جنگ زرگری در کاخ سفید
مواضع متفاوت آمریکایی‌ها در خصوص جنگ غزه چه معنایی دارد؟

جنگ زرگری در کاخ سفید

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال جنگ غزه کارآمد نیست

تنفس به جنگ!

صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، مصداق اقدامی ناکافی و ناکارآمد در قبال جنگی تمام‌عیار درنوارغزه محسوب می‌شود. دراین قطعنامه، واژگان آتش‌بس و توقف جنگ به خط قرمز واشنگتن و بازیگران اروپایی تبدیل شد.
صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، مصداق اقدامی ناکافی و ناکارآمد در قبال جنگی تمام‌عیار درنوارغزه محسوب می‌شود. دراین قطعنامه، واژگان آتش‌بس و توقف جنگ به خط قرمز واشنگتن و بازیگران اروپایی تبدیل شد.
کد خبر: ۱۴۳۷۳۸۴
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل

همین مسأله نشان‌دهنده حمایت تمام‌عیار حامیان غربی رژیم اشغالگر قدس از استمرار نسل‌کشی در غزه است. استناد به واژه افزایش حمایت‌های بشردوستانه، قطعا ارزشی درمسیر پایان‌دادن به رنج مردم غزه نخواهد داشت وصرفا ژستی ازسوی سازمان ملل متحد، به‌خصوص آمریکا ومتحدان آن برای فرار ازانتقادات نسبت به اوضاع اسفبار انسانی در نوار غزه محسوب می‌شود. 

تحلیل قطعنامه شورای امنیت 

شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه قطعنامه‌ای برای افزایش کمک‌ها به غزه تصویب کرد. آمریکا به این قطعنامه رأی ممتنع داد. روسیه دیگر کشوری بود که به این قطعنامه رأی ممتنع داد. ۱۳عضو دیگر با قطعنامه موافقت کردند. شبکه سی‌جی‌تی‌ان نوشته، آمریکا درخواست روسیه برای گنجانده‌شدن بندی برای «توقف فوری و پایدار خصومت‌ها» در متن این قطعنامه را وتو کرده است. نماینده امارات در سازمان ملل در توضیح درباره قطعنامه تصویب‌شده گفت: «قطعنامه‌ای که امارات ارائه کرده خواستار افزایش کمک‌های انسانی به غزه و انتصاب یک هماهنگ‌کننده امور انسانی جهت تسهیل ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه است. احتمال سرایت درگیری‌های غزه به منطقه یک احتمال واقعی است. وضعیت درمرز رفح قابل تحمل نیست. نیمی ازمردم در غزه در حال مرگ از گرسنگی هستند.»

امارات متحده عربی در حالی از اوضاع اسفبار انسانی در نوار غزه سخن می‌گوید که طی دوماه‌ونیم اخیر به یکی از اصلی‌ترین حامیان منطقه‌ای تل‌آویو تبدیل شده و بار‌ها در پیام‌های پشت‌پرده به آمریکا و صهیونیست‌ها، خواستار ادامه عملیات وحشیانه اسرائیل تا نابودی حماس شده است! بااین‌حال ابوظبی نیز در این معادله مانند واشنگتن و تل‌آویو از رزمندگان مقاومت شکست خورده است. 
 
تعویق بر سر واژگان! 

تصویب این قطعنامه در حالی صورت گرفت که طی روز‌های گذشته رأی‌گیری بر سر آن چهار بار به تعویق افتاده بود. سرانجام نماینده آمریکا اعلام کرد آماده رأی‌دادن به متن اصلاح‌شده جدید است. از زمان آغاز حملات رژیم‌صهیونیستی به نوار غزه در روز۷ اکتبر (۱۵مهرماه) دولت آمریکا حمایت تمام‌قد و بی‌چون‌وچرای خودش را از عملیات‌های این رژیم در غزه اعلام کرده است. دولت آمریکا تاکنون با تکرار روایت صهیونیست‌ها چندین قطعنامه را که خواستار برقراری آتش‌بس فوری در غزه بوده وتو کرده است. در تازه‌ترین اقدام در این راستا، واشنگتن هفته پیش با ایستادن مقابل رأی ۱۳ کشور دیگر درخواست اعضای سایر اعضای شورای امنیت برای پایان جنگ در غزه را ناکام گذاشت. تنها کشور دیگری که با این قطعنامه موافقت نکرد انگلیس بود که به آن رأی ممتنع داد. دولت جو بایدن در هفته‌های آغاز جنگ در برابر درخواست‌های مستمر برای کمک به برقراری آتش‌بس در غزه گفته بود که کاخ‌سفید تنها از «وقفه‌های جنگی» در غزه حمایت می‌کند و طرفدار آتش‌بس که می‌تواند به نفع حماس تمام شود نیست. این درحالی‌است که اساسا در سایه ادامه جنگ و ارائه برخی کمک‌های ادعایی (و نه واقعی) بشردوستانه به ساکنان غزه نمی‌توان کمترین امیدی نسبت به پایان مشقت‌های غیرقابل توصیف ساکنان غزه داشت. قطعنامه اخیر تصویب‌شده، نوعی تنفس به جنگ به‌جای زمینه‌سازی برای صلح محسوب می‌شود و نمی‌توان تفسیر دیگری از آن داشت. متاسفانه در این خصوص آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز منفعلانه عمل کرده‌است. 

خونخواری بایدن در نوار غزه 

این درحالی‌است که فعالان حقوق بشر و حتی برخی از سیاستمداران حزب دموکرات بار‌ها از بایدن خواسته‌اند اسرائیل را برای پایان عملیاتی که به کشته‌شدن هزاران غیرنظامی منجر شده تحت فشار قرار دهد؛ اما در عمل، آمریکا به تعهد پشت‌پرده خود به تل‌آویو مبنی بر جلوگیری از هرگونه وقفه‌ای در جنگ غزه عمل کرده است! جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد. این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردند و علاوه به‌هلاکت‌رساندن تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار قربانیان تجاوزات رژیم‌صهیونیستی از هفتم اکتبر تا امروز، به ۲۰هزار و ۵۷ شهید و ۵۳هزار و ۳۲۰ مجروح رسیده است. به گفته مقامات نوار غزه و نمایندگان سازمان‌های جهانی، بیشتر از ۲۰هزار قربانی حملات ویرانگر ارتش اسرائیل از هفتم اکتبر تاکنون، کودک و زن هستند و تداوم این حملات، موجب تخریب گسترده زیرساخت‌ها و فاجعه انسانی بی‌سابقه شده است. بهتر است درچنین شرایطی متوجه عملیات رسانه‌ای و تبلیغاتی غرب دردفاع از قطعنامه بی‌خاصیت اخیر شورای امنیت بود. بدون‌شک سرنوشت واقعی جنگ غزه را نه سازمان ملل متحد (به‌خصوص شورای امنیت)، بلکه مردم غزه و مقاومت فلسطین با پیروزی نهایی خود بر صهیونیست‌ها رقم خواهند زد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها