چترآسمان یک دست آبی، با نوای گوش نواز خروس‌ها از خواب صبح گاهی برمی خیزند و هنگام باز کردن پنجره اقامتگاه خود مادرانی که با مشک در حال درست کردن دوغ هستند و چوپانانی که حی حی کنان گوسفندان خود را به چرا می‌برند را به تماشا نمی‌نشینند.

قدم زدن در کوچه باغ‌های روستای امام ضامن با بوی خاک باران خورده اش و بوی نان محلی، خوراکی هایی، چون آش کارده که مادران شامگاهان برای اهالی تدارک دیده اند تجربه‌ای فراموش ناشدنی برای مسافران به همراه آورده است.

یک اقامتگاه بوگردی با زیرساخت‌هایی مانند رستوران سنتی، فست فود، کافی شاب، آلاچیق، سوییت اقامتی مکانی مناسب برای ایران گرد‌هایی است که روستای امام ضامن را برای سیر و سیاحت انتخاب کرده اند تدارک دیده شده است.

در این مرکز خدماتی که با وجود حوض آب وسط آن، دست بافته‌های سنتی نوستالوژی هم شده از مهمانان در ظروف مسی و آلومنیومی با غذاهایی، چون آش کارده، آش ماست، شله شیری، کره محلی، نان محلی (تیری) نان کلکی، عسل کوهی و سایر صبحانه‌های ایرانی پذیرایی می‌شود.

اینجا در وعده ناهار هم با غذاهایی، چون دمپخت گوشتی، شله ماشکی، در کنار غذا‌های ایرانی از علاقه‌مندان پذیرایی می‌شود.

گردشگرانی که به این روستا سفر می‌کنند می‌توانند پل بریم یادگار ارزشمند هویت ملی و آینه تمام نمای تمدن ایران در دوران ایران باستان را به تماشا بنشینند.

پل بریم که ۱۰۰ متر طول دارد در دوران ساسانیان احداث شده و به عنوان یکی از شاهراه‌های اصلی مورد استفاده قرار داشت این پل در دوره اسلامی نیز اهمیت خود را حفظ کرده و تا قرون میانی اسلامی به عنوان یک مسیر ارتباطی فعال محل تردد بود.

این پل باستانی زیبا که در بردارنده روح زندگی و سبک معماری نیاکان ایران زمین است در مسیر جاده ارتباطی استان‌های خوزستان به فارس و روی رودخانه شیو احداث شده است.

بنای تاریخی پل بریم که به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته ساخته شده و در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بوده امروزه یکی از مهمترین مقاصد گردشگری تاریخی کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.

بخش‌های به جا مانده از این میراث تاریخی کهن شامل ۱۳ دهانه طاق چشمه و پایه ستون‌های بزرگ است که آیینه تمام نمای شکوه تمدن ایرانی در روزگاران کهن است.

پل بریم یادگار سه دوره تاریخی

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخش‌هایی از پل بریم نخستین بار در دوره ساسانی بنا شده است.

اصغر آتشفراز افزود: بخش‌هایی دیگری از پل تاریخی بریم در دوره‌های اسلامی و پهلوی پهلوی دوم ساخته شده است.

وی بیان کرد: پل بریم با وجود قرار داشتن بر روی رودخانه خروشان زهره به علت اجرای طرح‌های متوالی استحکام بخشی همچنان مقاوم است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از سال ۱۳۹۸ تاکنون چهار دوره مرمت و استحکام بخشی بر روی پل بریم انجام گرفته است.

آتشفراز بدون اشاره به میزان اعتبار پیش بینی شده تاکید کرد: امسال هم طرح استحکام بخشی پل بریم در بخش سازه‌ای دوره ساسانی انجام می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها