نشست جده؛ محصول تلاش دیپلماتیک ایران
کنعانی افزود: یک رخداد مهمی را فردا در جده و درمقر سازمان همکاری اسلامی درخصوص فلسطین شاهد خواهیم بود که دومین نشست وزاری خارجه اسلامی است و به صورت فوقالعاده برگزار خواهد شد.هر دو نشست هم محصول تلاش دیپلماتیک ایران و برخی دیگر کشورهای عضو این سازمان است و باتوجه به جایگاه و اهمیت ویژه سازمان و اینکه فلسفه تشکیل این سازمان درخصوص مسأله فلسطین بوده، انتظار این بود که در این بازه پنجماهه جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، شاهد اقدام موثر از سوی این سازمان میبودیم. وی تصریح کرد: متاسفانه شاهد این نبودیم که سازمان همکاری اسلامی آنگونه که باید به ایفای نقش خود در حمایت از فلسطین بپردازد. سخنگوی وزارت خارجه گفت: درسایه جنگطلبی مقامات رژیم صهیونیستی و حمایت نامحدود آمریکا از آن، این جنگ ظالمانه به طور مستمر ادامه دارد و سازمان همکاری اسلامی فردا در معرض آزمون قرار دارد که نشان دهد چه میزان از ظرفیت خود در راستای حمایت از فلسطین استفاده خواهد کرد. کنعانی بیان کرد: انتظار از رهبران کشورهای اسلامی این است که تصمیمی قوی را با اتفاق آرا، درخصوص برداشتن گامی موثر جهت دفاع از فلسطین اتخاذ کنند که فوریت موضوع برای توقف جنگ است. رژیم صهیونیستی از گرسنگی دادن مردم غزه به عنوان یک ابزار علیه آنها استفاده میکند و گزارشهای رسمی نشان میدهد که ۹۰درصد مردم غزه از گرسنگی رنجمیبرند و تکلیف کشورهای اسلامی در جلسه فردای سازمان همکاری اسلامی روشن است. وی گفت: اولویت اول، پایان جنگ غزه و دوم بازگشایی مسیرهای ارسال کمکهای بشردوستانه و سوم ممانعت از تحقق سیاست کوچاندن مردم غزه است. ما از هرگونه رخدادی که منجر به توقف فوری جنگ و تجاوز رژیم صهیونیستی شود، استقبال میکنیم.
گسترش همکاریهای ایران و الجزایر با سفر رئیسی
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص سفر رئیسجمهور کشورمان به الجزایر تصریح کرد: سفر آقای رئیسجمهور در چهارچوب سفری دوجانبه و در پاسخ به دعوت رسمی رئیسجمهور الجزایر بود و اینکه الجزایر یکی از کشورهای مهم اسلامی و آفریقایی است و روابط دو طرف دوستانه، برادرانه و مبتنی بر گسترش روابط در حوزههای مختلف است. در مسائل منطقه و مسأله فلسطین و تحولات غزه، دیدگاههای مشترکی داریم و گفتوگوی خوبی هم میان روسای جمهور دو کشور در این سفر و در این زمینه صورت گرفت. کنعانی بیان کرد: مسیر پیشرفت در روابط دوجانبه باز است و امیدواریم سطح روابط تجاری، همپای مناسبات سیاسی دو کشور افزایش پیدا کند و اسنادی هم که در این سفر به امضا رسید، زمینهساز تحقق اهداف و اراده رهبران دو کشور برای توسعه مناسبات در همه زمینههای تجاری خواهد بود.کنعانی بیان کرد: مواضع ما درخصوص بحران اوکراین روشن است و بارها گفتهایم که جنگ راهکار نیست. از گفتوگو و راهکار سیاسی برای حل بحران اوکراین استقبال میکنیم، آماده میانجیگری در این ارتباط هستیم و طرح برخی موضوعات واهی علیه ایران را رد میکنیم. اینها را اتهاماتی از سوی کسانی میدانیم که خودشان صادرات تسلیحات گستردهای به اوکراین دارند و موجبات آتشافروزی بیشتر را فراهم میآورند.وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی بر مبنای ذات بحرانآفرین خود به دنبال دامن زدن به تنش منطقه است. هر اقدامی که این رژیم علیه کشورها انجام دهد، اقدامی در راستای ناامنی و تسری جنگ به منطقه است و مسئولیت آن برعهده این رژیم و حامیان آن ازجمله آمریکاست که با ایفای نقش منفی و سوءاستفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل، باعث ناکارآمدی این شورا در تامین امنیت جهان شده است.سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: شکل دادن به ائتلافهای وهمی و خودخوانده در منطقه را اساسا کمککننده نمیدانیم و اینها را مخل نظم و امنیت میدانیم.
مقامات افغانستان حقوق آبی ایران را تامین کنند
کنعانی افزود: درخصوص حقابه هیرمند و مسائل مرتبط با افعانستان، موضع ما روشن است؛ براساس معاهده ۱۳۵۱ این یک حق اثبات شده است، مقامات سرپرستی افعانستان هم پایبندی خودشان بر این معاهده را اعلام کردند و انتظار داریم این مقامات، فراتر از اظهارات، حقوق آبی ایران را تامین کنند.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به بیانیه ضدایرانی
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به بیانیه اخیر شورای وزیران کشورهای حاشیه خلیجفارس بیان کرد: همواره بر حاکمیت خود بر جزایر سهگانه تصریح و براساس قوانین بینالمللی بر این حق خود تاکید کردیم. شورای همکاری خلیجفارس نیز در جایگاهی نیست که بخواهد در این ارتباط اظهارنظر کند. صدور بیانیههای یکطرفه، نافی فضای مثبت روابط میان ایران با کشورهای این منطقه است. ایران انتظار دارد که همسایگان با رویکرد واقعگرایانه از اظهارات واهی پرهیز کنند.
پیام خودسوزی نظامی آمریکایی در حمایت از فلسطین
کنعانی درخصوص خودسوزی یک نظامی آمریکایی در مخالفت با جنگ طلبی رژیم صهیونیستی بیان کرد: جهانیان پیام اقدام این نظامی آمریکایی را دریافت کردند، جمعیت گستردهای که در برخی شهرهای آمریکا در محکومکردن جنگطلبی رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا از این رژیم اعلام کردند، متوجه دولت آمریکا است. اینها صداهای رسایی است که همه جهان شنیدند و بعید است که دولتمردان آمریکا نشنیده باشند. اگر آنها بهایی برای ملت خود قائل هستند، باید جنگ غزه را متوقف و به حرف مردم کشور خود و جهان گوش کرده و از حمایت رژیم صهیونیستی دست بردارند.