درباره سریال محبوب «پرستاران» که بار دیگر راهی آنتن شده است

همه قدیسین یک بیمارستان

سریال‌هایی که ماجراهای یک شغل خاص را به تصویر می‌کشد، معمولا مخاطبان خود را دارد. در این میان سریال‌های زیادی را به خاطر داریم که راوی قصه‌هایی از بیمارستان و فضای پزشکی بودند؛ یکی از آنها که برای مخاطبان ایرانی خاطره‌ساز شد و همچنان در بازپخش‌ها بیننده دارد سریال «پرستاران» است.
کد خبر: ۱۴۷۸۸۰۴
نویسنده حمید چادردوز - از اهالی قلم
 
همه قدیسین یک بیمارستان
این مجموعه استرالیایی با نام اصلی «همه قدیسین» در ۲۴ فوریه ۱۹۹۸ شروع به پخش شد و تا ۲۷اکتبر۲۰۰۹ در۴۹۳ قسمت روی آنتن رفت. در ایران نیز پخش آن نزدیک به ۱۰سال به طول انجامید واز۱/۷/۱۳۸۲ تا۱۳۹۱ دوبله و سه‌شنبه‌شب‌ها از شبکه یک سیما پخش شد و پس از آن هم بارها بازپخش و این شب‌ها نیز از شبکه تماشا پخش می‌‎شود. 
 
جدی اما مهربان
درام خوش‌ساخت پرستاران در ۱۲فصل به صورت اپیزودیک والبته با برخی شخصیت‌های ثابت قصه‌هایی از یک بیمارستان را به تصویر می‌کشید. شخصیت‌ها غالبا پرستاران بخش اورژانس بودند که در میان‌شان چند پزشک نیز حضور داشتند.یکی از شخصیت‌های مشهور سریال، ایوان با بازی«جودیت مک‌گراس» است. این شخصیت، پرستاری مسن و جدی است که همه بخش از او حساب می‌برند. هر چند پشت این ظاهرجدی، قلبی مملو از عاطفه و مهر دارد.ایوان به نظر مغرور و بی‌عاطفه می‌‌آید و با همکاران و بیماران برخورد تندی دارد. به نظر می‌رسد بازیگر این نقش در واقعیت هم نیز دارای شخصیتی است که سر صحنه از او می‌ترسیدند! به گفته برخی دست‌اندرکاران سریال، بازیگران وحتی عوامل فنی از او حساب می‌بردند و حتی سعی می‌کردند حضورش را نادیده بگیرند، اما تسلطش بر نقش و بازی تماشایی‌اش همه را وادار می‌کرد به وی احترام بگذارند و هیچ‌وقت عصبانی‌‌اش نکنند. چهره‌های دیگری نیز در این سریال حضور دارند که به خاطر همراهی چند ساله با مخاطبان همچنان برای بسیاری آشنا و دوست‌داشتنی هستند. جورجی پارکر (تری)، اندرومک کیگ (پیتر)، سم هیلی (جاز)، کریلی وایت (استفانی)، جرمی کامستون (کاسترلو)، لیبی تنر(بانی)، برایان ورندز (بن)، بن تری (جرد)، مارتین لینز (کوک) و...از این جمله هستند. 
 
انسجام متنی
فیلمنامه سریال پرستاران با وجود قصه‌های مجزا در هر قسمت و همچنین حضور بازیگران متعدد ثابت و مهمان در طول سال‌ها از انسجام خوبی برخوردار است. این موضوع وقتی یک مزیت محسوب می‌شود که پشت متن فیلمنامه ۱۵ نویسنده حضور دارد.همچنین با وجود روایت بخش اعظمی از قصه در یک بخش از بیمارستان، مخاطب دچار دلزدگی بصری و خستگی نمی‌شود. سازندگان سریال (جو پرتر، دی دریو و ماری‌آن کارول) تلاش کردند از همین فضای محدود به بهترین نحو برای روایت هرچه جذاب‌تر قصه بهره ببرند تا مخاطب فراموش کند که در فضایی بسته محصور شده است و اتفاقا حس محیطی آشنا همچون خانه را نسبت به لوکیشن داشته باشد. 
 
صداهای یک قصه تماشایی
در این سریال طولانی صداپیشه‌های نام‌آشنای بسیاری حضور داشتند.فاطمه شعشعانی(‌جودیت مت گرا/ وان رایان)، امیرهوشنگ زند(‌جرمی کامپستون/ کارنر کاستلو)، نگین کیانفر(‌جرجی پارکر/ تری سالیوان)، عباس نباتی (مارتین لاینس/ دکتر لوک فورنانو)، کتایون اعظمی(‌لیبی تنر/ براون کریگ)،افشین زی‌نوری(‌بن تری/ جرارد لواین)،ماریا گلشن‌‌زاده(کرلی وایت/ استفانی مارکام)، ماریا گلشن‌‌زاده(ماریا فولکس/ جو ماتیاسون)، وحید منوچهری (برایان واندرز/ بن مارکام)، جلال مقامی (اریک تامسون/ دکتر میچ استیونس)، بهروز علیمحمدی(‌کونارد کلبی/ اسکات زینچکو)، شیلا آژیر (جنی برید / پائولا مورگان)، محمدرضا مومنی (‌پول تیسون/ نلسون کورتیس)، مریم صفی‌خانی (‌تامی مکینتاش/ دکتر شارلوت بیومونت)، مهرداد ارمغان (کریستوفر گاباردی/ دکتر وینست هیوز)، اکبرمنانی (جان هاوارد/ دکتر فرانک کمپیون)، سعید شیخ‌‌زاده (ویل تراول/ دکتر جک کواید)، فریبا شاهین‌مقدم (ناتالی سالیبا/ جسیکا سینگلتون)، نرگس فولادوند (‌سم هیلی/ جز هیلرمن)، آبتین ممدوح (اندرو اسپنز/ دکتر بارت وست)، مهوش افشاری (جولین اندرسون/ اریکا تمپلتون)، ناصر نظامی (جان واترز/ دکتر مایک ولاسک)، مریم شیرزاد (ناتاشا بیومونت/ ربکا گرین)، مهرخ افضلی (جاستین کلارک/ دکتر سامانتا اوهارا)،مهین برزویی(‌لیز السکاندر/ آلیسون نویل‌)، فریبا رمضان‌پور(الکساندر فولر/ ایو‌)،رزیتا یاراحمدی (‌لینگ سو تنگ/ کایلی پیرس)، امیرصمصامی (‌ماریک پریستلی/ دن گلدمن)، مهسا عرفانی (‌الکس بیدستارپ/ امی فیلدینگ)، معصومه آقاجانی (مادر آدام رسی) و...  از این جمله هستند. 

 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها