دراین میان رأی اولیها وضعیت دیگری دارند. دختران و پسرانی که برای اولین بار قرار است انگشت اشاره دست راستشان را به مهری آغشته کنند که یک کارسیاسی بزرگ است.آنها اولینتمرین برای ساختنایران آباد رادرزمین مجلس انجام میدهند. بررسی وضعیت استانهای مختلف نشان میدهد شوروحال خاصی دراقصینقاط کشور وجود دارد و در این سرمای زمستان، گرمای انتخابات همه را به چالش کشیده است. گروهی نامزدها هستند وجمعی درحال تبلیغ برای آنها و مردمی که با بصیرت و علم و آگاهی خود در حال گزینش بهترینها تا در۱۱اسفند، حماسهای بزرگ را رقم بزنند.استان زنجان یک میلیون و۱۰۰هزار نفری، چهار حوزه انتخابیه دارد که از این چهار حوزه پنج نفر راهی مجلس شورای اسلامی خواهند شد.در این منطقه چهار شبکه تلویزیونی برای تبلیغات انتخاباتی راهاندازی شده تا مردم با داوطلبان عرصه نمایندگی مجلس بیشتر آشنا شوند.بر همین اساس شبکه ۱۰۰ برای حوزه انتخابیه ابهر، خرمدره و سلطانیه راهاندازی شده تا مردم این مناطق برنامههای نامزدها را از زبان خودشان بشنوند.همچنین شبکه۱۰۱ برای حوزه انتخابیه خدابنده و شبکه۱۰۲برای حوزه انتخابیه زنجان و طارم راهاندازی شده است.مردم در حوزه انتخابیه ماهنشان و ایجرود نیز از طریق شبکه ۱۰۳ با داوطلبان نمایندگی مجلس شورای در حوزه انتخابیه خود آشنا میشوند.
آذریها؛ همیشه هوشیار
«هنرمندان میتوانند به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات کمککنند و در روز جمعه نیز خودشان با حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی حاضر شوند.»اینها بخشی از صحبتهای استاندار آذربایجان شرقی است و با بیان اینکه تفاوت هنرمند با مردم عادی در این است که او ظرافت و زیباییها را میبیند، نکته سنج است و همه آنها را با قلم و هنر خود به زیباترین و گویاترین شکل ممکن ثبت میکند، میگوید: مجلس یکی از پایههای اصلی هدایت و پشتیبانی و تصویب معاهدات در روابط بینالملل کشور است و ازجمله نقش و جایگاه ایران در عرصه بینالمللی عضویت در پیمانها، ائتلافها و کمیسیونها به شمار میآید که جمهوری اسلامی در این عرصه بسیار فعال و مؤثر بوده و سال گذشته نیز حضور کشورمان در سازمان شانگهای و بریکس امتیازاتی برای کشور و شکوفایی اقتصاد به همراه داشت.نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه مردم آذربایجان، رکورددار مشارکت در انتخابات باشند تا بشود برای این خطه، امکانات بیشتری از دولت طلب کرد، میگوید: ازجمله سوالاتی که برخی شهروندان در جهت مشارکت فعال در صحنه انتخابات دارند، چرایی مشارکت و پیامدهای مثبت مشارکت و منفی عدم مشارکت آن است. باید گفت شرکت در انتخابات، حق و تکلیف است، یعنی هر شهروند حق دارد سرنوشت کشور خود را در قالب هر یک از انتخابات رقم بزند و هیچکس نمیتواند شهروندان را از آن محروم کند. حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم با تاکید بر اینکه این حق فقط مربوط به افراد مذهبی نمیشود و ممکن است افراد غیرمذهبی باشند ولی ایرانی هستند و کشورشان را دوست دارند و باید در تعیین سرنوشت خود حضور داشته باشند، با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه میدهد: «قانونگذاری از ارکان مهم ساماندهی امور و تسهیلکننده چرخه اداره کشور و پاسخگویی به نیازهای مردم است که بر همین اساس نیز یکی از ارکان و قوای نظام مقننه در نظامهای اساسی است. در جمهوری اسلامی برخی مشکلات ناشی از خلأ قانونی است که میتوان در قالب طرح و لایحه و تبدیل آن به قانون، زمینهساز از بین بردن آنها شد.»
کمی آنطرفتر در آذربایجانغربی، همه عزم کردهاند تا باشکوهترین انتخابات را برگزار کنند.موضوعی که استاندار بیش از هر کس دیگری روی آن نظر دارد و بر اساس مسئولیتهایش پیگیر موضوع است و میگوید: «تمهیدات حداکثری برای برگزاری یک انتخابات سالم در فضای رقابتی و امنیت کامل اندیشیده شده و با تمام توان از آرای مردم صیانت خواهد شد.»
محمدصادق معتمدیان ادامه میدهد: «در سایه امنیت پایدار، تهدیدات دشمنان و گروهکهای تروریستی از داخل استان به خارج از مرزها هدایت و خنثی شده است. رزمندگان اسلام و نهادهای نظامی و امنیتی، همواره در چند دهه گذشته، جان خود را نثار صیانت از امنیت و آرامش مردم کرده و توطئههای دشمنان را خنثی کردهاند.»
رسیدن صندوقها به روستاهای دور
در برخی استانها، روستاهایی وجود دارد که رسیدن به آنها سخت و دشوار است. اما رای تکتک ساکنان این مناطق برای تعیین تکلیف کشور اهمیت دارد و بر همین اساس باید صندوقها را به آنجا رساند. رئیس ستاد انتخابات چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تمهیدات لازم برای جمعآوری آرا در مناطق سختگذر اندیشیده شده و از ظرفیت بالگرد هم برای این مهم استفاده میشود، میگوید: « به لحاظ اهمیت انتخابات، از یک سال قبل برنامهریزی برای برگزاری این رویداد آغاز شد. برابر با قانون، فرآیندها و جداول انتخابات در چهارمحال و بختیاری به لحظه در حال بهروزرسانی است و بعد از ابلاغ ستاد انتخابات کشور ستاد استانی در این استان نیز تشکیل شد.»محسن حسینمیرزایی با تاکید بر اینکه ۱۵۷ نفر در چهارمحال و بختیاری آماده هستند تا در انتخابات ۱۱ اسفندماه سال جاری با یکدیگر رقابت کنند، ادامه میدهد: «تا این لحظه با همه اقشار جامعه به جهت دستیابی به چهار راهبرد مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت در استان جلسه برگزار شده است. ضمن اینکه در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد کاهش ۸ درصدی تخلفات در ادارات، در بین مدیران و بهویژه در حوزه شهرداریها بودیم.»
فهرست نخبگان در سیستان و بلوچستان
براساس آمارها یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۹۳ نفر در استان سیستان و بلوچستان واجد شرایط رأیدادن هستند. از این تعداد ۱۶۶ هزار و ۸۱۳ نفر رأی اولی هستند که این میزان شامل ۸۵ هزار و ۴۵ نفر مرد و بقیه زن میشوند.به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان، مجموعا ۲۵۳ نفر از نامزدهای انتخابات استان از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدهاند که از این تعداد، تاکنون هشت نفر از رقابت انتخاباتی انصراف دادهاند.رضا شریفی تعداد کل شعب اخذ رأی در استان را ۱۸۶۱ شعبه عنوان کرده و با بیان اینکه از این تعداد ۹۰۱ شعبه ثابت و ۹۶۰ شعبه سیار خواهد بود، میگوید: در مرکز استان ۲۱۲شعبه برای اخذ رأی وجود دارد که از این تعداد ۱۸۸ شعبه ثابت و ۲۴شعبه سیار است.وی سه اولویت انسجام اجتماعی، روایتگری صحیح و کادرسازی را ازجمله مؤلفههای مشارکت خوب در عرصه انتخابات بیان کرده و میافزاید: انسجام اجتماعی، یعنی ما نیاز به اتحاد و همدلی بیشتر در استان داریم و باید شیعه و سنی در کنار هم، سیستانوبلوچستان را بسازیم و این امکانپذیر نیست مگر اینکه وحدت داشته باشیم.به گفته این مسئول، تمام کاندیداهای استان که مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفتهاند، در فهرست نخبگان سیستان و بلوچستان هستند.
شور رأیاولیها پای صندوق
حضور در انتخابات و مشارکت در عرصه سیاسی کشور حس مفید بودن به انسان میدهد. اینکه رأی من قرار است برای چهار سال در حوزه قانونگذاری کشور فعال باشد به جوان غرور و اعتماد به نفس میبخشد.اما در این میان هر اتفاقی که برای اولینبار رخ میدهد برای همیشه در ذهن باقی میماند. اولین باری که به مدرسه رفتیم، اولین باری که حضور در محیط دانشگاه را تجربه کردیم، اولین باری که صاحب فرزند شدیم و نام پدر یا مادر را بر ما گذاشتند و اولین باری که در انتخابات شرکت کردیم.رأیاولیهای خراسانجنوبی خوب میدانند که تبلیغات رسانهای دشمن برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفندماه است و به همین علت میگویند: اگر رأی دادن ما مهم نبود، دشمنان اینقدر برای رأی ندادن تبلیغ نمیکردند در حالیکه ما جوانان دهه هشتادی پای کار انقلاب و رهبر و نظام ثابتقدم خواهیم ماند.برای انتخاب یک نماینده خوب باید تحقیق کافی داشته باشیم چرا که اگر فردی صلاحیت لازم را نداردوارد مجلس شورای اسلامی کنیم شهر و کشورمان آسیب خواهد دید؛ ضمن اینکه برای ساختن آینده روشن باید امید به همین جوانان و نوجوان داشت. جوانان پرانرژی که انگیزه کافی برای حضور در عرصه سیاسی کشور و ساختن ایران دارند.
تمرین رأی دادن
آنطور که آمارها نشان میدهد هرمزگان حدود ۴۰ هزار رأیاولی دارد که میتوانند شورآفرین انتخابات امسال باشند.چند روز پیش وقتی استاندار هرمزگان در همایش رأیاولیها در بندرعباس حضور داشت با بیان اینکه این نوجوانان با شور و شوقی که دارند پتانسیل داشته تا بهعنوان موتور حرکت انتخابات باشند، گفت: در این مراسم، انتخابات نمادین هم برگزار شد و رأیاولیها با شیوه رآی دادن آشنا شدند.مهدی دوستی ادامه داد: حضور رأیاولیها و حضور سایر آحاد مردم در انتخابات بسیار مهم است. این حضور به اندازهای مهم است که همه جبهه کفر و دشمنان نظام و انقلاب جمع شده و برای ضربه زدن به مردم و انقلاب متحد شدهاند تا جلوی اراده ملت ایران بایستند.نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با تاکید بر اینکه دانشآموزان هم مانند سایر اقشار جامعه میتوانند در انتخابات شرکت و مهر تاییدی بر نظام مردمسالاری نظام اسلامی بزنند و با شور و شوق خود میتوانند انتخابات را باشکوهتر کنند، تصریح کرد: رأیاولی بودن هم تمرین حضور درعرصه سیاسی است و دانشآموزان یاد میگیرند با انتخابها و تصمیمات خود زندگی را شکل دهند و آینده خود را بسازند.