مسعود کاویانی، مدیر رادیومعارف در گفتوگو با ما در پاسخ به این پرسش که برای ششماهه دوم سال چه سیاستهایی جهت افزایش مخاطبان و تولیدات تازه در دستورکار قرار دارد، میگوید: رادیومعارف در ششماهه دوم سال، با هدف افزایش مخاطبان و تولید محتوای باکیفیت، برنامههای متنوعی را در دستورکار قرار داده است. این شبکه با تاکید بر رسالت دینی خود، بهدنبال تولیدمحتوای هدفمند و آرمانگراست و با رویکردی پویا و تعاملی، بهدنبال ارتقای کیفیت برنامهها، تنوعبخشی به محتوا، استفاده از ظرفیتهای جدید و تعامل موثر با مخاطبان است. برای تحقق این هدف، رادیومعارف اقدامات زیر را در دستورکار خود قرار داده است. در حوزه تقویت ساختار داخلی با تشکیل شورای معارف در سطح معاونت و شوراهای تخصصی در سطح شبکه، سیاستهای کلان معارفی تعیین و برروند تولید برنامهها نظارت میشود.درحوزه تنوع در ساختار و محتوا، رادیومعارف با بازنگری در ساختار برنامهها، محتوایی متنوع با نگاهی دینی در حوزه تاریخ، حجاب، مهدویت، مسائل اجتماعی و...ارائه میدهد. این شبکه باتمرکز برسلیقه مخاطب و پرهیز از موسیقیسازی، بهدنبال افزایش جذابیت برنامههاست. بازنگری در زمان پخش برنامهها و تبلیغ آنها در سایر رسانهها از دیگر راهکارهای جذب مخاطب است.
ورود جدی به عرصه فضای مجازی
مدیر شبکه رادیویی معارف بیان میکند: در حوزه استفاده از ظرفیتهای جدید، این رادیو با ورود جدی به عرصه فضای مجازی، از طریق باشگاه مخاطبان و تولیدمحتوای تصویری و صوتی اختصاصی، بهدنبال تعامل بیشتر با شنوندگان نسل جدید است. اجرای پویشها،مسابقات مجازی وتولید بستههای محتوایی متنوع،تلاشی مضاعف است تاپیام خودرابهصورت گستردهتری منتشر و با استفاده از نرمافزارهای داخلی، همگام با فناوریهای روز حرکت کنیم. این اقدامات به رادیومعارف کمک خواهد کرد تا در ششماه آینده، مخاطبان بیشتری را جذب نماید و فعالیتهای خود را گسترش دهد. در حوزه همکاری با سازمانها، رادیومعارف با تقویت گروههای طراح محتوا و تعامل با مراکز تخصصی به تولیدمحتوای غنی و متنوعی میپردازد. همکاری گسترده با سازمانهای دینی و انقلابی و برگزاری شوراهای سردبیری با حضور کارشناسان، به ارتقای کیفیت برنامهها و انعکاس دقیق ارزشهای انقلاب اسلامی کمک میکند و نیازهای مخاطبان را برآورده میسازد.
راهاندازی نهضت تولیدات کوتاه
این مدیر رادیویی خاطرنشان میکند: همچنین این شبکه با راهاندازی نهضتهای فصل دومسازی، تولیدمحتوای کوتاه و اقتباس، بهدنبال تولیدمحتوای متنوع و جذاب برای مخاطبان مختلف است. تولید فصلهای جدید از برنامههای پرمخاطب، تولیدمحتوای کوتاه و جذاب برای جوانان ازجمله برنامههای کوتاه «آیا میدانستید» و «نشانی»واقتباس از آثار دینی و انقلاب اسلامی، همگی با هدف جذب مخاطبان جدید و افزایش تعامل با آنها صورت میگیرد. کاویانی با تاکید بر این که رادیومعارف بهعنوان یکی از شبکههای پیشرو در حوزه ترویج معارف اسلامی است، عنوان میکند: از آنجا که رادیومعارف یکی از شبکههای پیشرو در حوزه ترویج معارف اسلامی است، با بهرهگیری از سند تحول سازمان صداوسیما، گامهای مؤثری برای ارتقای کیفی و کمی برنامههای خود برداشته است تا با مهندسی و بهروزرسانی برنامهها نقش مؤثری در تحقق اهداف سند تحول ایفا کند. در راستای اجرای محورهای ۱۲گانه محتوایی سند، اقدامات در این شبکه صورت گرفته است.
بازمهندسی ترویج عدالت
وی ادامه میدهد: رادیومعارف با راهاندازی و بازمهندسی برنامههایی چون «نقد و نظر»، «برای ایران» و «فقه پویا» در راستای ترویج عدالت گام برداشته است. این برنامهها با رویکردهایی مختلف ازنقد وگفتوگو تا ارائه راهکارهای عملی به بررسی چالشهای موجود و ارائه راهکار مبتنی بر دانش و دین میپردازد.درمحور روایت پیشرفت همهجانبه جامعه ایرانی، این رادیو تصویری روشن از آینده کشور ترسیم میکند.برنامههایی چون «افق روشن»، «پنجره»، «روایت کتاب» و «گزارشهای خبری» با رویکردهای مختلف، به معرفی دستاوردهای علمی، فرهنگی، نظامی و اجتماعی کشور میپردازند.کاویانی با بیان این که این برنامهها با استفاده از قالبهای متنوعی همچون مستند گزارشی، آیتمهای نمایشی و گزارشهای خبری، بهدنبال ایجاد الگوهای موفق و امیدآفرینی در بین مخاطبان هستند و با پوشش خبری مستمر دستاوردهای نظام اسلامی، به تقویت روحیه خودباوری و امید به آینده در جامعه کمک میکنند، میگوید: روایتگری ازحماسههای دفاعمقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز باهدف تقویت روحیه مقاومت درجامعه برنامهسازی میشود.برنامههایی چون«روایت عشق»،«خاطرات ماندگار»، «حکایت آزادگی» و «خط مقدم» با روایت زندگی شهدا ورزمندگان، الگوهای ارزشمندی را برای نسل جوان ترسیم میکنند. آیتم «کبوتران مهاجر» نیز با بیان سیره عملی شهدا، بهویژه برای مخاطبان جوان جذابیت دارد.