نگاهی به کشتار خبرنگاران به دست رژیم صهیونیستی

ذبح حقیقت با قتل ۹۲خبرنگار

پیش از این رژیم‌صهیونیستی را با عنوان رژیم کودک‌کش می‌شناختیم اما این رژیم در هرگونه جنایت  ید طولایی دارد. حالا که بیش از دو ماه از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و واردشدن تحولات غزه به فاز تازه‌ می‌گذرد، آمار خبرنگاران کشته‌شده در مناطق اشغالی، رقم ۹۲ را هم رد کرده تا برای همیشه در تاریخ ماندگار شود که رژیم‌صهیونیستی تمایلی به روشن‌شدن حقیقت و فعالیت راویان حقیقت ندارد.
کد خبر: ۱۴۳۶۴۷۴
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه
 
حالا این‌قدر این مسأله برای افکارعمومی روشن شده که دیگر باید گفت ترور عمدی خبرنگاران در اراضی اشغالی اتفاق می‌افتد. چه زمانی که خبرنگاری با چهره درهم و گریان جلوی دوربین قرار می‌گرفت تا از ویران‌شدن خانه‌اش و مناطق مسکونی اطراف بگوید و چه زمانی که خبرنگاری کودک شهیدش را در آغوش می‌کشید تا همه جهان این ظلم را تماشا کند، همه روایت‌ حقیقت‌ این روزهاست که خبرنگاران حاضر در غزه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فارغ از برخی خبرنگاران شبکه‌های فارسی‌زبان که به‌واسطه لابی حامیان مالی خود، به شکل محافظت‌شده به مناطق  امن اشغالی می‌روند و به سلامت برمی‌گردند، قصه پرغصه خبرنگاران در روایت ظلم رژیم‌صهیونیستی هربار به شهادت ختم می‌شود. در گزارش پیش‌رو، یادی هرچند کوتاه از برخی نام‌های راویان حقیقت داشتیم که به شکل مظلومانه توسط رژیم‌صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. به گزارش جام‌جم، آن‌طور که آخرین آمار نشان می‌دهد، حالا رقم خبرنگاران شهید در فلسطین از زمان تشدید تحولات منطقه، به رقم صد نزدیک شده است. رژیم‌صهیونیستی تلاش می‌کند روایت را دست خود بگیرد و راویان حقیقت را از دسترس خارج کند. گاهی در توجیه این جنایت خود هم بیان می‌کند که این خبرنگاران در میان مردم دیگر بودند و جنگ هم خودی و غیرخودی نمی‌شناسد. حالا اما مشخص شده که این صحبت دروغی نخ‌نماست. کشته‌شدن تیم خبری یکی از رسانه‌ها در نقاطی دورتر از دسترس و نقطه‌زنی رژیم‌صهیونیستی برای از میان بردن این راویان حقیقت، دست این رژیم را در این میان رو کرده است. در ادامه نگاهی به نام این خبرنگاران و نحوه شهادت و رسانه‌هایی که در آن مشغول بودند، داشتیم. 
   
آخرین روایت 
ازجمله نام‌هایی که باید در میان شهدای خبرنگار یاد کرد، هشام النواجحه است که کمی قبل از شهادت، گفته بود: «به خدا قسم که هیچ اتفاقی بدون اراده خدا رخ نمی‌دهد. خداوندا مجاهدان ما را ثابت‌قدم کن، به ما صبر بده، امنیت و امان را برای ما و شکست را برای دشمن اراده کن و برای ما پیروزی بزرگی را رقم بزن. قلب‌های‌تان را مطمئن نگه‌دارید، بر خودتان مسلط باشید و نگرانی خود را مدیریت کنید، همه ما در پناه خدا هستیم.» این خبرنگار در حین گزارش آخر خود به مخاطبان گفته بود: «به خداهیچ اتفاقی نمی‌افتد مگر آنچه به فرمان خداست.» 
   
راوی یک ظلم 
از دیگر خبرنگارانی که در یادها مانده و به‌واسطه نوع شهادت یا کلامی که بر زبان جاری کرده بود در ذهن‌ها ماندگار شده، می‌توان به سعید الطویل اشاره کرد که هنگام پخش زنده شهید شد. او هنگام پخش زنده از نوار غزه به شهادت رسید. در آخرین دیالوگ خود گفته بود: «زنان، مردان، کودکان و بزرگسالان آماده شده‌اند و برج حجی منطقه را به‌طور کامل تخلیه کرده‌اند.» این روزنامه‌نگار فلسطینی ترس و وحشت غیرنظامیان از مرگ را روایت کرده بود. خبرنگاران غزه تایید کرده بودند که به‌رغم تجاوزات مداوم رژیم‌صهیونیستی به خبرنگاران و قصد عمدی آنها برای هدف‌قراردادن‌شان، این خبرنگاران به کار خود ادامه خواهند داد و تصویر و کلمه را منتقل خواهند کرد. 
   
شهادت در پوشش خبرنگاری 
محمد الصالحی و ابراهیم لافی هم خبرنگارهای دیگری بودند که در این مدت شهید شدند. الصالحی، عکاس آژانس طبقه چهارم و لافی عکاس آژانس عین مدیا هنگام پوشش وقایع اخیر براثر تیراندازی نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند. شهادت این دو و بسیاری دیگر از خبرنگاران در شرایطی رخ‌داد که با لباس خبرنگاری بودند و باید از حملات مصون می‌ماندند. 
شناسایی و شهادت خبرنگار دیگر، عصام عبدا... از رویترز بود که به‌صورت نقطه‌زنی و با حمله به خودروی او و تیمش به شهادت رسید. او و تیم همراهش هم جلیقه مخصوص خبرنگاران بر تن داشتند اما به‌صورت دقیق و نقطه‌ای مورد حمله رژیم‌صهیونیستی قرار گرفتند تا مشخص شود که راویان حقیقت همیشه مورد حمله رژیم‌صهیونیستی قرار می‌گیرند. در واقع دیگر نمی‌توان گفت که از دست‌ رفتن جان این خبرنگاران به‌دلیل قرار گرفتن در مناطق جنگی بوده چرا که یکی از طرف‌های جنگ تلاش می‌کند آنها را از میان بردارد.
خبرنگار دیگر، هیثم حراره خبرنگار فلسطینی است که در کشتار هولناک بیمارستان الشفا به شهادت رسید. او در میان هزاران بیمار و مجروحی بود که در حمله رژیم‌صهیونیستی به بیمارستان، شهید شد. عاصم کمال موسی هم، خبرنگار فلسطینی بود که در بمباران خان‌یونس در جنوب نوار غزه توسط ارتش رژیم‌صهیونیستی به شهادت رسید.
چند روز پیش نیز سامر ابو دقه درحمله پهپادی ارتش رژیم‌صهیونیستی به خان‌یونس درجنوب نوار غزه مجروح می‌شود و حدود شش ساعت بعد از جراحت در مدرسه فرحانه روی زمین بوده و نیروهای رژیم‌صهیونیستی به امدادگران اجازه ورود به مدرسه و امدادرسانی ندادند. وی درحالی به شهادت رسید که نیروهای اسرائیلی اجازه امدادرسانی وانتقال او به بیمارستان را ندادند.
   
جنایت خانوادگی
یوسف ماهردواس جزو کسانی‌است که درحمله‌هوایی صهیونیست‌ها به‌خانه‌اش جان‌خودراازدست‌داد.اویکی‌از همکاران روزنامه‌ فلسطین کرونیکل به‌همراه چندنفرازاعضای خانواده درجریان حمله‌هوایی اسرائیل به‌خانه آنها در بیت‌لاهیا کشته شدند.
سلام میما، روزنامه‌نگار آزاد که رئیس کمیته زنان روزنامه‌نگار در مجمع رسانه‌های فلسطین بود در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌اش در اردوگاه جبالیا کشته شد.
اسعد شاملخ، روزنامه‌نگار آزاد به همراه ۹ نفر از اعضای خانواده‌اش در حمله هوایی اسرائیل به خانه آنها در شیخ اجلین در جنوب غزه کشته شد.
احمد شهاب، خبرنگار رادیو سوت الاسرا به همراه همسر و سه فرزندش در جریان حمله هوایی اسرائیل که خانه آنها را در جبالیا در شمال غزه هدف قرار داد، کشته شد.
   
مروری بر اسامی شهدا
در میان آماری که از خبرنگاران کشته شده با ملیت‌های مختلف در جنگ اخیر اعلام می‌شود، می‌توان به محمد الصلحی، محمد جارقون، ابراهیم محمد لافی، اسد شملاخ، هشام النواجحه، محمد صبح، سعید الطویل، محمد فیض ابومطر، احمد شهاب، حسام مبارک، سلام میما، یوسف ماهر، عبدالهادی حبیب، عسام بهار، محمد بلوشا، سامیه النبی، خلیل ابراهیم، محمد ابوعلی، هانی مدهون، رشدی سراج، محمدعماد لباد، سلما حمدا مصباح، احمد ابومهدی، ساعد سمیر، جمال الفقاوی، ظاهر الافقانی، دعا شرف، یاسر ابو نموس، نظمی الندیم، ماجد کاشکو، ایاد مظر، مجد ارندس، محمد ابوحطاب، محمد البیاری، هیثم حرارا، محمد الجعجع، محمد عبوحصیره، یحیی ابومنیح، احمد القره، یعقوب البرش، احمد فاطیما، مصب عاشور، عمروصالح ابو هی، مصطفی الصواف، حصونه سلیم، ساری منصور، عبدالحلیم عواد، بلال جدله، طاهر الحسنات، آیت خدورا، جمال هانیه، محمد نبیل الزق، مصطفی بکر، امل زهد، نادر النزلی، ادهم حصونه، منتصر السواف، مروان السواف، عبدا...درویش، شیما الغزر، حسن فرج‌ا...، سعید الشرباجی، آلا عطاءا...، محمد ابوسمره، عبدالکریم عوده، سمر ابودقا، ایسام عبدا...، فرح عمر، ربی المماری  و...اشاره کرد. 

نیم‌نگاهی به تعدادی از خبرنگاران شهید و رسانه‌های‌شان

محمد عماد لباد‌        روزنامه‌نگار وب‌سایت خبری الرساله
محمد علی‌              خبرنگار رادیو الشباب
خلیل ابواثره‌             فیلمبردار تلویزیون الاقصی
سمیع النادی‌            روزنامه‌نگار و مدیر تلویزیون الاقصی
محمد بلوشا‌             روزنامه‌نگار و مدیر اداری و مالی دفتر کانال رسانه‌های محلی فلسطین
عصام بهار‌             خبرنگار تلویزیون الاقصی
عبدالهادی حبیب‌       خبرنگار سازمان خبری مستقل مرکز رسانه‌های خاورمیانه
یوسف ماهر دواس‌    نویسنده پروژه وقایع‌نگاری فلسطین و همکاران روزنامه فلسطین کرونیکل
سلام میما‌               روزنامه‌نگار آزاد و رئیس کمیته روزنامه‌نگاران زن در مجمع رسانه‌های فلسطین
حسام مبارک‌           خبرنگار رادیو الاقصی
عصام عبدا...        ‌  فیلمبردار خبرگزاری رویترز در بیروت
احمد شهاب‌             خبرنگار رادیو صوت الاسرا
محمد فایز ابومطر‌      عکاس و خبرنگار آزاد
سعید الطویل‌             سردبیر وب‌سایت الخمسه‌نیوز
محمد  صبح‌             عکاس خبرگزاری خبر
اسعد شاملخ              روزنامه‌نگار آزاد
محمد الصالحی‌         عکاس خبری
محمد جرغون‌           روزنامه‌نگار اسمارت‌مدیا
ابراهیم محمد لافی‌      عکاس عین‌مدیا 
محمد نبیل الزق‌         خبرنگار شبکه القدس
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها