به گزارش جام جم آنلاین، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) امروز جمعه هشدار داد که غزه در حال رسیدن به نقطه غیرقابل بازگشت است؛ جاییکه عدم توجه به قوانین بشردوستانه بینالمللی در حال جریحه دار کردن وجدان جمعی است.
روزنامه گاردین گزارش داد، کمیسیونر عمومی آنروا «فیلیپه لازارینی» خواستار بودجه بیشتر برای غزه شد و گفت: کشورهای جهان باید اراده سیاسی برای پایان دادن به این تراژدی پیدا کنند. ناتوانی در اقدام و توقف قتل عام اعتبار ما را به عنوان نمایندگان جامعه بین المللی برای همیشه خدشه دار خواهد کرد و چرخههای بی پایان خشونت را دامن خواهد زد که به تدریج همه را فراخواهد گرفت.
آنروا میگوید که از عملیات ۷ اکتبر تا کنون ۱۳۳ کارمند این سازمان در حملات اسرائیل کشته شده و ۱۲۹ حادثه در تاسیسات و اماکن مربوط به این سازمان گزارش شده است.
وی افزود: ۳۴ مقر آنروا مستقیما هدف حمله قرار گرفته و ۵۷ مقر دیگر آسیب اساسی دیده است.
این آژانس سازمان ملل همچنین اعلام کرد که ۱.۹ میلیون نفر که بیش از ۸۵ درصد ساکنان نوار غزه را تشکیل میدهد از خانه و کاشانه خود آواره شده و بیشتر آنها برای چندین بار آواره شدهاند.
به گفته آنروا، تا ۶ دسامبر تقریبا ۱.۲ میلیون آواره در ۱۵۱ پناهگاه این آژانس در ۵ استان غزه از جمله در شمال در شهر غزه پناهنده شده بودند. بیش از یک میلیون نفر نیز در ۹۴ مقر این سازمان در مرکز و مناطق خان یونس و اطرفا شهر رفح پناهنده شدهاند.
آوارگی میلیونها نفر از مردم غزه درحالیست که میزان ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای اولیه مردم غزه نیست.
سازمان بشردوستانه سازمان ملل امروز جمعه اعلام کرد که طی روز پنج شنبه تنها ۶۹ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه ضروری از گذرگاه رفح در مصر وارد نوار غزه شده است که نصف کمکهای بشردوستانه است که طی روزهای آتش بس وارد غزه میشد.
سازمان ملل همچنین اعلام کرده که طی همین روز فقط ۶۱ هزار لیتر سوخت وارد نوار غزه شده که بسیار کمتر از ۱۱۰ هزار لیتری است که طی دوران وقفه جنگ به غزه ارسال میشد.
آنروا پیش از این گفته بود، قبل از آغاز جنگ به طور میانگین روزانه ۵۰۰ کامیون کمک وارد غزه میشد.
آنروا میگوید، به دلیل قطع راههای ارتباطی از جمله خطوط تلفن و اینترنت، کارکنان سازمان ملل قادر به ارائه گزارش به گذرگاه رفح در زمینه نیازهای مردم غیزه نیستند و این موضوع دریافت کمکهای بشردوستانه را با چالش اساسی مواجه کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد