به عبارت بهتر، آنها خواستار اعلام پایان جنگ غزه و متعاقبا، کنارهگیری نتانیاهو از قدرت هستند. نخستوزیر رژیم اشغالگر بهوضوح آگاه است که پایانیافتن جنگ غزه معنایی جز شکست مطلق صهیونیستها در این آوردگاه ندارد، زیرا اکنون نهفقط اسرایشان آزاد نشدهاند، بلکه حماس نیز به حیات خود در غزه ادامه میدهد. در مقابل، حتی حامیان و شرکای رژیم اشغالگر نیز قدرت حمایت مطلق از این رژیم جعلی و کودککش را از دست دادهاند و کمکهای تسلیحاتی آمریکا و متحدانش به تلآویو نتوانسته به تغییر معادلات نبرد به سود نتانیاهو منجر شود. در چنین شرایطی غرب و رژیم اشغالگر به بازندگان جنگ غزه تبدیل شدهاند.
نتانیاهو فرصت و انتخابی ندارد
در این میان، نتانیاهو صرفا باید میان بد و بدتر دست به انتخاب بزند؛ کنارهگیری از قدرت در همین برهه زمانی و کنارهگیری از قدرت پس از شکست مطلق در نوار غزه! گزینه سومی در این میان وجود ندارد. ساکنان اراضی اشغالی بهوضوح دریافتهاند که نتیجه ادامه جنگ غزه و حتی حمله به رفح، چیزی جز افزایش تصاعدی هزینههای شکست رژیم صهیونیستی در جنگ نیست. ضمن آنکه در صورت استمرار نسلکشی و درندهخویی آنها در غزه، دیگر آزادی اسرای صهیونیست نیز در کار نخواهد بود. تظاهرات گسترده علیه سیاستهای بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، پس از عملیات طوفانالاقصی تا حدود زیادی کاهش یافته و صهیونیستها به خیال خود برای پیروزی در این جنگ متحد شده بودند اما اکنون که نزدیک به شش ماه از آغاز جنگ میگذرد، بار دیگر مخالفتها با نخستوزیر رژیم صهیونیستی بالا گرفته که همین مسأله، هزاران صهیونیست را به خیابانها کشانده است. تحقیر رژیم اشغالگر در جنگ غزه به اندازهای بالا و ملموس بوده که حتی جایی برای شنیدن توجیهات و وعدههای نتانیاهو از سوی ساکنان اراضی اشغالی باقی نمانده است. آنها(ساکنان اراضی اشغالی)اکنون نسبت به دو گزاره اطمینان خاطر دارند: هیچگونه پیروزی و دستاوردی در جنگ غزه درکارنیست ونخواهدبود وازسوی دیگر فرسایشیشدن نبرد صرفا ضریب آسیبپذیری رژیم صهیونیستی و وقوع رخدادهای غیرقابل تصور را بالا خواهد برد و دستاوردی برای تلآویو نخواهد داشت.
وضعیت قرمز در کابینه رژیم صهیونیستی
نتانیاهو با انبوهی از اتهامات فساد روبهروست و به همین دلیل منتقدان میگویند به نظر میرسد تصمیمات او بیشتر بر منافع شخصی و بقای سیاسی او متمرکز شده است. نتانیاهو تا بهار۲۰۲۶ انتخاباتی در پیش نخواهد داشت، مگر اینکه ائتلاف او زودتر از هم بپاشد. با این حال نتایج برخی نظرسنجیها نشان میدهد که اگر انتخابات مجددا در اراضی اشغالی برگزار شود، نتانیاهو و ائتلافش از رقبایشان بهمراتب عقبتر میمانند. تاکنون بسیاری از خانوادههای گروگانها از محکومکردن علنی نتانیاهو خودداری کرده بودند تا از دشمنی با نخستوزیر و تبدیل وضعیت گروگانها به یک موضوع سیاسی اجتناب کنند اما با طولانیشدن اسارت گروگانها و افزایش خشم خانوادههایشان، اکنون برخی میخواهند مسیرشان را تغییر دهند و در اعتراض گسترده روز یکشنبه هم نقش مهمی داشتند. صف معترضان روز یکشنبه تا اطراف کنست یا ساختمان پارلمان رژیم اشغالگر و کودککش صهیونیستی کشیده شد و سازماندهندگان این اعتراضها اعلام کردند که این تجمعها را تا چند روز ادامه میدهند. آنها از کابینه نتانیاهو خواستند انتخابات جدید را تقریبا دو سال زودتر از موعد مقرر برگزار کند. نتانیاهو در یک سخنرانی تلویزیونی در اواخر روز یکشنبه، گفت که آلام خانوادهها را درک میکند اما تاکید کرد که برگزاری انتخابات جدید، اسرائیل را شش تا هشت ماه فلج میکند و مذاکرات مربوط به گروگانها را متوقف خواهد کرد! نتانیاهو در این سخنرانی گفتههایش را درباره حمله زمینی به رفح، شهر جنوبی غزه، تکرار کرد. او با بیان اینکه فشارهای آمریکا منصرفش نخواهد کرد، گفت: «بدون رفتن به رفح هیچ پیروزی وجود ندارد.» در مقابل، منتقدان وی میگویند رخدادهای غیرقابل پیشبینی و سختی در رفح منتظر صهیونیستهاست و حماس قطعا در این معادله، با ابتکار عمل وارد خواهد شد. به عبارت بهتر، نهفقط حمله به رفح به نابودی حماس منجر نخواهد شد، بلکه تلآویو را در شرایط بسیار پیشبینیناپذیر و سختی گرفتار خواهد کرد. همزمان با تظاهرات مخالفان نتانیاهو، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون با انتقاد از وزرای دولت بهدلیل حمله لفظی به خانوادههای افراد گروگان گرفتهشده در غزه، خواستار انتخابات زودهنگام شد. لاپید در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزرای کابینه یک به یک روی آنتن [رادیو و تلویزیون] میروند و به خانوادههای ربودهشدگان حمله میکنند. عقلتان را از دست دادهاید؟ زنان جوان، افراد سالمند، کودکان در دوره مسئولیت شما ربوده شدند. نیمی از یک سال گذشت و شما نتوانستید آنها را به خانه بازگردانید. حالا خانوادههای آنها را سرزنش میکنید؟ این کابینه (کابینه نتانیاهو) ویرانگر باید برود. انتخابات فوری!»
صهیونیستها در بحران مطلق
نتانیاهو بارها قول داده که حماس را نابود خواهد کرد و همه گروگانها را به تلآویو برمیگرداند اما در دستیابی به این اهداف شکست خورده است. رسانههای غربی که در کسوت توجیهکنندگان و تسریعکنندگان جنایات نتانیاهو وارد عمل شدهاند، میگویند گرچه گروه شبهنظامی حماس خساراتی متحمل شده اما همچنان به فعالیتش ادامه میدهد. از سوی دیگر، بخشی از گروگانهای صهیونیستی در غزه در جریان آتشبس موقت ماه نوامبر آزادشدنداما تلاشهای میانجیگران بینالمللی برای بازگرداندن گروگانهای باقیمانده به خانه ناموفق ماند. دلیل این عدم موفقیت، دست برتر حماس در مذاکرات است: جایی که نتانیاهو نمیتواند شرایط مدنظر خود را در مذاکرات به طرف مقابل تحمیل کند. خانوادههای گروگانها بر این باورند که زمان رو به اتمام است و برخی از آنها و حامیان این خانوادهها فشار بر نتانیاهو را افزایش داده و تظاهرات علیه اورا ازسر گرفتهاند. معترضان نتانیاهو را مسئول شکستها در جریان وقایع هفتم اکتبر و پس از آن میدانند. آنها میگویند که اختلافهای سیاسی عمیق برسر تصویب لایحه اصلاحات قضایی مدنظر نتانیاهو در سال گذشته اسرائیل را پیش از عملیات حماس ضعیف کرده بود. برخی دیگر از مخالفان نتانیاهو نیز میگویند که تصمیمات نخستوزیر رژیم صهیونیستی سبب شد به روابط دیرینه با آمریکا آسیب وارد شود.