در میانه جنایت جنگی اسرائیل در غزه که ۱۵هزار نفر کشته شدهاند و از لندن تا پاریس در اعتراض به این انسانکشی به خیابان آمدهاند، پارلمان اروپا در سیاستی دوگانه و غیرمسئولانه نوک پیکان حمله خود را به سمت ایران گرفته تا نشان دهد در جهان ۲۰۲۳ هیچ چیز در غرب حقیقی نیست و ما صرفا با پوستهای از ادعاهای توخالی مواجه هستیم. در قطعنامه جدید ضد ایرانی که با ۵۱۶ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۲۷ رأی ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگانگیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم و از اتحادیه اروپا خواسته شده یک راهبرد مشترک برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند. در قطعنامه یادشده قانونگذاران اروپایی با طرح مطالب مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، آزادی محکومان امنیتی را خواستار شدند. این قطعنامه بر لزوم آزادی بیقید و شرط کامران قادری و مسعود مصاحب نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انساندوستانه آزاد شدند. قانونگذاران اروپایی همچنین در تداوم مواضع خصمانه علیه ایران، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیسجمهور ایران را تکرار کردهاند. اروپا دی و اسفند پارسال هم اغتشاشات و مسمومیت دختران دانشآموز ایرانی را بهانه کرده و قطعنامههایی را با هدف اعمال فشار بر ایران و افزودن نام سپاه به فهرست سازمانهای تروریستی تصویب کردند.
تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب میشود و اتخاذ تصمیم نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامههای پارلمان اروپا سندی غیرالزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.البته جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضدایرانی اروپا بهویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهادنظامی رسمی کشور بهشمار میرود، هشدار دادهاند تحریم آن اقدامیغیرقانونی است. همچنین امیرعبداللهیان، وزیرخارجه کشورمان پیش از این در گفتوگو با بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانونگذاران اروپایی بهشدت انتقاد و تصریح کرده بود: ما بارها گفتهایم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، بهخصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.
تهران، قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا را محکوم کرد
به هرحال این قطعنامه واکنش ایران را به همراه داشت و در همین خصوص ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه، مفاد مندرج در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را برآمده از رویکرد مخرب برخی جریانهای اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران خواند و آن را محکوم کرد. سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: قطعنامه مداخلهجویانه پارلمان اروپا نشاندهنده سردرگمی بعضی طرفهای اروپایی در برابر واقعیت اقتدار توأم با استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران است. کنعانی افزود: همنشینی و همصدا شدن با گروهکهای تروریستی، بخشی از فهرست بلند اقدامات بدخواهانه علیه ملت ایران در طول بیش از چهار دهه گذشته بوده و اقدامات نمایشی و شعارهای دروغین بشردوستانه آنان، هرگز پاککننده سابقه سیاه حمایت این طرفها از جنایتکاران و قاتلان ملت ایران نخواهد بود. سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: در حالیکه افکار عمومی دنیا ازجمله در کشورهای اروپایی از استمرار بیرحمانهترین جنایات ضدبشری رژیم آپارتاید و کودککش اسرائیل در غزه، غمگین، وحشتزده و خشمگین است و درخواست خود را از مقامات کشورهایشان برای توقف نسلکشی و جنایات جنگی علیه مردم بیدفاع و مظلوم غزه با صدای بلند در خیابانهای شهرهای مختلف این قاره فریاد میزنند، متأسفانه پارلمان اروپا که مدعی نماد دموکراسی و ارزشهای بهاصطلاح حقوق بشری و انسانی است، چشم خود را بر بیسابقهترین و وحشیانهترین مجازات دستهجمعی و کشتار فجیع دهها هزار شهروند بیگناه فلسطینی که ۷۰ درصد آنان زنان و کودکان هستند، بسته است و البته این رویکرد دوگانه از چشم و قضاوت آزاداندیشان و وجدانهای بیدار جهان پنهان نیست. کنعانی به بانیان و تنظیم کنندگان اینگونه قطعنامههای بیارزش ضدایرانی توصیه کرد با اصلاح رفتارها و سیاستهای غلط و شکست خورده قبلی در قبال دولت و ملت ایران، سیاست تعامل و همکاری سازنده مبتنی بر احترام و منافع متقابل را در پیش گیرند.