یکی از روزنههای کوچکی که در ماههای گذشته در ارتباط با فلسطین وجود داشت، آژانس امدادرسانی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بود که آنهم با توطئه آمریکایی و صهیونیستی مواجه شد و پس از طرح اتهاماتی از سوی آمریکا و اسرائیل، ۱۸کشور ازجمله آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فنلاند، هلند، استرالیا، کانادا، اسکاتلند، سوئیس، فرانسه وژاپن، کمکهای مالی به آنروا راتعلیق کردهاند. رژیمصهیونیستی ۱۲نفراز۱۳هزارکارمند آنروا در نوارغزه را به همکاری با حماس در جریان آغاز عملیات طوفان الاقصی متهم کرده است. این درحالیاست که مقامات آنروا عنوان کردهاند که گزارشهای مربوط به همکاری کارکنان این سازمان با مقاومت، ممکن است چندین هفته طول بکشد.تعلیق کمکها به آنروا، خطر توقف فعالیتهای بشردوستانه نهادهای وابسته به سازمان ملل در غزه را افزایش داده و بر وخامت اوضاع افزوده است.
اتهام پشت اتهام
درحالیکه هنوز نگرانیها از قطع کمکها به آنروا ادامه دارد صهیونیستها در روزهای گذشته اتهام جدیدی را علیه این نهاد سازمان ملل مطرح کردند تا شکها درباره اینکه صهیونیستها در حال پروندهسازی برای آنروا بهمنظور از دور خارج کردن آن هستند به یقین تبدیل شود. اسرائیل که در اتهام قبلی مدعی همکاری برخی اعضای آنروا با حماس شده بود اینبار ادعا کرده یک تونل حماس را در زیر مدرسهای که بهعنوان مقر سابق آژانس کمکرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی (آنروا) استفاده میشده در نوار غزه کشف کرده است.این ادعاهای رژیمصهیونیستی آنقدر غیرقابل باور است که حتی متحدان این رژیم نیز در پذیرش آن مشکل دارند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که کشورهای عضو اتحادیه متبوعش در حمایت از اسرائیل کم نگذاشتهاند درباره اتهامات اسرائیل به آنروا گفته است: «نتانیاهو به حرف کسی گوش نمیدهد و از ما میخواهد ادعاهای بدون مدرکش را باور کنیم و چشمانمان را روی رعایت قوانین بینالمللی ببندیم.»بورل همچنین نیت اصلی رژیمصهیونیستی از طرح این اتهامات را برملا کرد و گفت: اسرائیل قصد دارد طی سالهای آتی از دست آنروا رهایی یابد.
واکنش حماس
جنبش حماس با تاکید بر اینکه اظهارات اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، موید نیات شوم تلآویو در خصوص آنروا است اعلام کرد: «اظهارات بورل، قصد تلآویو از وارد کردن اتهامات ساختگی به کارمندان این آژانس در نوار غزه مبنی بر مشارکت آنها در حمله به شهرکهای صهیونیستنشین در مجاورت نوار غزه در ۷ اکتبر را برملا کرد.»
به نوشته روزنامه رأیالیوم، حماس ادامه داد: «مقاومت با توجه به اهمیت نقش آنروا در حمایت از آوارگان فلسطینی از سازمان ملل و کشورهای حامی این آژانس میخواهد که تسلیم سازوکار گمراهسازی دشمن صهیونیستی که به گفته کمیسر آژانس آنروا تا این لحظه نتوانسته حتی یک دلیل و مدرک برای اثبات ادعاهای خود رو کند، نشوند.»
این تحولات درحالیاست که دفتر امورهماهنگیهای بشردوستانه سازمان ملل(OCHA) در گزارشی با اشاره به کمبودها درغزه اعلام کرد که ۱.۷میلیون نفر در نوارغزه بیخانمان و با کمبودها مواجه هستند و مردم غزه به پناهگاه، غذا، آب و دارو نیاز فوری و اساسی دارند.این نهاد سازمان ملل افزود: «ازجمعیت ۲.۳میلیون نفری غزه حدود ۷۵درصد که بیش از نیمی از آنها نیز کودک هستند بیخانمان شدهاند.»
بنا به اعلام OCHA، تشدید جنگ در مناطق مختلف خانیونس، باعث فرار مردم به سمت مناطق جنوبیتر غزه در رفح شده و برآورد میشود که بیش از نیمی از جمعیت نوار محصور غزه، اکنون در این منطقه در شرایط سرمای زمستان در سازههای موقت، چادر یا فضای باز زندگی میکنند.آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم بار دیگر به اوضاع وخیم کودکان در غزه اشاره و اعلام کرد که ۶۱۰هزار کودک در غزه در خیابانها زندگی میکنند.
یونیسف اعلام کرد: «حدود ۱.۳میلیون نفر که شامل ۶۱۰هزار کودک میشوند در خیابانها و جادهها در شهر رفح جنوبی در باریکه غزه زندگی میکنند.»از سوی دیگر آنروا اعلام کرد که فلسطینیها در بحبوحه حمله مرگبار رژیم اسرائیل به نوار غزه، دسترسی بسیار محدودی به آب آشامیدنی سالم دارند.آنروا در بیانیهای در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «غزه بدون آبآشامیدنی مانده است. در بحبوحه بمباران بیامان، دسترسی به آب تمیز و سرویس بهداشتی بسیار محدود شده است.»
آژانس سازمان ملل هشدار داد که بحران انسانی در غزه هزاران نفر از مردم آسیبپذیر را در معرض خطر بیماری قرار داده است.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تهاجم اسرائیل ۸۵ درصد از جمعیت غزه را بهدلیل کمبود شدید غذا، آب سالم و دارو آواره کرده، درحالیکه ۶۰ درصد از زیرساختهای غزه آسیب دیده یا ویران شده است.
جمهوریخواهان بهدنبال قطع دائم کمکها
در چنین شرایطی، قانونگذاران سنا در نامهای بهصورت مکتوب خواستار توقف دائم کمکهای مالی به آژانس امداد و کار سازمان ملل شدند.در این نامه که توسط ۲۴ سناتور جمهوریخواه و خطاب به چاک شومر، رهبر اکثریت سنا و میچ مککانل، رهبر اقلیت سنا نوشته شده، ضمن تاکید بر اتهامات مطرحشده علیه کارمندان سازمان ملل، خواسته شده تا حمایتها از آژانس مذکور بهدلیل سابقه یهودستیزی کارکنانش متوقف شود.در نامه مذکور به تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا نیز اشاره شده است. تصمیمی که مبتنی بر توقف کمکهای مالی به آنروا بود و بایدن با ورودش به کاخسفید آن را لغو کرد.آمریکا از سال۲۰۲۱ با اعطای ۳۷۰میلیون دلار کمک به آنروا، بزرگترین حامی مالی این آژانس بوده است. بااینحال کنگره این کشور در تمام این سالها بهدنبال لغو حمایتهای خود بوده است.پیشتر جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخسفید نیز در اظهاراتی ضمن پذیرش اتهامات مطرحشده علیه کارمندان آنروا، خواستار تحقیقات بیشتری در این زمینه شد. بااینحال، جمهوریخواهان خواستار اقدامات سختگیرانهتری شدهاند و در متن نامه بر این موضوع تاکید کردهاند که آمریکا باید برای همیشه کمک به آنروا را متوقف کند.جمهوریخواهان سنا تاکنون چندین لایحه را برای انجام این کار به کنگره ارائه کردهاند. قانون پاسخگویی و شفافیت از همین موارد بوده که اجرای آن ازسوی رامنی ومایک لی موردحمایت قرار گرفته است.