به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماریهای آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روشهای صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماریهای اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.
وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.
رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیکهای تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه تکنیکهای تشخیصی در آزمایشگاههای رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاههای رفرانس از روشهایی تشخیصی ویژهای استفاده میشود که دیگر آزمایشگاهها قادر به انجام آنها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.
وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و میتواند در تعیین سیاستهای کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.
عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژیها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.
وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسینها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژیهای کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسنهای تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچگونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.
ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.
رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاستهای کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روشهای جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد