رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان؛

ضرورت اصلاح الگوی کشت در کهگیلویه وبویراحمد

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد تدوین اصلاح الگوی کشت با توجه به تنوع اقلیم متفاوت در سطح این استان را ضروری دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت در فصول مختلف به تعادل بخشی و پایداری کشاورزی کمک خواهد کرد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد تدوین اصلاح الگوی کشت با توجه به تنوع اقلیم متفاوت در سطح این استان را ضروری دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت در فصول مختلف به تعادل بخشی و پایداری کشاورزی کمک خواهد کرد.
کد خبر: ۱۴۸۹۸۷۴

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، نصرت‌الله حیدرپور با اشاره به ابلاغ سند الگوی کشت محصولات کشاورزی برای افزایش بهره وری و تولید محصولات متنوع اظهار کرد: در این طرح باید بر اساس نیاز استان و ظرفیت‌های موجود هر منطقه محصولاتی متنوع و با بهره‌وری بیشتر در راستای استفاده بهینه از منابع آبی تولید کرد.

وی محوریت اصلی اصلاح الگوی کشت در حوزه‌های مختلف کشاورزی را مرکز تحقیقات و آموزش استان دانست و بیان کرد: در سال‌های اخیر عوامل مختلفی از جمله مطالعات نیاز آبی محصولات کشاورزی، منابع آب (سطحی و زیرزمینی)، عوامل خاک شناسی (تناسب اراضی، قابلیت اراضی، حاصلخیزی)، زراعت، اکولوژی، گیاه شناسی، زیست محیطی، آفات و بیماری ها، مسائل اجتماعی و اقتصادی، هواشناسی و اقلیم برای اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره وری در تولید از دشت‌های حاصلخیز استان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

حیدرپور تصریح کرد: در این زمینه مرکز تحقیقات در سال زراعی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ برای رشد بهره وری در محصولات یک رقم گندم دٌوروم آروین و دو رقم جو " رستا و برزین "به بهره برداران معرفی کرد.

وی عملکرد رقم گندم آروین در هر هکتار را سه هزارو ۷۲۸ کیلوگرم دانست و افزود: این رقم ۴۱۹ کیلوگرم نسبت به رقمی قبلی دهدشت افزایش عملکرد دارد.

حیدرپور سودآوری کاشت این رقم نسبت به رقم دهدشت برای کشاورز را ۸۳ میلیون ۸۰۰ هزار ریال در هر هکتار اعلام کرد.

وی با اشاره به افزایش ۱۳ درصدی سودآوری کاشت رقم آروین در هر هکتار نسبت به دیگر ارقام اضافه کرد: مرکز تحقیقات علاوه بر افزایش بهره وری توانسته مصرف آب کشاورزی در استان را مدیریت کند.

حیدرپور تصریح کرد: ۱۱ رقم جدید در راستای اصلاح الگوی مصرف و بهره وری میزان تولید محصولات کشاورزی از سوی محققان این مرکز در دست بررسی و کار‌های تحقیقاتی بیشتر است که در سال‌های آینده معرفی خواهند شد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان با اشاره به معرفی دو رقم جو "رستا و برزین" مناسب کشت در دیمزار‌های مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر گفت: عملکرد تولید جو رقم رستا در هر هکتار در شرایط دیم سه هزارو ۷۹۸ کیلوگرم است.

حیدرپور ویژگی‌های مهم ارقام جو را شامل عملکرد بالا در شرایط دیم و ابیاری تکمیلی، شش ردیفه، مقاوم در برابر باد، قابلیت پنجه زنی بالا، سنبله درشت و کوتاه و مقاوم به بیماری‌های زنگ قهوه‌ای و زرد اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه در فصل کشت ۱۳ تا ۱۷ استان گرمسیری کشور درخواست بذر از این استان را دارند ادامه داد: با تکثیر بذر جو در سال‌های اخیر شاهد رشد خوب این استان در تولید ارقام مقاوم، کم آب و پرمحصول خواهیم بود.

حیدرپور تأکید کرد: این عوامل در بحث تدوین الگوی کشت در استان کهگیلویه و بویراحمد به جد دنبال خواهد شد همچنین استان ما اقلیم متنوعی دارد و کشاورزان مناطق مختلف با مشکلات متعددی مواجه هستند که تعادل بخشی و پایداری کشاورزی این مناطق با اجرای طرح " الگوی کشت" رقم خواهد خورد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اعلام کرد: کهگیلویه وبویراحمد یک درصد از مساحت اراضی کشور را دارد و حدود ۹۰هزار بهره بردار بصورت مستقیم در بخش کشاورزی (در همه زمینه‌ها از پرورش ماهی تا باغ و...) فعال است.

حیدرپور افزود: کل اراضی زراعی استان ۲۷۲ هزار هکتار است و در هر سال سطح زیر کشت ما حدود ۱۱۰ هزار هکتار دیم و ۴۷ هزار هکتار، کشت آبی و مابقی آن هم آیش است و سطح اراضی باغی ما حدود ۳۴ هزار و ۹۶۰ هزار هکتار آبی و ۴ هزار هکتار به صورت کشت دیم است که کل تولیدات محصولات استان در همه زمینه ها، حدود یک میلیون تن در سال برآورد می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها