مؤلفههایی چون خانوادهزدایی، تغییر هویت زن،تحقیر نقش مادری،افزایش اشتغال زنان وکنار رفتن مسئولیتهای مادری و همسری، سبب بحران مادری در غرب و جوامع تحت نفوذ آنها و باعث بروز نگرانیهایی حتی در خود کشورهای غربی شده است. غرب برای تغییر سبک زندگی با تمام تجهیزات خود ازجمله رسانه، اینترنت، کتاب و... وارد میدان شده و اولین قربانی این جنگ نرم، معنویت است.این تغییرات ابتدا درادبیات،رمانها ومجلات وسپس در سینما وفیلمها تأثیرگذاشت وازاین راهها ارزشهای خانوادگی مورد هدف قرار گرفتند.رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیربا جمعی از بانوان فرهیخته تاکید کردند:«عرصه کار» و «نگاه لذتجویانه به زن» دو سوءاستفاده اساسی غرب از زن است. هدف اصلی مطرح شدن مسأله آزادی زنان در غرب، کشاندن آنها از خانه به کارخانه بود تا از زنان بهعنوان نیروی کار ارزان استفاده شود. همچنین نگاه لذتجویانه به زنان از ضربات اساسی غرب به زن است. ایشان دو نقش اصلی زن را نقش مادری و نقش همسری برشمردند و افزودند: زن درنقش همسری مظهر عشق و آرامش برای مرد است. البته همسرداری و خانهداری به معنی خانهنشینی و پرهیز از تدریس، مجاهدت و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی نیست، بلکه یعنی زن هر کار دیگری که ذیل اصالت خانهداری امکان و به آن علاقه دارد، بتواند انجام دهد.
فریب افکار عمومی
شیخمهدی عسکرآبادی، کارشناس معارف و استاد حوزه علمیه در گفتوگو با جامجم میگوید: دخالت سرمایهخواران و سیاستمداران غربی در مسأله زنان، رویکردی منطقی، انسانی، عاطفی،انساندوستانه، مردمی واجتماعی نیست وهمه یک فریب جهت دستاندازی و بهرهکشی بیشتر از زن است. هدف آنان از طرح اشتغال زنان و رسیدن به استقلال مالی، کمک به ترویج آزادی زنان نیست بلکه هدف آنان استثمار و بیگاریکشیدن از این جنس با کمترین دستمزد است و این یک سوءاستفاده و فریب است. اخیرا در یکی از کشورهای غربی با شعار آزادی زن، قانون منع سقط جنین را برداشتهاند و آن را به نفع آزادی زنان مطرح میکنند. در حالیکه این یک جنایت و فساد است. این اقدام به نوعی سوءاستفاده مردان از زنان آن جامعه است که به قصد لهو و لعب و لذتجویی به زنان نزدیک شوند، آنها را بارور کنند و در نهایت آن زن نگونبخت با سقط جنین و طی مشکلاتی، مجدد خود را در جهت کامروایی مردی دیگر آماده کند. اما آیا این اقدام نشاندهنده آزادی زن است یا فریب و سوءاستفاده از جسم و جنس او؟ دختران، مادران و خواهران مسلمانی که بصیرتمدار هستند و بهدنبال حیات طیبه و پاک و یک زندگی شیرین و سعادتمند هستند، باید بدانند که تمامی رویکردهای غرب، دروغ و خیانت و برای سوءاستفاده از ماهیت وجودی زن در جهت اهداف منفعتطلبانهشان است. زن مسلمان باید خود را همرنگ حضرت زهرا(س) کند. هیچ مادری مهربانتر و دلسوزتر از ایشان نیست. زنان ما باید در عصمت و پاکی، ولایتمداری و تربیت فرزندان و شوهرداری همچون حضرت زهرا(س) باشند.
به حاشیه کشاندن مسئولیت مادری و همسری
وقتی در یک جامعه، ناهنجار به هنجار تبدیل میشود و نقش زنان و مردان آن جامعه تغییر میکند و مسئولیتهای مادری و همسری تحقیر میشود، خانواده نقش خود را از دست خواهد داد. غربیها در این فکرند تا زنان در عرصههای اجتماعی، منزلت و جایگاه یابند و بدون توجه به تفاوتهای فرهنگی و جنسیتی، تبدیل به ابزاری در دست نظام سرمایهداری شوند و با حربه خدمت به زن، تلاش میکنند او را از قیود سنتی خارج و در فضاهای شغلی، اجتماعی و اقتصادی جامعه وارد کنند و مسئولیتهای مضاعفی بر دوش زن قرار دهند و مهمتر اینکه با تغییر ذهنیت درباره مقوله ازدواج و خانواده، این هدف را پیگیری میکنند. غربیها برای تداوم این جنبش، حذف یا کمرنگ کردن خانواده را برگزیدند. اصلیترین راهبرد غرب در تضعیف نهاد خانواده، تغییر هویت زن مسلمان از طریق شکستن مرز باورها و ارزشهایی همچون حجاب و حیا و به حاشیه رفتن مسئولیتهای مادری و همسری بوده که تا حدودی نیز موفق عمل کردهاند.
اشتغال زن یک حق است نه وظیفه
دیدگاه اسلام در مورد اشتغال زن این است که اشتغال حق زن است نه وظیفه او ولی وظایف و مسئولیتهای خانوادگی مانند مادری و همسری وظیفه زن است و قابل جایگزینی نیست و این در واقع تفاوت خانواده سنتی و خانوادهای است که غرب معرفی میکند و مطلب دیگر اینکه در انتخاب شغل حفظ لطافت زن ضروری است. همانطور که در روایت زن به عنوان ریحانه معرفی میشود نه قهرمانی که کارهای مردانه انجام دهد، شغلهای خشن لطافت زنانه را میگیرد و آن حالت عاطفی و شرایط جسمانی لازمه یک زن را تغییر میدهد. گاهی هم متانت زن در دایره ارتباطات غلط قرار میگیرد. خداوند زنان را برای پرورش و تربیت کودکان و مردان را جهت کسب روزی و حفاظت از خانواده آفریده است. در دنیا هرچیزی برای منظور و هدف خاصی آفریده شده است. اسلام کار کردن را برای زنان در جهت بهبود وضع اقتصادی خانواده ممنوع نساخته اما این کار باید وظیفه دوم آنها باشد. اما در دیدگاه غرب، زنان باید بدون هیچ قید و شرطی وارد بازار کار شوند و به فعالیت اقتصادی بپردازند. شغل آنها در اولویت اول قرار دارد و از نقش مادری و همسری آنان مهمتر است.