به گزارش جام جم آنلاین ،رحیم یوسفی گفت: گواهی سلامت محصول در پایان زمان برداشت توسط مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان به باغداران اعطا میشود.
وی بیان کرد: برای اخذ این گواهی لازم است که کشاورزان وارد سامانه "سبک" شده و در راستای شناسنامهدار کردن محصولات تولیدی، اطلاعات باغ خود را ثبت کنند تا بتوانند برای صدور محصولات خود گواهی سلامت محصول دریافت کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اعمال استاندارد ویژه از سوی کشورهای مقصد صادرات برای خرید و واردات محصولات باغی اظهار کرد: کشورهای مقصد صادرات دیگر مثل سابق اجازه واردات هر محصولی را نمیدهند و بر این اساس، محصولات صادراتی ایران حتما باید دارای گواهی سلامت باشد.
وی اعطای گواهی سلامت را تضمینکننده صادرات دانست و گفت: با اعطای این گواهی مصرف کننده در کشور مقصد مطمئن میشود که این محصول خریداری شده در کدام منطقه و با چه کیفیتی تولید شده و در تولید آن از چه سم و کودی استفاده شده است.
یوسفی اضافه کرد: بر اساس استانداردهای تولید محصولات کشاورزی، خریدار حتی باید بداند که در تولید محصول چند نوبت آبیاری انجام شده و محصول در چه شرایطی نگهداری شده است.
استان اردبیل دارای ۴۰ هزار هکتار باغ میوه است که از این سطح سالانه بالغ بر ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار میشود.
۳۰ درصد باغات استان اردبیل به محصول سیب اختصاص دارد که سالانه مقدار زیادی از این محصول به کشورهای همجوار صادر میشود.
علاوه بر سیب، محصول سیب زمینی نیز مهمترین تولید کشاورزی استان اردبیل است که اغلب به مقصد کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، عراق و گرجستان صادر میشود.
صادرات محصولات کشاورزی استان اردبیل بیشتر از طریق گمرک بیلهسوار و آستارا انجام میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت