بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، محمدجواد ساوری امروز دوشنبه 9 مهرماه 1403 با اعلام این خبر گفت: جلسه شورای جهانی صنایعدستی برای داوری آثار صنایعدستی هنرمندان کشورهای مختلف بهمنظور اعطای مهر اصالت یونسکو در ازبکستان برگزار شد و از بین هشت اثر هنرمندان گلستانی راهیافته به این مرحله، دو اثر شایسته دریافت مهر اصالت بینالمللی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی گلستان افزود: داوران شورای جهانی صنایعدستی، اثر جاجیمبافی ساخته زبیده ملکی هنرمند روستای زیارت شهرستان گرگان و همچنین اثر رودوزیهای سنتی ساخته زهرا منوچهری از شهر نوکنده شهرستان بندر گز را بهعنوان آثار شایسته دریافت نشان مهر اصالت بینالمللی معرفی کردند.
او بیان کرد: اصالت، هویت، کیفیت و قابلیت تولید انبوه با قیمت تمامشده مناسب، ازجمله معیارهای انتخاب آثار برای اعطای مهر اصالت است. سنجش محصولات با این معیارها تلاشی است تا ارتباط صنایعدستی ملل با بازارهای جهانی را تسهیل کند.
ساوری خاطرنشان کرد: مهر اصالت بینالمللی، گواهینامهای است که از طرف شورای جهانی صنایعدستی به محصولات صنایعدستی اصیل و باکیفیت هنرمندان و صنعتگران اعطا میشود. هدف از ارائهی این نشان، حفظ، احیا و تداوم فعالیت حرفهها و ارزشهای بومی و سنتی تعریفشده و آثار کسانی که موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو میشوند، با اسم و امضای هنرمند در دنیا شناخته میشود.
او با اشاره به اینکه این دو اثر از هنرمندان گلستانی در سالهای گذشته پس از داوری در سطح ملی موفق به دریافت مهر اصالت ملی شدند، گفت: بر اساس روال برنامه داوری مهر اصالت بینالمللی شورای جهانی صنایعدستی، آثار برگزیده به نام شخص خالق اثر و کشور و استان مبدأ در موزه کشور ازبکستان نگهداری میشود و درواقع این آثار بهعنوان سفیران فرهنگی و پیشینه تاریخی استان گلستان در آن مجموعه ارزشمند خودنمایی میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان گلستان یادآور شد: پیشازاین 12 اثر از 10 هنرمند صنایعدستی استان گلستان موفق به دریافت مهر اصالت بینالمللی شده بودند و اکنون این تعداد به 14 اثر از 10 هنرمند رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت