به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از نیو اطلس، یک شبکه خبری جهانی جدید در سال ۲۰۲۴ راهاندازی میشود که با هوش مصنوعی به طور کامل انسانها را برای خبرخوانی کنار میگذارد. مجریانی که برخی از قابلیتهای فرا بشری را به نمایش میگذارند که حکایت از این دارد که روزهای گویندگان خبر انسانی به شماره افتاده است.
گویندههای خبر مصنوعی این کانال خبری موسوم به Channel ۱ در اشکال و اندازههای مختلف هستند. همه آنها میتوانند کم و بیش به هر زبانی صحبت کنند، در حالی که زبان بدن مستحکم و رسمی را که در گویندههای خبر رایج است، آشناست. آنها حتی میتوانند تلاشهایی در حد مجریان اخبار برای بیان طنز انجام دهند.
این یک سرویس جمعآوری اخبار کاملاً شخصی و محلی خواهد بود و گفتنی است که این شبکه از هوش مصنوعی برای تولید اخبار خود استفاده نمیکند، بلکه درعوض، گزارشهای انسانی توسط «منابع مورد اعتماد» در سراسر جهان را جمعآوری میکند، سپس آنها را به عنوان اخبار روایی و ویرایش شده که با هم در فهرستی با موضوعات شخصی مورد علاقه کاربر اجرا میشوند، به همراه فیلم و تصاویری از هر رویداد در یک بسته خبری جمع میکند.
این رخداد به خودی خود انقلابی خواهد بود. ضمن این که وقتی پای هوش مصنوعی مولد در میان باشد، بسیاری از قابلیتهای اضافی در دسترس خواهد بود. به عنوان مثال در برخی موارد، میتوان فیلمهایی از رویدادهایی ایجاد کرد که دوربینها آن را ثبت نکردهاند. همچنان میتواند اطلاعات مهم یا نکات ظریفی را برای یک گزارش خبری ارائه کند.
پژوهشگران میگویند هر کجا که از هوش مصنوعی استفاده شده باشد یا به هر طریقی منابع موجود یا تصاویر واقعی رویدادها تغییر یافته باشد، به بیننده این تغییر را متذکر میشود. ضمن اینکه ویراستاران و تولیدکنندگان انسانی نیز در فرآیند بررسی دقت و وضوح در هر مرحله از فرآیند نقش دارند.
هوش مصنوعی علاوه بر ایجاد فیلمها و تصاویر برای همراهی با گزارشها میتواند برای ترجمه گزارشهای شاهدان عینی به هر زبانی، با حرکات مناسب لب و حفظ شخصیت منحصر به فرد صوتی گوینده اصلی استفاده شود. همچنین هوش مصنوعی میتواند تجزیه و تحلیل خود را اضافه کند.
یکی از این مجریان غیر واقعی میگوید: کانال ۱، یک راه منحصر به فرد جدید برای سنجش احساسات ایجاد کرده است و از توانایی هوش مصنوعی ما برای خواندن و تجزیه و تحلیل تقریباً فوری دادهها استفاده میکند. مثلا من به سرعت آخرین ۳۰ هزار توییت ارسال شده در مورد سایبرتراک(Cybertruck) –وانت برقی تازه عرضه شده تسلا- را خواندم و دریافتم که بر اساس ایموجیهایی که مردم استفاده میکنند، احساسات در مورد این وسیله نقلیه بسیار متفاوت است.
به نظر میرسد این سیستم همچنین میتواند از اخبار بازار سهام و سایر منابع زنده، زمینههای مرتبط را استخراج کند.
کانال ۱ با برنامههای خبری روزانه برای کشورها و زبانهای سراسر جهان کار خود را آغاز خواهد کرد، اما زمانی که شروع به ارائههای اختصاصی از طریق یک برنامه تلفن هوشمند کند، به پتانسیل کامل خود خواهد رسید.
این سیستم به شما امکان میدهد مجری، زبان و سبک خود را انتخاب کنید. خبرها و داستانهای متناسب با سلیقه شخصی شما را برای شما به ارمغان میآورد که از غولهای خبری مانند رویترز و آسوشیتدپرس تهیه شده و به روشی که دوست دارید، با اطلاعات دقیق و در زمان دلخواه شما ارائه میشود.
دهان این مجریان هوش مصنوعی به خوبی با صدای آنها همگام شده است و حتی اگر برخی از حرکات دست تکراری، حواسپرت کننده و اشتباه در میان باشد، با پیشرفت این فناوری بهبود خواهد یافت.
به نظر میرسد که یک اتاق خبر تحت مدیریت انسانها در درازمدت نتواند با سیستمی رقابت کند که میتواند خبرهای شخصیسازی شده را با چنین سرعتی ارائه کند. البته هنوز باید خبرنگاران انسانی در عرصه حضور داشته باشند که فیلم بگیرند و در مورد چیزها بنویسند، اما بقیه مراحل توسط هوش مصنوعی بسیار فوری انجام خواهد شد.
به طور طبیعی، پیامدهایی برای رسانههای سنتی وجود خواهد داشت. مطمئناً باد در جهت موافق برای آنها نمیوزد، به ویژه برای سایتهایی که از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده نمیکنند.
البته صنعت رسانه تنها صنعتی نیست که با تحولات انقلابی روبروست و هوش مصنوعی مولد شروع به تحول بسیاری از صنایع و زمینهها کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد