مدیرعامل شرکت پایدار سرزمین هیرکان گفت: متاسفانه زمانی که ترافل شناخته شد مردم برای برداشت به جنگل ها هجوم آوردند و این باعث شد به لحاظ اکوسیستمی و طبیعی خلل و آسیب های جدی به جنگل ها وارد می کند.
وی ادامه داد: اگر وارد جنگل شوید مانند گذشته زیر درختان نهالی نخواهید دید و این مساله بخاطر برداشت بی رویه این محصول است، به همین دلیل سازمان منابع طبیعی کشور برداشت این محصول را ممنوع اعلام کرد و این مساله چالش جدی تری را به وجود آورد.
جعفرنیا با اشاره به اینکه ممنوعیت راهکار مناسبی برای جلوگیری از نابودی این محصول نبوده است، خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا ترافل کم و زیاد برداشت می شود اما باید اقدامی صورت پذیرید که مدیریت برداشت ترافل داشته باشیم مانند بسیاری موضوعات از جمله صید ماهی در فصل خاص که این مدیریت را به وجود آوردیم.
وی با تاکید بر اینکه گلستان شرایط این را دارد که تولید ترافل را در اراضی شیب دار داشته باشد، افزود: گلستان ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیبدار دارد و هر چند سال یک سیل مهیب در این اراضی هزینه های زیادی به بار می آورد.
ترافل می تواند برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی کند
وی بیان کرد: اگر ۱۰ هزار هکتار از این اراضی زیرکشت قرار بگیرد در هر هکتار نیز یک نفر مشغول به کار شود ۱۰ هزار نفر اشتغال ایجاد می کند.
مدیرعامل شرکت پایدار سرزمین هیرکان تاکید کرد: اگر ترافل در این اراضی کشت شود بعد از آن شاهد ایجاد صنایع تبدیلی این محصول در منطقه خواهیم بود که هر کدام ایجاد اشتغال فراوانی را به همراه دارد.
جعفرنیا تاکید کرد: یک پروژه پتروشیمی که سالیان سال هزینه شده تا به سرانجام برسد و تاکنون نیز هنوز عملیاتی نشده که نهایتا برای دو الی سه هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد اما با کاشت ترافل که نگین استان گلستان است می توان برای ۱۰ هزار نفر می توان اشتغالزایی کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد