جام جم آنلاین اصفهان؛ غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندانهای کشور که به منظور بازدید و بررسی وضعیت زندانهای استان به اصفهان سفر کرده بود در جمع اعضای کارگروه ماده ۲۷ کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان بیان کرد: آمار و عملکرد دادگستری استان اصفهان بیانگر اقدامات خوب و مؤثر و ابتکاری و اهتمام مسئولان و قضات شریف دادگستری استان اصفهان در اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری زندانهاست.
وی افزود: استان اصفهان در بسیاری از شاخص های اجتماعی و فرهنگی همواره پیشگام و پیشتاز بوده و افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی آمار و عملکرد در کاهش جمعیت کیفری و استفاده از تأسیسات و نهادهای نوین ارفاقی و جایگزین حبس در استان اصفهان که نشان از مدیریت خوب و تدبیر مدیران قضایی و توجه ویژه قضات شریف به اجرای این سیاست دارد، در این شاخصه نیز آنرا از رتبه مطلوب و برتر در کشور برخوردار نموده و اجرای برخی طرحهای ابتکاری دادگستری استان اصفهان میتواند الگویی برای بهرهبندی سایر استانها باشد.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری به معنای رهاسازی مجرمان جرائم خاص و تهدید کننده امنیت جامعه نیست خاطرنشان کرد: اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری به هیچ عنوان به معنای مماشات و تسهیل در مجازات مخلان نظم و امنیت در جامعه نیست و خوشبختانه استان اصفهان در نتیجه برخورد قاطع با برهم زنندگان نظم و امنیت و اقدامات بازدارنده و تربیتی با اینگونه جرایم به خصوص جرم سرقت، شاهد کاهش آمار در این خصوص هستیم.
ایشان یادآور شد: راهاندازی و تقویت و توسعه کارگاههای اشتغال زایی زندانیان و به کارگیری مددجویان در حرفههای مختلف و حمایت از خانواده زندانیان از اقدامات قابل تقدیر است که در تربیت و بازپروری و بازگشت شرافتمندانه محکومان به جامعه موثر بوده است.
معاون رئیس قوه قضاییه اصلی ترین مشکل زندانهای استان اصفهان را نامطلوب بودن فضای فیزیکی اعلام و خاطرنشان کرد: جابجایی زندان مرکزی و ساماندهی تعدادی از زندانهای استان در دستور کار قوه قضاییه قرار دارد و در آینده نزدیک مقدمات اجرای آن فراهم خواهد شد.
گفتنی است حجت الاسلام و المسلمین جعفری رییس کل دادگستری استان نیز طی سخنانی کوتاه به تشریح اقدامات دادگستری کل استان در حوزه کاهش جمعیت کیفری زندان پرداخت و تصریح کرد: موضوع كاهش جمعيت كيفري زندان ها در دوران تحول و تعالي با تاكيدات ويژه حجتالاسلاموالمسلمين محسني اژيه، رئيس محترم قوه قضاييه در استان اصفهان تبديل به یک ضرورت شده و با سرعت و شتاب بسيار خوبي در حال اجرا است.
وی افزود: در طرحی ابتكاری در دادگستري استان که به عنوان طرح شهيد رئيسي نامگذاري شده طی سه مرحله با پايش زندانيان و شناسايي افراد واجد شرايط آزادي توسط كارگروه مربوطه در قالب مرخصي پايان حبس، مشمولين آييننامه عفو و بخشودگي، اعطاي پابند الكترونيكي و آزادي مشروط، به ترتیب 1222، 2903 و 3304 نفر از زندانیان استان آزاد شده اند که نشان دهنده توفیق دستگاه قضایی استان در این خصوص است.
جعفری این توفیق را حاصل نهادینه شدن استفاده از تأسیسات ارفاقی و جایگرین حبس و استفاده از این ظرفیت قانونی در میان قضات استان، تشکیل کارگروه کاهش جمعیت کیفری در تمامی حوزه های قضایی و بازدید مستمر حضوری و الکترونیکی قضات از زندان های استان دانست.
رییس کل دادگستری استان در پایان تأکید کرد: در تصمیم گیری ها و اقدامات تلاش شده زندان آخرین راهبرد و ابزار برای تربیت زندانیان باشد.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین*/
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: