رمضانعلی سنگدوینی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چند روز قبل مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، جلسهای در خصوص مسائل و مشکلات استان با رییس جمهور داشتند که یکی از مسائل مطرح شده در آن دیدار، موضوع جزیره آشوراده و توقف اجرای طرح گردشگری این جزیره بود.
وی بیان کرد: همه نمایندگان مردم استان در مجلس، نگرانی خود در مسیر توسعه استان را بیان کردند که رییس جمهور در آن دیدار، قول مساعدت برای حل موانع ایجاد شده برای اجرای طرح گردشگری و طبیعتگردی جزیره آشوراده را داد.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح طبیعتگردی و گردشگری جزیره آشوراده به عنوان مطالبهای عمومی از سوی همه بزرگان استان در دست پیگیری بوده و مشکلی برای اجرای آن نخواهیم داشت.
سنگدوینی اضافه کرد: حدود ۲۵ سال است که پیگیر اجرای طبیعتگردی در جزیره آشوراده هستیم و نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و مجمع نمایندگان گلستان از اجرای این پروژه حمایت خواهند کرد.
وی افزود: مصوبه اجرای طرح طبیعتگردی و گردشگری در سفرهای استانی دولت پیشین مصوب و دستورات لازم را صادر و وظیفهمندی هر دستگاهی مشخص شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: اجرای این طرح مورد نظر؛ با ملاحظات و مجوزهای لازم رصد و پیگیری خواهد شد و دغدغهای برای تخلف در اجرای طرح نداریم.
وی تاکید کرد: به همه دوستداران طبیعت اطمینان خاطر میدهیم که هیچ آسیبی به محیط زیست آشوراده نرسد و یقین داشته باشند که تمام مجوزهای لازم از سوی سازمان محیط زیست صادر شده است.
اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر یکی از مطالبههای مهم مردم و مسوولان گلستان در دهههای اخیر بوده و اجرای آن سال ۱۳۹۳ در سفر استانی هیات دولت به تصویب رسید.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آن ها تردد میکنند.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
علاوه بر این، در گذشته تولید ۴۰ درصد از خاویار کشور در نزدیکی این جزیره انجام می شد و در تولید این محصول شهره است.
آشوراده در ۲ کیلومتری غرب بندرترکمن قرار دارد و تنها راه دسترسی گردشگران به این منطقه بوسیله قایق است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت