همزمان با قتل‌عام جدید مردم غزه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنان با آتش‌بس مخالفت می‌کند

لجاجت نتانیاهو در جنایت

تازه‌ترین جنایت صهیونیست‌ها که جهان را در شوک فرو برده،حمله تانک‌های ارتش اسرائیل به سمت مردمی است که در میدان النابلسی در خیابان الرشید، برای دریافت کمک از کامیون حامل مواد غذایی تجمع کرده بودند و در این حمله حداقل ۱۰۹ نفر شهید و ۷۶۰ نفر زخمی شدند. به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر اروپا ــ مدیترانه، در این جنایت تانک‌های ارتش اسرائیل به سمت«صف گرسنگان»درمیدان النابلسی درخیابان الرشیدغزه شلیک کردند.
کد خبر: ۱۴۴۷۳۴۲
 
همزمان با این جنایت تازه صهیونیست‌ها تلاش‌های بین‌المللی با هدف دستیابی به آتش‌بس میان رژیم‌صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیش از آغاز ماه مبارک رمضان همچنان ادامه دارد؛ آتش‌بسی که می‌تواند امکان تبادل اسیران و ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را فراهم ‌کند.محمد الهندی، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین دراین‌باره گفت، احتمال دستیابی به توافق درباره نوار غزه پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان وجود دارد، ولی رژیم‌صهیونیستی از خود لجاجت و سرسختی نشان می‌دهد.وی افزود: مقاومت درباره توافق مرحله‌به‌مرحله به‌جای توافق فراگیر از خود نرمش نشان داده است، ولی رژیم‌صهیونیستی تعلل و وقت‌کشی می‌کند. دغدغه اصلی برای ما ورود کمک انسانی نیست، بلکه خواستار فشار بر صهیونیست‌ها با هدف توقف جنگ و لغو محاصره هستیم. آزادسازی اسیران صهیونیست خواسته اصلی رژیم‌صهیونیستی، آمریکا و برخی رژیم‌های منطقه است.
 
نقش میانجی‌ها
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا چند روز قبل ابراز امیدواری کرد تا دوشنبه این هفته آتش‌بس در غزه برقرار شود. وی گفت: هنوز مقام‌های رژیم‌صهیونیستی واکنشی در این زمینه نشان نداده‌اند. مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید به من گفت که در آستانه توافقیم و به آن نزدیک شده‌ایم، اماهنوز به سرانجام نرسیده است.نمایندگان مصر، قطر، آمریکا، فرانسه و چند کشور دیگر درادامه تلاش‌هایی که از چند هفته قبل با برگزاری اجلاسیه‌هایی درپاریس و قاهره آغازشده است، باردیگر در پاریس حضور دارند تا شرایط برای آتش‌‌بس و آزادی اسیران مهیا شود.کشورهای میانجی تلاش می‌کنند شرایط برقراری آتش‌بس تا پیش از ماه مبارک رمضان را فراهم کنند. یکی از مقام‌های حماس درباره نتیجه گفت‌وگوهای دوحه گفت، چند مورد اصلاحیه در رابطه با موضوعات مورد مناقشه پیشنهاد شده که در حال بررسی است.درعین‌حال بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی درخواست خروج نیروهای این رژیم از غزه را «متوهمانه» خواند و تأکید کرد، هرگونه توافق بر سر آتش‌بس صرفا به معنای تأخیر در عملیات نظامی در شهر رفح است.
 
تحرکات قطر
به موازات این رایزنی‌ها، دولت قطر تلاش‌های دیپلماتیک قابل‌توجهی برای تسریع در انعقاد آتش‌بس قبل از ماه مبارک انجام می‌دهد تا باری از دوش مردم آسیب‌دیده غزه برداشته شود. شیخ‌تمیم بن‌حمد آل‌ثانی، امیر قطر پیش از عزیمت به پاریس برای گفت‌وگو درباره تلاش‌ها به‌منظور توقف جنگ غزه که به دعوت امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه انجام می‌شود با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) دیدار و درباره تحولات مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه رایزنی کرد.وی در این دیدار بر حمایت همیشگی کشورش از مردم فلسطین و آرمان آنها تأکید کرد. درعین‌حال یک مقام ارشد مصری که خواست نامش فاش نشود، در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت، پیش‌نویس توافق‌نامه آتش‌بس شامل آزادی حداکثر ۴۰ زن و یک گروگان مسن در ازای حداکثر ۳۰۰ اسیر فلسطینی است که بیشترشان زن، کودک و سالمند هستند.این مقام مصری عنوان کرد: آتش‌بس شش‌هفته‌ای پیشنهادی شامل اجازه‌دادن به صدها کامیون برای رساندن کمک‌های ضروری به غزه در روز ازجمله نیمه‌شمالی سرزمین محاصره‌شده است. همچنین دو طرف توافق کردند در این مدت به مذاکرات ادامه دهند تا گروگان‌های بیشتری آزاد شوند و آتش‌بس دائمی به دست آید.به موازات آن رسانه‌های صهیونیستی گزارش کردند میانجی‌ها در دستیابی به توافق آتش‌بس یک‌هفته‌ای میان رژیم‌صهیونیستی وحماس و آزادی ده‌ها گروگان درغزه وفلسطینیان زندانی دررژیم‌صهیونیستی پیشرفت داشتند.به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، مقام‌های رژیم‌صهیونیستی آغاز ماه رمضان(۱۱مارس) را مهلتی برای حماس برای آزادی گروگان‌های این جنبش در جریان حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ می‌دانند.به گزارش وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر تاکنون دست‌کم ۲۹هزار و ۶۰۰ فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند که اکثریت قریب به اتفاق آنها زنان و کودکان هستند.

احتمال تاثیرگذاری فشارهای بین‌المللی
ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در صورت موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات جاری در فرانسه، قطر و مصر آتش‌بس بشردوستانه توافق شود که احتمالا میان چهار تاشش هفته، یعنی تا بعد از عید فطر ادامه خواهد داشت. اواخر نوامبر ۲۰۲۳ آتش‌بسی یک‌هفته‌ای با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برقرار شد و در آن بیش از صد زندانی صهیونیست در غزه و ۲۴۰ اسیر فلسطینی ازجمله زنان و کودکان آزاد شدند.نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی زیر فشار شدید محافل بین‌المللی است تا برای دستیابی به آتش‌بسی که اجازه آزادی صدها زندانی از هر دو طرف جنگ غزه را بدهد، در ازای ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه انعطاف‌ نشان دهد. در روزهای گذشته وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: می‌خواهیم شاهد حمایت از غیرنظامیان غزه باشیم و درحال‌حاضر معتقدیم راهی جز انتقال تعدادی از غیرنظامیان و پاسخگویی به نیازهای بشردوستانه آنها وجود ندارد.جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز دوشنبه گذشته گفت، ۲۶ کشور از ۲۷ کشور عضو این اتحادیه خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه هستند که به آتش‌بس پایدار در غزه منجر شود.پاریس با هدف حمایت از تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس شاهد جلسه‌ای بود که در آن ویلیام برنز رئیس سازمان سیا، عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر، محمدبن‌عبدالرحمن آل‌ثانی نخست‌وزیر قطر و دیوید بارنیا رئیس موساد درباره امکان دستیابی به آتش‌بس گفت‌وگو کردند.پس از آن نشست، یکشنبه گذشته مقام‌های مصری به روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال گفتند، مقام‌های آمریکایی و عربی تلاش‌های خود را برای کاهش شکاف میان رژیم‌صهیونیستی و حماس در توافق برای آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های رژیم‌صهیونیستی افزایش می‌دهند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها