طبق اخبار و اطلاعات منتشر شده از نحوه ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، عملیات تروریستی حدود ساعت ۲ بامداد اتفاق افتاد و شهید هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور ایران به تهران آمده بود، در یکی از اقامتگاههای ویژه در شمال شهر مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید. جزئیات بیشتر آن بهوسیله نهادهای امنیتی- اطلاعاتی بیان خواهد شد.
سؤال مطرح این است، چرا رژیم صهیونیستی اسماعیل هنیه را در تهران ترور کرد و این عملیات تروریستی چه پیامدهایی میتواند برای این رژیم داشته باشد؟
ارتش صهیونیستی با وجود رجزخوانی نخستوزیر این رژیم، نتوانست هیچ دستاوردی در جنگ غزه داشته باشد که این موضوع وجهه رژیم صهیونیستی را در جهان بهشدت خدشهدار کرده است.شهید اسماعیل هنیه به صورت رسمی، به عنوان مقام سیاسی به تهران سفر کرده بود و دارای گذرنامه رسمی و دیپلماتیک و از لحاظ حقوق بینالملل، دارای مصونیت بود. اقدام به ترور وی بهوسیله رژیم صهیونیستی برخلاف قوانین و منشور بینالمللی بوده که باید با پاسخ بینالمللی و بهویژه از سوی سازمان ملل متحد مواجه شود و کوتاهی نهادهای بینالمللی در محکومیت رژیم صهیونیستی، میتواند صلح بینالمللی را با خطر بزرگی مواجه سازد.
درحالی که دفتر سیاسی حماس در دوحه قطر مستقر است و شهید هنیه به مناطق مختلف منطقه رفت و آمد داشت، همواره هدف اقدامات تروریستی بود اما اینکه ترور در تهران اتفاق افتاده، نشاندهنده سیاست ترور چندوجهی رژیم صهیونیستی است که تلاش کرد با ترور رهبرسیاسی حماس علاوهبر تضعیف روحیه رهبران مقاومت، قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را تحتالشعاع خود قرار دهد.ترور شهید هنیه، واکنشی عجولانه و از سر ناچاری رژیم صهیونیستی به تحولات روزهای اخیر تهران و منطقه است. درواقع ترور رئیس دفتر سیاسی حماس نشاندهنده شکست رژیم صهیونیستی در میدان جنگ است. اینکه پهپاد یافا عمق سرزمینهای اشغالی را نشانه رفت و تلآویو را همچون شمال سرزمینهای اشغالی برای صهیونیستها ناامن کرد، به معنای از هم پاشیدن کامل ساختار بازدارندگی و امنیتی رژیم صهیونیستی است. علاوهبر این، در ۹ ماه گذشته ارتش صهیونیستی با وجود رجزخوانی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم نتوانست هیچ دستاوردی در جنگ غزه داشته باشد که این موضوع وجهه رژیم صهیونیستی را در جهان بهشدت خدشهدار کرده و تل آویو با ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران به دنبال سرپوش گذاشتن بر این فضاحت است. از این رو ترور اسماعیل هنیه در تهران میتواند افکار عمومی دنیا را تا مدتی از شکست در میدان به سمت ترور هنیه سوق دهد؛ به طوری که هماکنون جهان تحتتأثیر ترور شهید هنیه قرار گرفته است.
سخنان مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در روز تحلیف در حمایت از فلسطین و محور مقاومت که با تشویق حاضران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی همراه بود، برخلاف تصور و ارزیابیهای انجامشده در محور شیطانی عبری- غربی بود و نشان داد با تغییردولتها، مواضع جمهوری اسلامی در حمایت از فلسطین ثابت است وایران همیشه درکنارمقاومت ودرمقابل رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد تا آزادی قدس که هدف نهایی این سیاست مقدس است، محقق شود.بعد از دو عملیات «طوفانالاقصی» مقاومت فلسطین و «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی درمسیر اضمحلال و سقوط قرار گرفته است. درواقع دو عملیات فوق روند منطقه را تغییر داد و ایران را به عنوان کنشگر فعال معرفی کرد و برخلاف روندهای گذشته، رفتار محور عبری- غربی واکنشی بر کنشگریهای محور مقاومت خواهد بود. به عبارتی، بعدازهفتم اکتبر۲۰۲۳ میلادی رژیم صهیونیستی توان طراحی بازی جدیدی را در منطقه ندارد. ترور شهید هنیه در تهران، تلاشی از جانب رژیم صهیونبستی بود تا وجهه جهانی جمهوری اسلامی ایران را تحتالشعاع قرار دهد؛ غافل از اینکه شکست رژیم صهیونیستی دردو عملیات مذکور غیرقابل ترمیم است، عملا رژیم صهیونیستی در تحولات منطقه جایگاهی ندارد و صرفا باید سیاستهای خود را در راستای واکنش برای نقشه راه محور مقاومت تنظیم کند.ترور شهید هنیه همگرایی منطقه دربرابر رژیم صهیونیستی رابیش ازپیش تقویت خواهدکرد. اتفاقی که باعث ضربات جبرانناپذیری به محور عبری- غربی در منطقه خواهد شد. این ترور روندهای پاسخدهی محورمقاومت به رژیم صهیونیستی را هموارتر کرد و در ادامه باید تلآویو راهمچون شمال سرزمینهای اشغالی،مکانی ناامن برای صهیونیستهادرنظر گرفت. واکنشهای بینالمللی که در راستای محکومیت ترور اسماعیل هنیه انجام شد، پاسخ جمهوری اسلامی ایران را به این ترور مشروع میکند. جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از تمامیت ارضی و عزت و حیثیت خود اقدام بزدلانه رژیم صهیونیستی را در عالیترین سطح ممکن پاسخ خواهد داد و این پاسخ پشیمانکننده خواهد بود.