اما بهرغم شواهد موجود درخصوص جنایتهای بیسابقه صهیونیستها، که باحمایت تمام و کمال آمریکاییها درفلسطین درحال رخ دادن است، دولتهای عربی همچنان نظارهگر همکاری سه جانبه اسرائیل، آمریکا و دولتهای غربی درنقض آشکارحقوق اولیه مردم غزه هستند و حتی بعضی از این سران که داعیهدار امالقرایی جهان اسلام دارند در این موقعیت حساس و تعیینکننده، سرگرم بزرگداشت هالووین و میزبان خوانندگان پاپ و هنرمندان از ینگه دنیا بودند اما اعلام انزجار ملتهای مسلمان از بیتفاوتی حاکمان این دولتها در مقوله فلسطین، بذر امید را در دل مردم محاصره شده غزه زنده نگهداشته است تا با افشای نقش مخرب آمریکا در نشست ریاض، تشریح حمایت بیوقفه ایالات متحده در جنایتهای روزافزون سرزمینهای اشغالی، پا در میانی محور مقاومت و پیشگامی ایران برای حمایت از آرمان قدس مسیری مشترک برای وحدت و همگرایی حول محور قدس و نابودی رژیم غاصب صهیونیست ترسیم شود. تأسیس رژیم صهیونیستی در سال۱۹۴۸ با واکنش و مخالفت شدید کشورهای عربی مواجه شد و دولتهای عرب منطقه با اعلان جنگ علیه این رژیم جعلی درصدد بر آمدند تا بقا و امنیت خودشان را تقویت و زمینه نابودی این دولت نامشروع را فراهم کنند، این فرآیند ادامه داشت و کشورهای عربی با تاکید بر غیرقانونی بودن ماهیت اسرائیل، با یکدیگر متحد شده و به حمایت همهجانبه از فلسطین برخاستند و به رژیمصهیونیستی حمله کردند. تداوم این روند با روی کارآمدن جمال عبدالناصر و تاکید بر پانعربیسم، همپیمانی مصر با شوروی و ضدیت با غرب، وحدت مصر و سوریه شدت یافت و تهدیدات آشکار علیه رژیم نوپای صهیونیست زمینه انزوای آنها در منطقه و حتی نظام بینالملل را به دنبال داشت.
آرمان فلسطین
آرمان فلسطین در این دوره به طور کامل مورد توجه حکام عرب بود و آنها علاوه بر جنگ، از اهرم نفتی نیز برای رسیدن به آرمان بلند خویش بهرهمند شدند و رژیم صهیونیستی و متحدانش را تحت فشار قراردادند تا ازاین طریق بتوانند به اخراج اشغالگران از فلسطین کمک کنند البته در این میان صهیونیستها نیز بیکار ننشسته بودند و همواره با یک اقدام تحریک آمیز درصدد بودند تا به استقرار دولت جعلی خود رسمیت بدهند لذا در گام بعد با تلاشهای دیپلماتیک و برپایی نشستهای بینالمللی فاز دیگری از حمایت از فلسطین را اجرایی کرده و با تاسیس سازمان کنفرانس اسلامی خواستند، حمایتهای بینالمللی را در راستای آزادی قدس شریف بسیج کنند همه این اقدامات، باعث عقبنشینی دولت جعلی اسرئیل از رویاهای توسعهطلبانهاش شد اما شکست مصر در جنگ با صهیونیستها آن هم در یک نبرد شش روزه و مرگ جمال عبدالناصر، شرایط را دگرگون کرد و راه را برای اقدامات خیانتبار برخی از کشورهای به ظاهر اسلامی، باز کرد و شرایط حاکم ورق را برگرداند.
قهوه ترک برای اسرائیل
درحال حاضر نیز گویی تاریخ دوباره درحال تکرار است؛ ترکیه که در آن زمان نخستین کشوری بود که رژیم غاصب صهیونیست را به رسمیت شناخت در شرایط کنونی نیز با فریبکاری دم از حمایت از فلسطین و آرمان قدس میزند اما عملا مشغول پشتیبانی از نیروهای اسرائیل در غزه است تا مزدوران کودککش اسرائیلی از آب سالم و قهوه مرغوب برخوردار باشند. اکثر قریب به اتفاق کشورهای عربی بعد از انعقاد قرارداد کمپ دیوید و به رسمیت شناختن رژیمصهیونیستی توسط دولت مصر ـ که از ابتدا مخالف شکل گیری دولت جعلی اسرائیل بود ـ در اندیشه سازش با رژیم غاصب بودند تا اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی، دوباره رویاهای موسسان و سران رژیم صهیونیستی تبدیل به کابوس شد چرا که سرنگونی رژیم شاهنشاهی ایران که از متحدان و حامیان اصلی اسرائیل بود، به تشدید مبارزات ضد صهیونیستی مسلمانان کمک و روند مبارزه فلسطینیها را دگرگون ساخت؛ سیاستی که همچنان پساز گذشت ۴۴ سال ازعمر با برکت انقلاب اسلامی به قوت خود باقی است و نه تنها بقای اسرائیل در منطقه را تهدید میکند بلکه وعده نصرت ملت فلسطین و نابودی این غده سرطانی را نیز به ملتهای آزاد جهان داده است.
رؤیای برباد رفته
رویای اسرائیل سلطه بر نیل تا فرات است؛ شعاری که نیت شوم سران رژیم جعلی صهیونیست و هم پیمان اصلیشان آمریکا را برملا کرده و زنگ خطری برای حاکمانی است که با طناب پوسیده سران آمریکایی به چاه عادیسازی روابط با رژیم غاصبی میروند که ابایی از بمباران بیمارستانها و مدارس ندارد و با پشتیبانی نهادهای بینالملل عروسک خیمه شب بازی آمریکا، بابت هیچ کدام از جنایتهای سبعانه مورد بازخواست و مواخذه قرار نمیگیرند. سران کشورهای عربی تا حدی خام وعدههای روسای جمهور آمریکا شدهاند که خطر توسعهطلبی و عدم اکتفای اسرائیل به مرزهای فعلی را درک نمیکنند و دهههاست نظارهگر جنایتی هستند که اسرائیل با همدستی آمریکا و پشتیبانی تمام عیار دولتهای اروپایی در غزه انجام میدهد اما گذشت زمان نشان میدهد که رژیم غاصب قدس با اتخاذ سیاست گام به گام درصدد دستیابی به این هدف نهایی است و طرحهای سازشکارانه راهی بر تحقق این نقشه است و دور نیست زمانی که دولتهای عربی باید هزینه گزافی درخصوص بیعملی خود در قبال فجایع فلسطین بپردازند.
تشریک مساعی کشورهای اسلامی
حالا در نوامبر سال ۲۰۲۳ رئیس جمهور منتخب مردم ایران با جفیه نماد مقاومت مردم غزه و به منظور شرکت در نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی وارد ریاض میشود تا روایت شفاف و متقنی را از جای پای آمریکا در قبحزدایی از جنایات اسرائیل به سران کشورهای اسلامی ارائه دهد و با نهیب بر بیتفاوتی موجود دولتهای عربی برزنده نگهداشتن آرمان فلسطین تاکید و دولتهای اسلامی را به اتحاد، قیام و ایستادگی دربرابر استعمارگران دعوت کند و آنها را نسبت به عواقب سستی و فترتی که در خصوص این مسأله مهم اتخاذ کردهاند، اگاه کند زیرا سرنوشت قدس شریف فقط در گرو مقاومت مردم فلسطین نیست و حمایت دولتها و ملتها را میطلبد؛ بهویژه که پس از عملیات طوفانالاقصی ضربه مهلکی به حیثیت رژیم جعلی اسرائیل وارد شده است تا جایی که رئیس جمهور آمریکا که نگران بقای این جرثومه فساد بود بدون فوت وقت خود را به سرزمینهای اشغالی رساند و صراحتا به حمایت از مواضع صهیونیستها در قتل عام ددمنشانه کودکان پرداخت.
دستان مخملی آمریکا در غزه
قریب به ۱۱هزارساکن غیرنظامی دراین ۳۶روز به شهادت رسیدهاند که بخش اعظمی از آنها را کودکان تشکیل میدهند اما هنوز واکنش درخوری از سوی حکام کشورهای جهان اسلام در پاسخ به این جنایات صورت نگرفته است و برپایی دو نشست منطقهای - بینالمللی جده و قاهره نیز فراتر از محکوم کردن اقدامات رژیمصهیونیستی در هدف قرار دادن مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و ممانعت از تغییر وضعیت ژئوپلیتیک کشورفلسطین نرفته است، پس بنابر این بهنظر میرسد اتخاذ مواضع صریح سیاسی در ریاض و انتشار آنها در بیانیه پایانی این نشست میتواند تأثیر قابلملاحظهای بر روند جنگ غزه بگذارد و بر ضرورت آتشبس پایدار در کوتاهمدت تاکید کند. نشست ریاض فرصت مناسبی است تا چراغسبز آمریکا برای تداوم جنایت در غزه، برای همه دولتهایاسلامی شفافشده وسیاستهای دوگانه آمریکا و کشورهای غربی درقبال موضوع فلسطین به سمع ونظر جهانیان برسد.
جنگ غزه، رویارویی محور شرارت و شرافت
سیدابراهیم رئیسی دربخشی ازسخنان خود در نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی بابیان اینکه امروز ماجرای غزه رویارویی محور شرافت در برابر محور شرارت است وهمه باید مشخص کنند که درکدام صف قرار گرفتهاند، دولت آمریکا را آمر و شریک اصلی جنایات صهیونیستها در پنج هفته اخیر علیه مردم مظلوم غزه معرفی کرد و گفت: اکنون که مجامع بینالمللی تحت نفوذ آمریکا دچار بیهویتی و بیتصمیمی و بیخاصیتی شدهاند، ما باید میدان را به دست بگیریم.
وی خطاب به روسای کشورهای اسلامی گفت: در ۷۰سال گذشته انواع نسخههای به ظاهر صلحطلبانه مطرح شده که در باطن جز فریب نبوده است. رژیم صهیونیستی در پناه این ترفندها بهنحو مستمر، فلسطینیان مظلوم را از خانه و کاشانه خود اخراج و آواره نموده و با شهرکسازی، یکنیروی نظامی اشغالگر را در خانههای غصبی فلسطینیان اسکان داده است.
رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا، رژیم صهیونیستی را اشغالگر، جعلی و نامشروع دانسته است، عنایت فرمایید مرور زمان نه موجد مشروعیت است و نه مالکیت. ۷۵سال که هیچ، اگر بیش از این هم این اشغالگری ادامه داشت، باز هم رژیم آپارتاید صهیونیستی غاصب بود و متجاوز. این متجاوز باید اخراج شود، هم تنبیه گردد و هم غرامت بپردازد. درمقابل، ایستادگی دربرابر اشغالگری، دفاع مشروع است و امری مقدس. راهکار اصلی درمقابله با اشغالگر، مقاومت است. چنددهه مقاومت غیورانه در مقابل دشمن صهیونیستی بهخصوص مقاومت ۳۵روز اخیر درمقابل جنایات بیسابقه صهیونیستها یک رکورد بینظیر است. تجربه نشان میدهد هیچ راهحلی جز مقاومت برای عقب راندن اشغالگر وجود ندارد. به همین دلیل ما دست و بازوی حماس قهرمان و همه گروههای شجاع مقاومت را که فخر جهاناسلام هستند، میبوسیم و بر ارادهپولادین مردممقاوم غزه درود میفرستیم.
وی ادامه داد: مایلم بهصراحت تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران مقاومت فلسطین را یک جنبش آزادیبخش میداند، جابهجایی و کوچ اجباری ساکنان غزه را ادامه تجاوز و جنایت جنگی میداند و حفاظت از مسجدالاقصی و اماکن مقدسه را یک ضرورت اساسی میداند.
رئیسی گفت: آنچه ما سالها بر آن تاکید کردهایم، امروز در فریادهای ملتهای اروپایی و آمریکایی نیز شنیده میشود. من همینجا از همه ملتهایی که با مردم غزه ابراز همدردی و دفاع کردند، صمیمانه تشکر میکنم. امروز جنایات اسرائیل در غزه، مردم جهان را بیدار کرده است؛ هزینه این بیداری خون پاک ۱۴هزارجان عزیز بوده است. امروز باید در کنار این صدای آتش و آوار در غزه، توجه جهانیان را به مسأله دیگری نیز جلب کرد؛ اسرائیل اتمی. تنها رژیم آپارتاید جهان که بنیآدم را حیوان انساننما میخواند، و حتی کشتن کودکان را مشروع میداند. به رغم برنامههای پنهان توسعه تسلیحات هستهای و شیمیایی، تحت نظارت هیچ نهاد بینالمللی قرار ندارد و در برابر چشمان جهانیان، مردم بیدفاع و تحت اشغال را به حمله با بمب اتمی تهدید میکند. چه هزینهای باید پرداخت شود و چه فاجعهای باید رخ دهد تا کشورها نسبت به این خطر هشیار شوند.
وی تصریح کرد: «مقاومت اسلامی» که امروز توفیقات بزرگی را در دفاع از فلسطین و منطقه رقم زده است، محصول بیداری امت اسلامی و تجربههای بیش از ۷۰سال مقابله با تجاوزگری و سیطرهطلبی دشمنصهیونی ودولتهایاستکباری پشتیبان آنهاست.
۱۰ راهحل کوتاهمدت ایران برای بحران غزه
سید ابراهیم رئیسی در نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با موضوع غزه که در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شد، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در هفتههای اخیر را باعث شرم تاریخی برای اخلاق، قانون و انسانیت دانست و ضمن تأکید بر نقش اصلی آمریکا در این جنایات و همچنین یادآوری مسئولیت کشورهای عربی و اسلامی در قبال مسأله فلسطین و مردم مظلوم غزه، ۱۰راهکار و پیشنهاد فوری برای تصمیمگیری قاطع به نفع ملت فلسطین ارائه کرد.
۱- توقف کشتار مردم غزه و پایان حملات کور
۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه و بازگشایی گذرگاه رفح
۳- خروج فوری نظامی رژیم صهیونیستی از غزه
۴- قطع هرگونه ارتباط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی
۵- معرفی ارتش رژیم به عنوان یک سازمان تروریستی
۶- تشکیل یک دادگاه بینالمللی برای مجازات سران جنایتکار
۷- تأسیس صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه
۸- اعزام کاروانهای حامل کمکهای انساندوستانه
۹- نامگذاری روز جنایت صهیونیستها با عنوان روز نسلکشی و جنایت علیه بشریت
۱۰- تسلیح مردم فلسطین در صورت تداوم جنایات جنگی
راهکار نهایی تشکیل یک دولت فلسطینی از بحر تا نهر با رای هر فلسطینی