به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، عباس حاجی حسینی اظهار داشت: با قرار گرفتن استان یزد در طرح جهش تولید در دیمزار ها، اصلاح الگوی کشت استان، به سمت گیاهان بسیار کم ابخواه سوق پیدا کرده است که گیاه صنعتی، دارویی و غذایی آنغوزه یکی از این موارد بوده که در سال جاری در یزد به ان توجه ویژه ای شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان یزد ضمن اشاره به اقلیم گرم و خشک یزد، اضافه کرد: کاشت گیاهانی مانند آنغوزه که صرفه اقتصادی داشته و کم اب خواه بوده و فقط با آب باران رشد میکند میتواند به صنعت کشاورزی استان بسیار کمک کند.
حاجی حسینی گفت: کاشت آنغوزه از نیمه آذر ماه شروع و تا نیمه دی ماه ادامه خواهد داشت که گونه تلخ آن در شهرستان های خاتم، مروست و بهاباد، و نوع شیرین ان در مهریز و تفت کاشت می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان یزد بیان کرد: با توجه به خواص داروئی و غذایی آنغوزه از گذشته مورد توجه بازرگانان بوده و جمع آوری محصول آن از مراتع و صادرات به کشور های اروپایی و هند در سطح استان رواج داشته است.
حاجی حسینی خاطر نشان کرد؛ برگزاری کارگاه های آموزشی برای شناسایی این گونه ارزشمند گیاهی به کشاورزان و روستاییان همچنین تهیه ی ادوات کاشت مکانیزه و تهیه و توزیع نشا، بذر نیم بهای مرغوب همچنین نظارت بر عملیات کاشت، داشت و برداشت آن در آینده از جمله برنامه های سازمان جهادکشاورزی برای توسعه کشت این گیاه است.
گفتنی است؛ باتوجه به لزوم شکستن خواب بذر آنغوزه به وسیله سرمای نزدیک به صفر درجه بهترین زمان کاشت این گیاه در استان از نیمه آذر به مدت یک ماه بوده البته با خیساندن بذر و نگهداری در دمای یخچال میتوان تا پایان اسفند نیز از آن استفاده کرد؛ این گیاه اقتصادی حداقل ۴ تا ۵ سال پس از کاشت، کامل شده و آماده بهره برداری خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد