به گزارش جام جم آنلاین، یک مطالعه جدید با یک کشف شگفتانگیز نشان داد که اشک زنان حاوی مواد شیمیایی است که رفتار پرخاشگرانه مردان را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.
علاوه بر این، پژوهشگران کشف کردند که بوییدن اشک زنان، فعالیت مرتبط با پرخاشگری مغز را کاهش میدهد و در نتیجه رفتارهای تهاجمی کمتری در مردان ایجاد میکند.
این پژوهش به رهبری شانی آگرون در موسسه علوم وایزمن انجام شده است.
تاثیر اشک زنان بر مردان
درک تأثیر اشک زنان بر پرخاشگری مردان میتواند نشانههای شیمیایی اجتماعی و نقش آنها در رفتار انسان را روشن کند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که پرخاشگری نوع نر در جوندگان معمولاً با بوییدن اشک ماده مسدود میشود. دانشمندان میگویند این یک مورد از سیگنالهای شیمیایی اجتماعی را نشان میدهد که در میان حیوانات شایع است، اما در انسانها نسبتاً کمتر یا به طور جامع درک نشده است.
در این مطالعه، گروهی از مردان در حالی که در یک بازی دو نفره برای برانگیختن رفتار پرخاشگرانه طراحی شده بود، مشارکت داشتند، در معرض اشک زنان یا آبنمک قرار گرفتند.
این افراد به این باور رسیده بودند که بازیکن روبرو تقلب میکند و میتوانند از این طریق که بازیکن دیگر پول از دست بدهد، از او انتقام بگیرند.
کاهش رفتار انتقام جویانه در مردان با استشمام اشک زنان
این تجزیه و تحلیل نشان داد که استشمام اشکهای عاطفی زنان، رفتار انتقام جویانه را در مردان تا بیش از ۴۰ درصد کاهش میدهد.
طبق گفته دانشمندان، مردها نمیدانستند چه چیزی را استشمام میکنند و نمیتوانستند بین اشک یا آبنمکی که هر دو بی بو بودند، تمایز قائل شوند.
سپس استفاده از روش تصویربرداری MRI نشان داد زمانی که مردان اشکها را بو میکردند، در مقایسه با موقعیتهایی که در معرض اشک نبودند، در نواحی مغزی مرتبط با پرخاشگری، با کاهش فعالیت روبرو میشوند.
این نشان دهنده ارتباط بین اشک، تغییر فعالیت مغزی و کاهش رفتار پرخاشگرانه در مردان است که نشان دهنده نقش سیگنالدهی شیمیایی اجتماعی در پرخاشگری انسان است.
پژوهشگران میگویند به طور جداگانه، هر چه تفاوت در این فعالیت مغزی بیشتر باشد، شخص در طول بازی کمتر انتقام میگیرد.
ارتباط اشک، پرخاشگری و عملکرد مغز
یافتهها در مورد ارتباط بین اشک، عملکرد مغز و پرخاشگری نشان میدهد که سیگنالدهی شیمیایی اجتماعی بر پرخاشگری انسان تأثیر میگذارد و فراتر از یک مسئله حیوانی است.
پژوهشگران میگویند، ما متوجه شدیم که درست مانند موشها، اشکهای انسان حاوی یک سیگنال شیمیایی است که مانع از پرخاشگری مردانه میشود. این برخلاف این تصور است که اشکهای عاطفی منحصراً مربوط به انسان هستند.
این مطالعه به طور کلی به این نتیجه رسید که بوی اشک زنان حاوی سیگنالهای شیمیایی است که میتواند با کاهش تمایلات تهاجمی بر رفتار مردان تأثیر بگذارد.
این مطالعه به تازگی در مجله PLOS Biology منتشر شده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند