به گزارش جام جم آنلاین ،سید حامد عاملی در بازدید از مجسمه هفتمین خان رستم در موزه صنایع دستی مجموعه تاریخی و جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی اظهار کرد: بزرگان استان در همه حوزههای تاریخی، علمی، فرهنگی، ادبی و ورزشی از قلل افتخار استان هستند و لازم است به نحو احسن و ماندگار با استفاده از ابزار هنر نظیر مجسمه به جامعه معرفی شوند.
توحید دلار قوام معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز در این آیین گفت: پیرو تاکیدات استاندار اردبیل، مقرر شد نمادهایی از جنگاوران و دلاوران جنگ چالدران و شخصیتهای افتخارآفرین دوره صفویه و شاه اسماعیل صفوی، به شکل مجسمه ساخته و در پیاده راه محدوده مجموعه آرامگاهی شیخ صفی الدین اردبیلی نصب شود.
موسی عبدی سازنده مجسمه هفتمین خان رستم هم درباره اثر خود گفت: این مجسمه با همکاری حسین عباسپور و به سفارش یکی از هموطنان خارج نشین علاقهمند به هویت و فرهنگ ایرانی ساخته شده است.
وی اضافه کرد: وزن این مجسمه که ساخت آن حدود هفت ماه زمان برده است، حدود ۸۰ کیلوگرم، طول آن ۱۵۰، عرض آن ۱۲۰ و ارتفاع این اثر ۱۳۰ سانتی متر است.
عبدی ادامه داد: هفتمین خان رستم به نبرد رستم با دیو سپید برای نجات کیکاووس پادشاه ایرانی از دست دیو اشاره دارد و در واقع نماد رویارویی سیاهی و روشنی، غلبه زیبایی بر زشتی و تفوق خوبی بر بدی است و بنا به اطلاعاتی که دارم مجسمه هفتمین خان رستم تاکنون در کشور ساخته نشده است.
این مجسمه ساز تصریح کرد: مجسمه، گویای نبرد رستم با دیو درون و نفس خویش نیز هست و اگر به جزئیات مجسمه توجه کنید، سلاح رستم در دست راست اوست و سلاح دیو در دست چپ دیو قرار دارد و چرخش آن دو در هنگامه نبرد، غلبه رستم بر دیو و در واقع، مفهوم پیروزی نهایی خیر بر شر را میرساند.
این هنرمند گفت: مجسمهها اغلب با خمیر مجسمه و با طی مراحلی همچون قالب گیری و ریخته گری و جزئیات فنی و هنری متعدد ساخته میشوند و ظرایف و دقایق بسیاری باید در مراحل ساخت جزئیات و کلیات آن رعایت شود.
هفتخان رستم، نام نبردهایی هفتگانه است که رستم پسر زال، آنها را برای نجات کیکاووس، شاه ایران که اسیر دیو سپید بود، انجام داده و فردوسی شاعر شهیر ایرانی داستان آن را در اثر ماندگار خود شاهنامه به نظم کشیده است.
استان اردبیل با پیشینه تاریخی و فرهنگی بسیار قابل توجه در شمال ایران واقع شده است و بخش مهمی از تاریخ این استان، به سلسله صفویه و ترویج تشیع و حاکمیت یکپارچه ملی از سوی آنها مربوط است
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد