به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، اتصال کهگیلویه و بویراحمد به آزاد راه ها، توسعه بزرگراهها و خطوط ریلی و هوایی مطالبات خاک خورده مردم این خطه در طول سالیان متمادی است؛ هم اینک این مطالبه جدی در اولویت برنامههای توسعهای دولت ومدیریت ارشد اجرایی استان قرار گرفته که البته یکی از مسیرهای مطمئن، ایمن و پرامید برای خروج این استان از بست ارتباطی اتصال به آزادراه شیراز- اصفهان است.
کهگیلویه و بویراحمد جزو آن دسته از استانهای کشور است که به آزادراه دسترسی ندارد. طرحهای راهسازی و بزرگراهی در این استان از نظر وزارت راه و شهرسازی نقش شاهراه حیاتی در کشور را دارند، جادههای ارتباطی در این استان از شمال، جنوب، غرب و شرق به راهها و شریانهای حیاتی کشور متصل شده است.
این استان حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.
با توجه به موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در منطقه و عبور کُریدورهای شمال - جنوب و شرق به غرب از این کشور، توسعه و تکمیل کُریدورهای آزادراهی بهمنظور افزایش سهم ایران در بازار ترانزیت کالا و مسافر منطقه امری ضروری تلقی میشود.
از همین رو کریدور آزادراهی شمال - جنوب کشور با هدف ارتباط دریای خزر به خلیج فارس طراحی و در دست اجراست. این کُریدور از بندرانزلی آغاز و پس از عبور از شهرهای رشت، قزوین، تهران، اصفهان و شیراز به بندر عسلویه منتهی میشود.
اتصال به آزاد راه شیراز اصفهان؛ افق جدید توسعه کهگیلویه وبویراحمد
آزادراه شیراز - اصفهان به طول ۳۷۰ کیلومتر بخشی مهم از کُریدور آزادراهی شمال - جنوب است که نقش هدایت ترانزیت را از مرکز کشور به سمت جنوب و بالعکس عهدهدار است.
این آزادراه بهعنوان مسیری میانبُر، مراکز سه استان مهم و استراتژیک کهگیلویه وبویراحمد، شیراز و اصفهان را به هم متصل میکند و همچنین با توجه به کاهش چشمگیر طول مسیر و زمان سفر، نقش بهسزایی در کاهش مصرف سوخت ایفا میکند.
همچنین با توجه به مشخصات فنی بالای این محور نسبت به جاده قدیم، سبب افزایش ایمنی سفر و کاهش سوانح رانندگی در این بخش از کُریدور شده است و از سوی دیگر با توجه به وجود دو قطب گردشگری اصفهان و شیراز در این محور، بهرهبرداری از این آزادراه در توسعه صنعت ایرانگردی و گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه بسیار مهم و قابل توجه خواهد بود.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در همین زمینه و با توجه به ضرورت اجرا و شتاب بخشی طرحهای مهم راهسازی گوید: راه و توسعه زیرساختهای جادهای اعم از بزرگراه، آزاد راه و در اولویتهای بعدی نیز فرودگاه و خطوط ریلی را باید در اولویتهای مهم توسعه استان قرار داد.
بازدید استاندار از منطقه کاکان برای بررسی اتصال مرکزاستان به آزادراه شیراز – اصفهان استاندار کهگیلویه وبویراحمد به منظور بررسی چگونگی اتصال مرکز استان به آزادراه شیراز – اصفهان از منطقه کاکان بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یدالله رحمانی روز یکشنبه در بازدید از این منطقه، اتصال مرکز کشور به این آزادراه را مهم و حیاتی عنوان کرد و اظهار داشت: این پروژه از برنامههای شاخص، تصمیم گیرهای مهم و راهکارها و عملکردهای اصلی استان محسوب میشود.
استاندار با اشاره به اینکه، این پروژه در اهداف برنامهها و چشم انداز آینده مطلوب این استان قرار گرفته است و مراحل انجام کار آن مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار داشت: این پروژه به منظور افزایش کمی و کیفی توسعه و تحول در ساختار کریدورهای استان مهم است. رحمانی با اشاره به اینکه، پروژه اتصال یاسوج به آزادراه شیراز- اصفهان برای پیاده سازی مراحل برنامه کار باید مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: این طرح مهم علاوه بر تاثیر گذاری در حوزه راهسازی، زیرساختارها و حمل و نقل جادهای استان در سطح ملی هم موثر خواهد بود.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با تاکید براینکه، یکی از اصلیترین برنامههای استان توسعه شبکه راههاست، اظهار داشت: نوک پیکان این هدف گذاری اتصال استان به شبکه آزادراههای کشور است که با اتصال به آزاد راه شیراز-اصفهان این هدف محقق میشود.
رحمانی با اشاره به اینکه، دیداری با وزیر راه و شهرسازی داشتیم که برنامههای استان را در حوزه راه، راه آهن و حوزه زیرساخت مورد حمایت قرار دهند، تصریح کرد: قرار است تیمی به ریاست ارجاعی معاون برنامه ریزی و تامین منابع وزیر راه و شهرسازی و تعدادی از مدیران واحدهای تابعه این وزارتخانه برگزار و این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار با بیان اینکه، مطالبه و خواسته عمومی مردم استان این است که در کمترین زمان ممکن این مسیر به طول ۷۱ کیلومتر به بزرگراه تبدیل شود و تاکید بر این است که در میان مدت و بلند مدت به آزادراه متصل شود و این مسیر به ۵۱ کیلومتر کاهش یابد و دغدغه مردم نیز برطرف شود.
رحمانی با اشاره به بازدید از چند نقطه در منطقه کاکان بویراحمد، یادآور شد: راهداری و حمل و نقل جادهای در حال برطرف کردن نقاط حادثه خیز و کاهش تصادفات جادهای در مسیر منطقه کاکان است که این تلاشها جای تشکر و قدردانی دارد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت: در کنار توسعه شبکه راهها، ناوگان حمل و نقل و زیرساخت استان، تامین امنیت، حمایت از تولید و اشتغال و سرمایه گذاری از دیگر اولویتها بوده و هر قدمی در حوزه سرمایه گذاری برداشته شود، مورد حمایت جدی مسئولان است.
رصد فضای عمومی جامعه حاکی است که مردم کهگیلویه وبویراحمد به شدت خواهان اجرای این ابرپروژه مهم و حیاتی و خواهان اتصال مرکز استان به آزاده راه شیراز به اصفهان هستند.
با اتصال کهگیلویه و بویراحمد به آزاد راه، استان به طور کامل از بن بست جادهای خارج و به عنوان مرکز و حلقه اتصالی کریدور شمال به بنادر جنوبی کشور نقش آفرینی خواهد کرد.
عزم وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تقویت جادههای ارتباطی و اتصال این استان به شبکه ریلی و آزادراهی استوار است و در سفر اخیر استاندار کهگیلویه وبویراحمد و مسئولان اجرایی استان نیز این اتصال یاسوج به آزا راه شیراز - اصفهان به عنوان یک طرح مهم راهسازی و مطالبه جدی مردم مورد تاکید قرار گرفت.
این آزاد راه برای منطقه جنوب کشور تاثیرگذار بوده و تردد مسیر کشور را به استان بوشهر تسریع داده است و مردم انتظار دارند کهگیلویه و بویراحمد به این آزاد راه متصل شود.
تکمیل آزادراه یاسوج - شیراز نقش مهمی در افزایش ایمنی سفر، توسعه گردشگری، رونق اقتصادی و کاهش مدت زمان سفر بین دو شهر یاسوج و شیراز و شهرها و روستاهای اطراف دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استانهای خطرناک در زمینه سوانح و حوادث رانندگی است.
بر اساس برآورد هزینه هر کیلومتر بهسازی و آسفالت راههای اصلی در این استان حدود دو تا سه برابر استانهای کویری است.
از مجموع حدود ۶ هزار کیلومتر راه موجود در این استان بیش از چهار هزار کیلومتر آن راههای روستایی است که بیش از ۵۰ درصد آن همچنان خاکی و شوسه است.
استان سرسبز و گردشگر پذیر کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت، یک درصد وسعت و یک درصد جمعیت ایران را در اختیار دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد