به گزارش جام جم آنلاین همدان، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در این جلسه گفت: تدوین و ابلاغ بسته تشویقی ۱۹ بندی کالبدی تاثیرات چشم گیری در افزایش نوسازی بافتهای فرسوده داشته است و از آنجا که امکان تدوین بسته تشویقی خاص برای محلات نیز وجود دارد این تأثیرگذاری چندین برابر شده است. برای مثال در محله هادی آباد قزوین که بسته تشویقی خاص خودش را دارد میزان نوسازی ۱۰ برابر و در شهر تهران میزان نوسازی سه برابر شده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به ابلاغ بسته تشویقی خاص بافتهای تاریخی افزود: این بسته به منظور رونق سکونت در بافتهای تاریخی- فرهنگی و ایجاد انگیزه برای ساکنان، سرمایهگذاران و ترغیب جوانان علاقهمند به سکونت در این محدودهها با حمایت از کسب و کارهای نوین تدوین شده و ظرفیتسازی در بافت و توانمندسازی ساکنان به عنوان پیشنیاز اقدامات کالبدی مورد تاکید قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که ضمن حفظ ارزشهای تاریخی به دنبال مقاومسازی و نوسازی این بافتها هستیم، تصریح کرد: بافت فرسوده نه تنها تهدید نیست بلکه راهکاری برای تولید مسکن به شمار می رود و در برنامه هفتم پیشرفت کشور نیز برای تقویت کیفیت زندگی در این محلات در بند «پ» ماده ۵۲ برنامه هفتم مقرر شده است، جهت تشویق سرمایهگذاران بخش غیردولتی، خصوصی و تعاونیها در طرحهای احداثی جدید صنایع محلی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در محدودههای مصوب بازآفرینی شهری (بافتهای فرسوده و ناکارآمد)، نسبت به اعمال معافیتها و امتیازات قانونی سرمایهگذاری در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته اقدام قانونی بهعمل آید. همچنین این سرمایه گذاران تا ۱۰ سال مشمول معافیت مالیاتی میشوند.
آیینی افزود: همچنین تمام امتیازات نهضت ملی مسکن به بافتهای ناکارآمد شهری هم تسری داده شده است.
بخش خصوصی برای نوسازی بافت فرسوده سرمایه گذاری کند
حمید ملانوریشمسی استاندار همدان نیز در این جلسه گفت: بخش خصوصی نقش مهمی در نوسازی بافت فرسوده دارد و با توجه به ارایه بستههای تشویقی ۱۹ گانه در محلات هدف، از این فرصت برای سرمایهگذاری استفاده کند. بخش خصوصی نقش مهمی در این موضوع دارد و باید با برون سپاری برخی کارها، روند نوسازی این بافت را سرعت ببخشیم.
وی با بیان این که دفاتر تسهیلگری، مشارکت مردم و استفاده از دانشآموختگان، نقش مهمی در تحقق برنامههای بازآفرینی شهری دارد و تا جایی که میتوانیم باید مردم را به پای کار بیاوریم، اظهارکرد: مشوقاتی که برای نوسازی این بافت در نظر گرفته شده بسیار ارزشمند است و مردم باید از این فرصت استفاده کنند.
استاندار همدان با اشاره به این که در راستای بازآفرینی شهری و نوسازی بافت فرسوده باید موضوعات اجتماعی، فرهنگی و عمرانی در نظر گرفته شود، تصریح کرد: همدان یک استان گردشگرپذیر و تاریخی است و هر کاری که میکنیم نباید از اهداف بلند مدت در حوزه گردشگری خارج شویم. آثار تاریخی سرمایههای ما هستند و هدف ما نیز تقویت حوزه گردشگری است و در برنامه بازآفرینی شهری نباید از این موضوع غفلت شود.
وی با بیان این که مردم باید از طرحهای تشویقی مطلع شوند، عنوان کرد: نیاز است با تبیین و اطلاع رسانی دقیق موضوع تعلق ساکنان را نسبت به محلهای که در آن زندگی میکنند تقویت کرده و با بهرهگیری از ضوابط و قوانین، مردم را به سمت نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی ترغیب کنیم.
استاندار همدان با بیان اینکه اگر نتوانیم محلات ناکارآمد را نوسازی و بهسازی کنیم دچار ناکارآمدی مدیریتی شدهایم، گفت: نقشه جغرافیایی همدان نقطه به نقطه دارای سکونت است و باید از گسترش محلات حاشیهای جلوگیری و به نوسازی بافت فرسوده توجه کنیم.
استاندار همچنین بر فعال شدن کارگروههای تخصصی ستاد بازآفرینی استان و شهرستانها برای اتخاذ تصمیمات کارشناسی در ستاد استانی تاکید کرد.
نوسازی ۹ هزار و ۴۳۳ واحد در محلات هدف بازآفرینی شهری
در ادامه جلسه مجید صالحی امیر مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گزارشی از فعالیتهای انجام شده در حوزه بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ ، ۳۲ شهر استان، محدوده بافتهای ناکارآمد را تصویب کردند و اکنون استان همدان ۵ هزار و ۵۱۸ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد مصوب دارد.
وی ادامه داد: بازسازی و نوسازی ۱۴ هزار و ۴۹۲ واحد مسکونی شهری بر اساس مصوبه وزارت راه و شهرسازی به این استان ابلاغ شده است که تاکنون ۹ هزار و ۴۳۳ واحد با نامنویسی در سامانه این طرح، پروانه ساخت بازسازی و نوسازی گرفتهاند.
صالحی امیر با بیان این که بسیاری از شهرهای دارای محلات هدف بسته تشویقی بومی خود را تدوین و اجرایی میکنند، تصریح کرد: کاهش زمان صدور پروانه، ارایه تخفیفات ۵۰ درصدی از سوی شهرداریها، اطلاع رسانی در خصوص بستههای تشویقی و ارایه تسهیلات بانکی ارزان قیمت از جمله فعالیتهای انجام شده در حوزه نوسازی و بازآفرینی شهری است.
به گفته صالحی امیر در سال ۱۴۰۲ ، ۳ هزار و ۱۶۲ تن قیر به محلات هدف قیر جهت بهسازی و آسفالت معابر تخصیص یافت.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان ادامه داد: به منظور تحقق بند ۴۹ برنامه هفتم پیشرفت کشور مبنی بر کاهش سالانه ۲۰ درصد از بافتهای فرسوده، برنامه جامع اقدام مشترک را تصویب کردیم. همچنین در راستای تکلیف مندرج بند ج ماده ۵۲ که به طرح کلید به کلید اشاره دارد، محلات مشمول این بند و نیز زمینهای لازم برای این منظور شناسایی و کار آغاز شده است.
کاهش سالانه ۲۰ درصد از بافتهای فرسوده در استان همدان
منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار نیز در این جلسه گزارشی در خصوص تکالیف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور در حوزه بازآفرینی شهری ارایه کرد.
استادی با اشاره به این که در استان همدان ۸۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد و درصد ناپایداری آن نسبت به متوسط کشوری بالاتر است، عنوان کرد: بر اساس تکالیف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور در استان همدان باید تا پایان برنامه ۲۰ درصد از بافتهای فرسوده کاهش یابد که سالانه ۴ درصد میشود.
وی ادامه داد: همچنین براساس برنامه هفتم باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده و ناکارآمد نوسازی شود که سهم استان همدان سالانه ۲هزار و ۷۰۰ واحد است.
استادی بیان کرد: لازم است که ستادهای بازآفرینی استانی و شهرستانی را بیش از پیش فعال کنید . همچنین بارگذاری اطلاعات پروانههای ساختمانی صادره در بافتهای ناکارآمد شهری بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری با جدیت انجام شود .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم