تیمملی سوریه همیشه مقابل ایران بازنده بوده، چه در جام ملتهای آسیا و چه در مقدماتی جامجهانی یا هر مسابقات دیگری. با این حال سوریه شاید این بار حسابش فرق کند و با حریف جدیتری روبهرو باشیم، حریفی سرسختتر، بابرنامهتر و هماهنگتر. بالاخره تیمی که به یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا رسیده باید حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. اما برای ایران چه باک که یکی دو جین ستاره آماده در اختیار دارد. البته ایران مصدوم هم دارد، غایب هم دارد، حتی صادق محرمی را هم به طور کامل تا پایان تورنمنت از دست داد اما آنقدر روی نیمکت ستاره هست که امیر قلعهنویی خیالش راحت باشد. برای رسیدن به مرحله بسیار سخت یک چهارم نهایی، جایی که باید احتمالا با ژاپن مسابقه بدهیم، گذر از سوریه باید دغدغه اصلی باشد. آن هم نه با یک نمایش نگرانکننده بلکه آنچنان قرص و محکم که حداقل تا زمان تقابل یک چهارم نهایی خیالمان راحت باشد. واقعیت این است که دلمان به ستارهها قرص است اما واقعیت دیگر این است که برخی از خاطرههای همین جام مانند تقابل با هنگکنگ کمی، فقط کمی نگرانمان میکند. ایران و سوریه همیشه مملو از گل بوده است و پر از پیروزیهای راحت و قابل پیشبینی برای فوتبال ایران. تا ببینیم این بار چه پیش میآید، خاطرات مشابه گذشته یا یک نتیجه غیرقابل پیشبینی.
امیر قلعهنویی و هکتور کوپر در یک نگاه
سن ۶۸ سال
سابقه مربیگری ۳۱ سال از ۱۹۹۳
تعداد بازی به عنوان سرمربی ۷۸۵ بازی
تعداد برد به عنوان سرمربی ۳۱۸ بازی
تعداد تیمهای باشگاهی دوران مربیگری ۱۲ باشگاه
تعداد تیمهای ملی دوران مربیگری گرجستان، مصر، ازبکستان، کنگو و سوریه
تعداد قهرمانی در دوران مربیگری ۳ قهرمانی
سن ۶۰ سال
سابقه مربیگری ۲۵ سال از ۱۹۹۹
تعداد بازی به عنوان سرمربی ۶۸۹ بازی
تعداد برد به عنوان سرمربی ۳۴۶ بازی
تعداد تیمهای باشگاهی دوران مربیگری ۷ باشگاه
تعداد تیمهای ملی دوران مربیگری ایران
تعداد قهرمانی در دوران مربیگری ۸ قهرمانی
آمارهایی از تقابلهای ایران و سوریه
۳۰
تیمهای ملی ایران و سوریه تاکنون ۳۰ مرتبه در مسابقات و رویدادهای مختلف به مصاف یکدیگر رفتهاند که کفه ترازو به طرز غیر قابل باوری به سود ملیپوشان ما سنگینی میکند. ۱۸ برد، ۱۱ تساوی و فقط یک شکست برای ایران مقابل سوریه به ثبت رسیده است.
۴۰
تنها پیروزی عقابهای قاشیه مقابل ایران در سال ۱۳۵۲ و در مقدماتی جامجهانی ۱۹۷۴ تهران رقم خورد که آنها با یک گل از سد تیمملی ایران گذشتند. پس از آن دیگر شاهد رخ دادن چنین اتفاقی نبودیم تا طلسم شکستناپذیری ایران مقابل سوریه حالا به مرز ۴۰ سال برسد.
۵۰
ایران در مجموع ۵۰ گل وارد دروازه سوریه کرده و ۱۵ گل هم خورده است. در این بین علی دایی و سردار آزمون با زدن چهار گل، بهترین گلزنان تقابل دو تیم به حساب میآیند. مهدی طارمی (۳ گل) و علیرضا جهانبخش (۲ گل) این شانس را دارند که امروز به دایی و آزمون برسند.
۴ بازی آخر ایران و سوریه
۲۵ آبان ۱۴۰۰
مقدماتی جامجهانی
۰-۳
گل: آزمون (۳۳)، حاجصفی (۴۲)، قلیزاده (۸۹)
۱۱ شهریور ۱۴۰۰
مقدماتی جامجهانی
۱-۰
گل: جهانبخش (۵۶)
۱۰ فروردین ۱۴۰۰
دوستانه
۳-۰
گل: کنعانیزادگان (۲)، آزمون (۳۸)، انصاریفرد (۸۱)
۱۶ خرداد ۱۳۹۸
دوستانه
۵-۰
گل: طارمی (۳۷، ۵۷ و ۷۷)، جهانبخش (۳۰)، صیادمنش (۸۹)