به گزارش جام جم آنلاین، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز در نشست خبری، با اشاره به انتخابات ۱۱ اسفند اظهار کرد: در انتخابات شاهد یک رخداد ملی و برگزاری شکوهمند انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بودیم که در فضای امن و سالم و پُر نشاط برگزار شد.
وی افزود: از ملت شریف و بصیر ایران برای استفاده از حق انتخاب و مشارکت در این انتخابات مهم، تشکر میکنیم؛ به نامزدهای راهیافته به مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری نیز تبریک عرض میکنیم و امیدواریم منتخبین ملت بتوانند در مسیر خدمت به مردم، توفیقات روزافزون داشته باشند.
کنعانی گفت: از خانواده بزرگ وزارت کشور و جامعه فرهنگیان در برگزاری انتخابات و همچنین از حافظان امنیت کشور نیز قدردانی میکنیم؛ همچنین از تلاش خستگیناپذیر اصحاب رسانه و به ویژه رسانه ملی در فعالسازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی، تشکر میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران برگزاری انتخابات را سرلوحه کار خود قرار داده است؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد برگزار ۴۰ انتخابات بودهایم که این آمار در غرب آسیا بی نظیر بوده است.
کنعانی در ادامه این نشست خبری با اشاره به اجلاس جده، تصریح کرد: رخداد مهمی را فردا در جده در سازمان همکاریهای اسلامی در ارتباط با مساله فلسطین شاهد خواهیم بود؛ نشست وزرای امور خارجه همکاریهای اسلامی در مورد فلسطین فردا برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: هم نشست اول و هم نشست دوم، محصول تلاش دیپلماتیک ایران و تعداد دیگری از کشورهای عضو همکاریهای اسلامی است.
کنعانی گفت: فلسفه شکلگیری سازمان همکاریهای اسلامی در ارتباط با مساله فلسطین بوده و انتظار این بود که در فاصله زمانی ۵ ماهه جنایات رژیم اسراییل علیه مردم غزه، شاهد اقدام موثر و تاییدکننده از سوی سازمان همکاری اسلامی باشیم.
وی ادامه داد: به رغم جلسهای که برگزار شده بود، شاهد آن نبودیم که سازمان همکاریهای اسلامی بتواند در مسیر ایجاد بازدارندگی از تداوم جنایات اسراییل ایفای نقش کند؛ البته تلاش در حمایت از فلسطین قابل قدردانی است اما انتطار ملت فلسطین یک اقدام بازدارنده در مقابله با جنایات بود.
کنعانی گفت: متاسفانه در سایه جنگطلبی مقامات رژیم اسراییل و حمایت نامحدود آمریکا از این رژیم، این جنگ ظالمانه به طور مستمر ادامه یافته است؛ سازمان همکاریهای اسلامی فردا در معرض یک آزمون قرار دارد؛ انتطار مردم فلسطین از رهبرای کشورهای اسلامی این است که در تکمیل گامهایی که تاکنون برداشتهاند، تصمیمی اتخاذ کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد میدان آرش، گفت: طرح ادعاهای بیاساس و یکجانبه، هیچ حقوقی را برای مدعی ایجاد نخواهد کرد. در ارتباط با میدان آرش، جمهوری اسلامی ایران بر اساس مذاکرات دو جانبه با دولت کویت همواره بر همفکری سازنده مبتنی بر مصالح مشترک تاکید کرده است.
کنعانی افزود: نگاه ما به مناسبات با همسایگان، نگاه مبتنی بر ایجاد فضای مثبت و تلاش سازنده و حل مشکلات از طریق گفتوگوهای سازنده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به ادعای روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مبنی بر احداث پایگاه دریایی توسط ایران در سودان، گفت: وزیر امور خارجه سودان این موضوع را تکذیب کرده است.
کنعانی در ادامه با اشاره به ادعای رییس کمیسیون اروپا مبنی بر کمک ایران به روسیه در جنگ اوکراین، افزود: بارها در اینباره موضع خود را اعلام کردهایم. روابط نظامی ایران و روسیه مبتنی بر حقوق و مقررات بینالمللی و مبتنی بر منافع و مصالح مشترک است و این همکاریها علیه هیچ کشوری نیست.
وی افزود: بارها اعلام کردهایم که جنگ را راه حل نمیدانیم و بارها آمادگی ایران برای میانجیگری جهت پایاندادن به این جنگ را مطرح کردهایم. طرح چنین ادعاهایی را برای منحرفکردن افکار عمومی میدانیم.
کنعانی در مورد بیانیه شورای همکاری خلیج فارس، افزود: با توجه به تحولات منطقه و تداوم جنایات جنگی و نسلکُشی فلسطینیها در غزه، طرح موضوعات اختلافبرانگیز در نشست شورای همکاریهای خلیج فارس جای تاسف است؛ جزایر سه گانه جزء لاینفک خاک ایران هستند و ایران حاکمیت خود بر خاک خود را اعمال میکند و شورای همکاری خلیج فارس در جایگاهی نیست که اظهار نظر کند.
وی درباره حقآبه ایران از هیرمند نیز گفت: حقآبه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ قانونی بوده و بارها بر استفاده از حقآبه تاکید کردهایم؛ دولت سرپرستی افغانستان بر مطالبه ایران تأکید کردند. ما انتظار داریم مقامات افغانستان بر تعهد خود متعهد باشند و بر مبنای آب موجود و مکانیسمهای حقوقی، حقوق آبی ایران را تأمین کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد توافقنامه ایران و عراق، افزود: توافقی که میان طرفین امضا شده، حاصل اراده دو طرف برای تامین امنیت مرزهای طولانی مشترک میان ایران و عراق بوده است؛ کمیته مشترکی ناظر بر روند اجرای این توافق است؛ ایران بر ضرورت تکمیل روند این توافقنامه تاکید دارد.
کنعانی در مورد واکنش آمریکا به پرتاپ ماهواره ایرانی، افزود: درباره آنچه دولت آمریکا به گزاف مطرح کرده، لازم است تاکید کنم که همکاری ایران و فدراسیون روسیه، متعارف و مبتنی بر قوانین و حقوق بینالمللی است و کسی نمیتواند در ارتباط با اینگونه همکاریها، ادعاهای بیاساس مطرح کند؛ ادعاهای مطرح شده از سوی مقامات آمریکایی را رد میکنیم.
وی در مورد اظهارات مقامات غربی در مورد انتخابات ایران نیز گفت: این اظهارات مصداق روشن دیگری از دخالت این کشورها در امور سایر کشورها از جمله ایران است؛ آمریکا در جایگاهی نیست که در ارتباط با انتخابات ایران موضعگیری کند.
کنعانی افزود: اگر مقامات آمریکا نگران دموکراسی هستند، لازم است فکری برای سلامت انتخابات کشور خودشان کنند. در انتخابات در آمریکا، موارد قابل توجهی کار به محاکم این کشیده شده است؛ افزایش نارضایتیها از عملکرد دولت امریکا در بحران غزه، افزایش شکاف فقیر و غنی در آمریکا و محدودشدن انتخابات به دو حزب موجود در این کشور، شاخصههای نظام سیاسی و انتخاباتی در آمریکاست که باید این مسایل را حل کنند.
وی درباره شهادت یکی از مستشاران نظامی کشورمان در سوریه در روز انتخابات گفت: آنچه رخ داد، دلیل و شاهد دیگری بر تداوم جنگ طلبی رژیم غاصب صهیونیستی و استمرار نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی کشورها و نقض حاکمیت کشوری در منطقه است که در طول بیش از ۱۰ سال گذشته در معرض هجوم گسترده تروریستها و سازمانهای تروریستی مورد حمایت رژیم صهیونیستی و دولتهایی قرار داشتند که شعار مبارزه با تروریسم را مطرح میکنند.
کنعانی گفت: نیروهای مستشاری ایران در سوریه در چارچوب دعوت رسمی از سوی دولت سوریه در راستای ماموریت محوله برای مبارزه با تروریسم حضور دارند و اقدام مکرر رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن نیروهای مبارزهکننده علیه تروریسم و نیروهای مستشاری ایران، دلیل روشن و واضح دیگری از حمایت تمام عیار این رژیم از جریانها و گروههای تروریستی در منطقه و خاک سوریه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: هیچ کدام از جنایات این ژریم علیه اهداف منافع و نیروهای ایران، بی پاسخ نمانده و نخواهد ماند.
کنعانی با اشاره به دستاوردهای سفر رییسجمهور به الجزایر، گفت: سفر رییسجمهور با دو دستور کار صورت گرفت؛ این سفر جهت انجام دیدارهای دوجانبه و همچنین شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکنننده گاز بود. این نشست به صورت دوسالانه است و طبیعتا دارای اهداف مهمی است.
وی در این باره گفت: رییسجمهور کشورمان در ششمین نشست سران مجمع در سال ۱۴۰۰ در دوحه ابتکاری با عنوان «گاز طبیعی در خدمت بازیابی اقتصاد جهانی در دوران پس از کرونا» را مطرح کرده بود؛ توجه به امنیت عرضه و تقاضای گاز طبیعی و تقویت گفتوگوها، از مهمترین اهداف مدنظر در این سفر بود؛ در این چارچوب، مذاکرات مشورتی میان سران انجام شد.
کنعانی گفت: بخش دیگر سفر، در چارچوب دوجانبه و در پاسخ به دعوت رسمی بود؛ الجزایر کشوری اسلامی و انقلابی و مهمترین کشور جهان اسلام و عضو غیر دایم شورای امنیت است. روابط میان دو کشور ایران و الجزایر، همواره روابطی دوستانه و برادرانه بوده است؛ ما شاهد تحرک و شتاب جدید در روابط دو کشور هستیم؛ ما در حوزه منطقهای به خصوص فلسطین، دارای دیدگاههای مشترک هستیم.
وی درباره مشارکت گازی ایران و پاکستان نیز گفت: به دنبال پیگیریهای مقامات ایران و مذاکرات مستمر هیاتهای انرژی دو کشور، طرف پاکستانی متعهد شد فاز اول این پروژه را به طول ۸۰ کیلیومتر، اجرایی کند؛ اجرای این پروژه در کمیته انرژی دولت پاکستان هم به تصویب رسید.
کنعانی افزود: ایران در سال ۲۰۱۴ عملیات خودش را شروع کرده بود و طرف پاکستانی در شهریور سال ۹۸ درخواستی داشت تا این پروژه تا ۲۰۲۴ میلادی، تمدید شود. در سطح وزیر نفت کشورمان و وزیر انرژی پاکستان، گفتوگوهایی انجام شد و تصمیم طرف پاکستانی در چارچوب این مذاکرات بود.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره برجام، گفت: رفت و آمد دولتها در آمریکا، تغییری در برجام ایجاد نمیکند. دولت آمریکا یکجانبه از برجام خارج شد و مسؤولیت این خروج یکجانبه و غیر قانونی، متوجه این دولت است؛ هدف اصلی ما لغو تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران و برخورداری دولت و ملت ایران از حقوق تعریفشده در چارچوب برجام است؛ با واسطه فعال هستیم و تغییری ایجاد نشده است.
کنعانی تصریح کرد: کانالهای دیپلماتیک همچنان بین طرفهای مذاکره بین ایران و آمریکا با واسطه فعال هستند. چارچوبهای دیپلماتیک به قوت خود باقی هستند و در این خصوص تغییری ایجاد نشده است.
وی در مورد توافقنامه امنیتی میان ایران و ارمنستان نیز اظهار کرد: از انعقاد این توافقنامه خبر ندارم؛ روابط میان ایران و ارمنستان روابط سازنده در چارچوب امنیت منطقهای است؛ روابط ایران با همسایگان مبتنی بر سیاست همسایگی و در چارچوب منافع مشترک است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: