به گزارش جام جم آنلاین لرستان به نقل از مهرپویا تابعی با بیان اینکه مسکن یکی از اساسیترین و مهمترین نیازهای مردم بهحساب میآید، اظهار داشت: باتوجهبه نام گذار سال بهعنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص احداث واحدهای مسکونی روستایی اقداماتی در دستور کار دارد.
اجرای طرحهای آبادانی و توسعه روستایی
وی با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن یکی از اولویتهای مهم دولت سیزدهم به شمار میآید، عنوان کرد: ارائه خدمات فنی و مهندسی، تهیه نقشهها، تشکیل پرونده، معرفی به بانک و … از سوی بنیاد مسکن شهرستانها انجام میگیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اجرای طرحهای آبادانی و توسعه روستایی در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه و همچنین افزایش ماندگاری در روستاها، بیان داشت: در این راستا بنیاد مسکن بهعنوان یک تسهیل گر، مطالعات مربوط به اشتغال، تولید و … را در سطح روستاها انجام میدهد.
تابعی با تأکید بر اینکه در ادامه بنیاد مسکن در حوزههای مختلف طرحهای توجیهی را برای افراد آماده میکند، گفت: پیشبینی این است که اگر مردم پایکار باشند، در تولید و اشتغال در روستاها پیشرفت خوبی داشته باشیم.
وجود ۳۸ هزار واحد روستایی ناایمن در لرستان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مقاومسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی در استان، عنوان کرد: این طرح از سال ۸۴ به بنیاد مسکن ابلاغ شد و با همکاری وزارت کشور، بانکها، نظاممهندسی و … در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با بیان اینکه در دو هزار و ۹۸۵ روستای دارای سکنه در لرستان حدود ۱۵۳ هزار واحد مسکونی داریم، افزود: تا کنون از ۱۱۵ هزار واحد مسکونی روستایی در استان مقاومسازی شده است.
تابعی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۸ هزار واحد مسکونی روستایی غیرمقاوم و ناایمن در استان داریم، بیان داشت: در این راستا از مردم درخواست داریم با مراجعه به بنیاد مسکن و تشکیل پرونده نسبت به مقاومسازی واحدهای خود اقدام کنند.
معرفی ۸ هزار واحد برای دریافت تسهیلات مقاومسازی به بانک
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه در این راستا ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای مقاومسازی واحدهای روستایی پرداخت میشود، تصریح کرد: سود این تسهیلات پنج درصد است.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان، تأکید کرد: این تسهیلات علاوه بر اینکه برای مقاومسازی واحدهای روستایی پرداخت میشود، برای احداث و همچنین ایجاد اقامتگاههای بومگردی هم پرداخت میشود.
تابعی، گفت: از مجموع ۱۰ هزار سهمیه لرستان برای مقاومسازی و احداث واحدهای روستایی طی امسال، هشت هزار واحد برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
وی تأکید کرد: این امر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر میتواند عملیاتی شود.
کمبود اعتبار برای اجرای طرحهای هادی روستایی
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه، بنیاد مسکن موظف است برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار طرح هادی تهیه کند، گفت: در لرستان هزار و ۵۷۵ روستای دارای بالای ۲۰ خانوار داریم که همه آنها دارای طرح هادی هستند.
تابعی با تأکید بر اینکه افق طرحهای هادی ۱۰ ساله است و بعد از آن باید بازنگری شود، بیان داشت: تا کنون طرح هادی ۸۵۱ روستا بازنگری شده است و سالانه طرح هادی حدود ۱۰۰ روستا بازنگری میشود.
وی با بیان اینکه برنامه این است که تا سال ۱۴۱۰ همه این طرحهای هادی بازنگری شوند، گفت: تا کنون از هزار و ۵۷۵ روستا، در ۹۴۴ روستا طرح هادی اجرا شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان، گفت: در این زمینه مقداری عقب هستیم، امیدواریم با تأمین اعتبار در ۱۰۰ درصد روستاهای استان طرح هادی را اجرا کنیم.
آخرین خبرها از طرح نهضت ملی مسکن در روستاها
تابعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر لرستان، عنوان کرد: بر اساس برنامهریزی صورتگرفته، طی چهار سال باید ۲۸ هزار واحد مسکونی در این راستا ساخته شود.
وی با بیان اینکه دو سال بوده که اعتبارات مسکن روستایی از سوی دولت ابلاغ شده است، تصریح کرد: تا کنون ۱۸ هزار واحد برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شدهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با تأکید بر اینکه باتوجهبه ابلاغیه جدید وزارت جهاد کشاورزی در بحث تأمین زمین با مشکل مواجه شدهایم، بیان داشت: امیدواریم با برگزاری جلسات لازم این مشکل را از طریق سازمان جهاد کشاورزی حل کنیم.
تابعی، گفت: همچنین ما اراضی محدوده روستاها را در قالب اجاره ۹۵ ساله در اختیار متقاضیان برای ساخت واحدها قرار خواهیم داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم