در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

چشم انداز حزب‌الله از پذیرش آتش‌بس

حزب‌الله به دو دلیل اصلی به آتش‌بس پاسخ مثبت داده است؛ اولا هدف حملاتش به سرزمین‌های اشغالی برقراری آتش‌بس در غزه با تحقق شروط مشروع حماس است که توقف کامل این جنگ و عقب‌نشینی نظامی ارتش اسرائیل -بطور کامل- از نوار غزه است. ثانیا، مذاکرات آتش‌بس موضوعی رفت و برگشتی است که حزب‌الله می‌تواند آن را به انواعی از شروط خود مقید کند که کرده است.
حزب‌الله به دو دلیل اصلی به آتش‌بس پاسخ مثبت داده است؛ اولا هدف حملاتش به سرزمین‌های اشغالی برقراری آتش‌بس در غزه با تحقق شروط مشروع حماس است که توقف کامل این جنگ و عقب‌نشینی نظامی ارتش اسرائیل -بطور کامل- از نوار غزه است. ثانیا، مذاکرات آتش‌بس موضوعی رفت و برگشتی است که حزب‌الله می‌تواند آن را به انواعی از شروط خود مقید کند که کرده است.
کد خبر: ۱۴۷۹۶۳۶
نویسنده سید رضا صدرالحسینی | تحلیلگر مسائل منطقه

یکی از موضوعاتی که در روز‌های اخیر فضای رسانه‌ای منطقه را به خود اختصاص داده است موضوع آتش‌بس در لبنان است در این بین، اما باید به چند نکته توجه داشت. برای نمونه اگر در مفاد این اقدامات رسانه‌ای دقت شود مشخص خواهد شد که تولیدات و محصولات رسانه‌ای از یک اتاق مشترک خارج می‌شوند و واقعیت امر این است که بسیاری از مطالب بیان شده دارای ابهامات زیادی است. به عبارت دیگر این رسانه‌ها با استفاده از واژه آتش بس یک ابهام قابل توجه را در منطقه ایجاد کرده‌اند.

به این ترتیب در فضای رسانه‌ای منطقه از یک طرف موضوع توسعه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان مطرح است و از طرف دیگر موضوع درخواست آتش‌بس و قبول آن از طرف رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود. در واقع چنین عنوان می‌شود که رژیم صهیونیستی به همه پیشنهادات آتش بس نظر مثبت دارد و علاوه بر این اعلام می‌کند که آتش بس خواست رژیم صهیونیست نیز هست.

اما آنچه که در فضای رسانه‌ای بدرستی به آن پرداخته نمی‌شود؛ این واقعیت است که طرف مقابل یعنی مقاومت در مجموعه سناریو‌های گوناگونی که در خصوص آتش بس مطرح شده است، هیچ مدخلیتی ندارد. به همین دلیل به نظر می‌رسد شرایط به شکلی است که عده‌ای جنگ را آغاز کرده و تعداد زیادی از کشور‌ها نیز از آن‌ها حمایت کرده‌اند و در این بین میزان پول‌های باد آورده نفتی نیز برای شعله‌ورتر شدن آتش جنگ افزایش یافته است و رسانه نیز از این اقدامات حمایت می‌کنند. علاوه بر این سازمان و نهاد‌های بین‌المللی نیز حق را به آن‌ها می‌دهند و در مقطعی نیز به دلایل نامشخص همان‌ها که جنگ افروزی کردند صحبت از آتش‌بس نیز می‌کنند.

به این ترتیب شرایط امروز منطقه و لبنان کاملا با این گفته تطبیق دارد؛ رژیم صهیونیستی که بدترین جنایت را در مدت ۱۴ ماه گذشته انجام داده و بخشی از مردم دو کشور را آواره کرده است امروز از آتش‌بس سخن به میان می‌آورد و به این شکل بر موضوع آتش‌بس پر ابهام دمیده می‌شود؛ بنابراین نتیجه این مسائل و موضوعات این است که به نظر می‌رسد اقدامات اخیر حزب الله به ویژه بعد از شهادت شهید سید حسن نصرالله وضعیت را برای رژیم صهیونیستی و نیرو‌های متجاوز او بشدت سخت کرده این در حالی است که انتخابات آمریکا نیز در یک موقعیت بسیار حساس قرار گرفته است و از این جهت اتاق کنترل و فرماندهی شروع، تداوم و استمرار جنایات به این نتیجه رسیده است که امروز باید از آتش‌بس صحبت شود.

در این بین، اما واقعیت امر این است که جبهه مقاومت از روز‌های نخستین عملیات طوفان الاقصی موضوع آتش‌بس را مطرح می‌کرد و همه مقامات ارشد این جبهه از جمله شهید اسماعیل هنیه و شهید سید حسن نصرالله به دنبال موضوعی به نام آتش بس بودند. اما رژیم صهیونیستی با قلدری هرچه تمام‌تر موضوع استمرار جنایات را در دستور کار خود قرار داده بود؛ بنابراین بحثی به نام آتش بس قطعا و یقینا با دیدگاه‌های مقامات ارشد مقاومت همراهی دارد. اما آتش‌بس مبهم و نامفهومی که بتواند دست برتر رژیم صهیونیستی را به اثبات برساند به طور قطع مورد قبول مقاومت نخواهد بود.

این در حالی است که قطعا در این میان برخی مقامات سیاسی ارشد لبنان نیز در این دام گرفتار شده‌اند و با توجه به منافع شخصی خود موضوعات و مسائلی را مطرح می‌کنند که در نهایت به نفع منافع ملی لبنان نخواهد بود.

در این بین البته باید به این مساله نیز پرداخت که حزب‌الله در موضوع آتش‌بس چه دیدگاهی دارد؟ لازم به یادآوری است که آقای «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان با داشتن سابقه طولانی سیاسی و اجتماعی و دیپلماتیک نمایندگی حزب‌الله را در گفتگو‌ها بر عهده دارد. اما تصمیم‌گیر اصلی حزب‌الله است.

حزب‌الله به دو دلیل اصلی به آتش‌بس پاسخ مثبت داده است؛ اولا هدف حملاتش به سرزمین‌های اشغالی برقراری آتش‌بس در غزه با تحقق شروط مشروع حماس است که توقف کامل این جنگ و عقب‌نشینی نظامی ارتش اسرائیل -بطور کامل- از نوار غزه است.

 ثانیا، مذاکرات آتش‌بس موضوعی رفت و برگشتی است که حزب‌الله می‌تواند آن را به انواعی از شروط خود مقید کند که کرده است.

 علاوه براین می‌توان گفت حزب‌الله روی این هفت مساله نیز تاکید دارد؛ ۱- مذاکرات پس از توقف کامل جنگ انجام خواهد شد.۲ - آتش‌بس شامل لبنان و غزه باید باشد. ۳ - قبول قطعنامه ۱۷۰۱ بدون هیچگونه تغییر مورد قبول است. ۴ - افزایش نیرو‌های یونیفل فقط از کشور‌هایی که قبلا عضو ترکیب یونیفل بوده‌اند، قابل قبول است. ۵ - حذف کشور آلمان از ترکیب قبلی یونیفل به دلیل جانبداری غیرمسئولانه آلمان از رژیم اسرائیل در جنگ اخیر علیه ملت لبنان و فلسطین باید انجام شود. ۶ - افزایش حضور نیرو‌های ارتش لبنان در جنوب باید انجام شود. ۷ - تنظیم وضع حضور نیرو‌های نظامی حزب‌الله در جنوب رودخانه لیتانی مطابق توافق ارتش و حزب‌الله انجام خواهد شد.

 بر این اساس حزب‌الله نگرانی بابت بحث آتش‌بس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ ندارد؛ چرا که حزب الله ۱۸ سال پیش قطعنامه ۱۷۰۱ را پذیرفته است و رژیم اسرائیل آن را بار‌ها نقض کرده است. حال این‌رژیم است که باید مجددا در مورد اجرای کامل این قطعنامه ضمانت دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها