به گزارش جام جم آنلاین، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بیانیهای تاکید کرد: دو روز بعد از آغاز کوچ اجباری مردم رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی و حمله زمینی به گذرگاه این شهر و تعطیلی آن، هشدار فاجعه انسانی خطرناک و چندجانبه در رفح آغاز شد. سیطره ارتش اشغالگر بر گذرگاه رفح و ممانعت از ورود کمکهای انسانی از طریق این گذرگاه و همچنین گذرگاه کرم ابوسالم فاجعه قحطی و عمیق شدن بحران انسانی و غذایی را گستردهتر میکند. ممانعت از سفر مردم از طریق گذرگاه رفح به معنای بریدن تنها شاهرگ حیاتی ساکنان غزه و محرومیت مردم از حق جا به جایی و فرصت نجات از نسلکشی است. این امر همچنین به معنای محرومیت بیماران و مجروحان از حق درمان خارج از غزه است و با توجه به نبود امکانات پزشکی و درمانی در پی جنایتهای اسرائیل احتمال مرگ این بیماران و مجروحان بیشتر میشود.
طبق گزارش مرکز رسانهای فلسطین، این سازمان حقوق بشری تاکید کرد: رفح مرکز فعالیتهای امدادی و انسانی به شمار میرود و کمکهای انسانی نجاتبخش از همین نقطه وارد میشود و دهها سازمان امدادی کمکهای خود به غیرنظامیان از جمله آب، غذا و دارو را در همین منطقه ذخیره کردهاند. بنابراین حمله به رفح منجر به قحطی و انتشار بیماریهای گسترده میشود.
در این بیانیه آمده است: هزاران آواره در رفح تلاش میکنند که به منطقه مواصی در خانیونس بروند و جنگندهها و تانکهای صهیونیستی آنها را به شدت بمباران میکنند و همین امر منجر شد که طی 48 ساعت گذشته 52 فلسطینی از جمله 17 کودک و 14 زن شهید شوند و 18 منزل مسکونی نیز ویران شد. به دلیل دستور کوچ اجباری جدید، بیمارستان ابویوسف النجار که بیمارستان مرکزی رفح است و یک مرکز درمانی دیگر تخلیه شد و این امر پیامدهای خطرناکی به همراه خواهد داشت.
این سازمان آورده است: در نتیجه حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح پمپاژ آب متوقف شده و بسیاری از مواد غذایی در دسترس نیست و همین امر منجر به بحران قحطی میشود. کوچ اجباری صدها هزار غیرنظامی فلسطینی لزوما به معنای رفتن آن ها به مناطق امن نیست زیرا در ساعات گذشته مناطق متعددی در خانیونس و دیرالبلح که مناطق امن اعلام شده بودند، توسط رژیم اشغالگر بمباران شدند. اکنون در منطقه المواصی که طول آن 13 و عرض آن یک کیلومتر است بیش از 400 هزار نفر حضور دارند، این منطقه علیرغم اینکه امکانات لازم را ندارد همواره از سوی رژیم صهیونیستی بمباران میشود.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: با گذشت 215 روز از جنایت نسلکشی های مداوم در غزه، اسرائیل به دنبال حمله گسترده دیگر در رفح است و به سرنوشت صدها هزار غیرنظامی و آواره که بعد از اعلام منطقه امن به آن پناه آوردهاند هیچ اهمیتی نمیدهد. با توجه به تعداد بالای ساکنان در این منطقه کشتاری بزرگ رخ خواهد داد و نگرانیهایی نسبت به سناریوی کوچ اجباری جدید به خارج از نوار غزه وجود دارد.
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه همچنین تاکید کرد: از جامعه بینالمللی میخواهیم که برای توقف حمله نظامی به رفح و توقف جنایت نسلکشی توسط اسرائیلی که از هفت ماه پیش درحال رخ دادن است بهطور فوری و قاطع ورود کند و با افزایش فشارها به اسرائیل این رژیم را مجبور کند تا به قوانین بینالمللی و احکام دیوان بینالمللی دادگستری برای محافظت از غیرنظامیان در غزه پایبند باشد.
پیش از این سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد: حمله به رفح پیامدهای فاجعهباری برای بیش از یک میلیون فلسطینی خواهد داشت و آسیب به سیستم پزشکی را افزایش خواهد داد. بیمارستانهای میدانی یا تأسیسات جایگزین نمیتوانند با افزایش شدید مجروحان تعامل کنند.
این سازمان اعلام کرد: ارائه کمکهای پزشکی و انسانی به مردم غزه اکنون چالش بزرگی است.
حمله ارتش رژیم صهیونیستی به شرق رفح با مقاومت شدید گروههای فلسطینی روبرو شده است.
طی ساعات گذشته بیمارستان ابویوسف النجار در شرق رفح به دلیل حمله شدید رژیم اشغالگر به اطراف بیمارستان و مناطق شرقی تخلیه شد.
همچنین منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند ۳۵ شهید و ۱۲۹ زخمی ظرف ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان الکویت در رفح منتقل شدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم