مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت:

۱۵۰ اثر تألیفی در صف حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری

تلاش می‌شود تا آثار تألیفی و نویسندگان مورد حمایت قرار گیرند و در حال حاضر ۱۵۰ اثر تألیفی در صف حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هستند.
کد خبر: ۱۴۲۹۵۶۲

به گزارش جام جم آنلاین ، پیام احمدی ۱۴ آبان‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی درخت تناور و پر ریشه‌ای است که زمینه‌ساز تغییر در فرهنگ جامعه بوده و باید با جلسات مستمر که در حال برگزاری است، ادامه‌دار باشد، اظهار کرد: فرهنگ نرم‌افزار ذهنی هر جامعه است که با توجه به پویا بودن آن باید بروزرسانی‌های لازم در کوتاه‌ترین زمان انجام شود .

احمدی تاکید کرد: لازم است هر روزه با رویدادها و وقایع اجتماعی از جمله فرهنگ ترافیک ، فرهنگ آپارتمان نشینی و... همراه و به‌روز شد. فرهنگ عمومی نرم‌افزار سازماندهی افکار اجتماعی است که باید با توجه به آسیب‌شناسی‌های فعال و پویا ، از آسیب‌ها و تداخلات اجتماعی به دور باشد.

وی با اشاره به لزوم هماهنگی و تشکیل کارگروه‌ها برای موضوعات خاص استان در کنار مشورت گرفتن از اعضا به عنوان راهبرد پیش‌برنده در شورای فرهنگ عمومی، گفت: اهم موضوعات مورد بررسی در شورای فرهنگی عمومی استان شامل موضوعاتی همچون جمعیت و خانواده، عفاف و حجاب، پاسداشت زبان فارسی، نشست‌های تبیینی، برش استانی سند مهندسی فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی مناطق مختلف استان، مساجد و... است.

احمدی همچنین اولویت‌های مصوبات شورای فرهنگ عمومی را با توجه به تحقیق اجتماعی، مسائل رسانه‌ها با توجه به حساسیت‌های اجتماعی، سخن بزرگان و دستورالعمل‌های ارسالی دانست و گفت: سه اولویت جدی در جامعه شامل «زیست عفیفانه و پایداری در خانواده»، «توجه به مسجد، توجه به کار و پرهیز از اسراف» و «انسجام اجتماعی، اعتماد به نفس ملی و اعتماد اجتماعی» بوده که لازم به تصمیمات کلیدی است.

وی با اشاره به اینکه جلسات شورای فرهنگ عمومی معمولا به صورت غیرمحرمانه و علنی برگزار می‌شود، ادامه داد: اصحاب رسانه و مطبوعات می‌توانند با هماهنگی در جلسه حضور یابند، کمااینکه نماینده‌ای از خانه مطبوعات در این جلسه حضور دارد.

احمدی همچنین در خصوص ضمانت اجرایی دارشتن مصوبات شورای فرهنگی عمومی، تصریح کرد: با توجه به اینکه شورای فرهنگ عمومی نه به صورت ملی و نه به صورت استانی اعتبار مصوب ندارد، ولی در تلاش برای تخصیص اعتبار برای سند مهندسی فرهنگی در استان برای اجرای مصوبات هستیم.

وی مقابله با سقط جنین را از فعالیت کارگروه جمعیت شورای فرهنگی عمومی استان برشمرد و اضافه کرد: اکنون با توجه به فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی استان فضای فرهنگی شهرستان‌ها تا حد کفایت به رونق فرهنگی لازم رسیده است و افزایش آن در دستور کار قرار خواهد داشت، همچنین به واسطه پیگیری مصوبات و اجرای دستورالعمل‌های شورای فرهنگ عمومی تغییرات فرهنگی در جامعه شکل گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه در خصوص برگزاری جشنواره تئاتر به عنوان موضوعی پیش‌برنده، پویا و فعال در استان گفت: این هنر اثرگذاری‌های فراوانی در قشر فرهیخته و همچنین در قشر عمومی دارد که تمام تلاش‌های لازم برای تقویت این هنر تا حد امکان انجام شده است .

احمدی با بیان اینکه آسیب‌شناسی‌های لازم در حوزه تئاتر با مطالعات گوناگون و تخصصی انجام شده است، تصریح کرد: در حوزه زیرساخت‌های تئاتر با مشکل جدی مواجه هستیم و به جز شهرکرد با زیرساخت‌های حداقلی و فارسان که بخش خصوصی زیر ساخت مورد نظر را فراهم کرده است، در بقیه نقاط استان به جزء مجتمع‌های فرهنگی و هنری، زیرساخت دیگری وجود ندارد و امیدواریم با مجهز کردن سالن‌ها و فضاهای اجرای مختلف در استان بتوانیم برای سال‌های آینده میزبانی بهتری برای جشنواره تئاتر باشیم.

وی همچنین از آغاز جشنواره تئاتر استانی از ۱۵ لغایت ۱۸ آبان‌ماه در شهرکرد خبر داد و گفت : ۲۱ اثر از شهرستان‌های مختلف استان دریافت و  ۱۸ اثر به مرحله داوری نهایی رسیده و ۱۰ اثر برای شرکت در جشنواره برگزیده شدند که از این تعداد سه سهمیه برای جشنواره منطقه‌ای خواهیم  داشت و امیدواریم بتوانیم در جشنواره فجر ملی نیز بدرخشیم.

احمدی ادامه داد: بازبینی آثار از اول تا سوم آبان‌ماه توسط هنرمندان برتر استان «سعید جوانبخت قهفرخی، جلال نجفی چالشتری و جواد ایزددوست» در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و فارسان به انجام رسید.

وی از حضور شرکت‌کنندگان از شهرستان‌های اردل و کیار برای نخستین بار در این جشنواره خبر داد و گفت: همچنین شش نمایش خیابانی در این دوره از جشنواره شرکت کرده و سه اثر موافقت قطعی برای حضور در جشنواره را به دست آورده‌اند.

احمدی در ادامه در خصوص واگذاری زمین به خانه مطبوعات استان، گفت: تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر واگذاری زمین به خانه مطبوعات استان یافت نشده و در صورت وجود با ارائه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبات پیگیری خواهد شد.

وی در خصوص برگزاری کلاس‌های آموزشی رایگان برای خبرنگاران استان، تصریح کرد: لازم است این آموزش‌ها هرچه سریع‌تر شکل گرفته و مشکل فقر خبرنگار در حوزه‌های تخصصی در استان حل شود که فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این راستا اقدامات لازم جهت حمایت را بدون کوچک‌ترین کوتاهی انجام خواهد داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین در خصوص انتشار آگهی در فضای غیر رسمی و جدا از سامانه ثبت و تعریف شده برای انتشار آگهی‌های مطبوعاتی، تاکید کرد: چندین بار تذکرهای لازم داده شده و به زودی برخورد جدی و مجدانه خواهد شد.

احمدی همچنین درخصوص مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان، اظهار کرد: ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب  برای مباحث فرهنگی و ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای مجتمع قرآنی توسط شخص رئیس جمهور اختصاص یافت که در سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان از ۷۰ میلیارد تومان آن برای پنج فرهنگسرای استان جذب شد، از ۱۰۰ میلیارد تومان که برای مصلی امام خمینی شهرکرد در نظر گرفته شده بود؛ ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن جذب شد، از ۱۴ میلیارد تومان اعتبار که برای فرهنگسرای شهر چلگرد که تحت عنوان سند توسعه شهرستان کوهرنگ مقرر شده بود دو میلیارد تومان آن جذب و مجتمع بزرگ قرآنی شهرکرد که پارسال کلنگ‌زنی شده بود، از ۴۰ ملیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن جذب شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه یک بسته زیرساختی با حضور نمایندگان و مسئولان ارشد استان، تصریح کرد: این نشست منجر به یک بسته برای استان شد که شامل ۲۸۷ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام حوزه فرهنگ و تعمیر و تجهیز ساختمان‌های موجود بود که رقم بی‌سابقه‌ای است. نظیر این بسته برای دور دوم سفر نیز در دستور کار ما قرار دارد و تمام تلاش ما این است که علاوه بر اعتبارات عمرانی، اعتبارات مجزا برای فصول فرهنگی در سفر رئیس‌جمهور به استان مصوب شود که جریان‌سازی اصحاب رسانه در این راستا تأثیرگذار خواهد بود.

وی در پایان گفت: تلاش می‌شود تا آثار تألیفی و نویسندگان مورد حمایت قرار گیرند و در حال حاضر ۱۵۰ اثر تألیفی در صف حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها